שלום כולם

kaktus il

New member
../images/Emo32.gif שלום כולם

היי היי אני שירה ואני חדשה פה.... הנה קצת על עצמי ילדה חביבה בת 14.5 קצת מופרעת הרבה צימחונית פעם טבעונית שונאת זריקות כואבות של ברזל..... ומתה על המבורגרים! (צחוקים צחוקים) אמממ מי שרוצה איסיקוי 174292730 תשלחו הכל דעות מכתבי אהבה/איום/נאצה/סחיטה ביי ביי נ.ב איך מוסיפים חתימה?

ברוכה הבאה! ../images/Emo65.gif

כדי להוסיף חתימה את לוחצת על הכינוי שלך (זה שכתוב ליד הכותר של ההודעה, כמו שכתוב ליד ה"ברוכה הבאה! |בלון" תה צמחים...). אז די בתחילת העמוד בצד שמאל כתוב לעדכון כרטיס אישי לחץ כאן (אני לא אפתח שיחה על למה זה שוביניסטי...) אז תלחצי שם. אז מגיעים לדף בו את צריכה בצד שמאל יחסית למעלה (לא ממש למעלה) לכתוב כינוי וסיסמא במקומות המיועדים וללחוץ על עריכת פרטי משתמש. אז את מעדכנת את הפרטים שלך, וכמעט בסוף העמוד יש ריבוע שאפשר לכתוב בו דברים ולפני זה כתוב "חתימה". זהו. עזרתי? ושוב, ברוכה הבאה!

../images/Emo8.gifשלום KAKTUS IL

אני לא יכולה לכתוב "ברוכה הבאה" כי גם אני חדשה פה. למה עברת מטבעונות לצמחונות? באיזה כיתה את? תהני בפורום....

kaktus il

New member
תשובות...

לא עברתי אלא חזרתי... היתי צימחונית שנה וחצי ניסיתי וזא ניסיתי טבעונות אבל אני חיה על פיצה ושוקולד... ככה שלא היה לי מה לאכול כ"כ..... ואפילו טבעול דפק אותי כי אני אוכלת המון שנינל תירס וזה עם ביצים.... אז הגעתי למשקל של בין 25 ל 30 קלו.... ואני בגובה 169 ... זה אומר שאני צריכה להיות בערך 40... טיפה רזה מדי.... בכל מקרה אני כיתה ט גרה בחולון ומופרעת קשות..... אם יש עוד שאלות דברי איתי באיסי... בה ביי כולם

את ממש לא צריכה לשקול 40....

40 זה תת משקל למישהי בגובה ובגיל שלך. 40 זה אומר שיותר מ 98% מבנות בעלות גילך ובעלות גובה זהה לשלך שוקלות יותר ממך. 40 זה אומר שאת מסכנת את עצמך, את הצמיחה שלך, את הפוריות שלך, את הבריאות הכללית שלך. 50 זה כבר בטווח הנורמלי, 60 זה ממוצע כבר. אל תסכני את הבריאות שלך, זה לא שווה את זה.

הנה עצות כלליות של דורון בנושא...

בניגוד לדעות נפוצות, לעלות במשקל מהווה אתגר ומשימה לא פחות קשה מאשר לרדת במשקל, ולאנשים מסוימים אולי אף יותר. על מנת לעלות במשקל אתה צריך לצרוך יותר קלוריות ממה שאתה מוציא, הנה כמה עצות כלליות שיעזרו לך בכך: -תאכל יותר מאכלים שומניים: גרם שומן מתרגם לכ-9 קלוריות(לעומת 4 מפחמימות וחלבונים). רוב האנשים שמנסים לעלות במשקל צריכים לעשות זאת יחד עם שמירה קפדנית על כמות שומן הנכנסת, זאת מאחר ששומן מן החי מעלה את הסיכון למספר רב של מחלות. למזלך אתה לא צריך לדאוג לזה יותר מדי מאחר שהרוב המוחלט של השומנים הצמחיים הלא מעובדים, לא רק שלא משפיעים לרעה על הבריאות, אלא אף משפיעים לטובה. לכן אתה יכול לכלול בתזונתך יותר מאכלים עתירי שומן(מזינים ובריאים) כגון אגוזים,שקדים,זרעי שומשום,זרעי פשתן טחונים,זיתים, אבוקדו ומאכלי סויה שלא קוצצו בשומן. והממרחים שלהם(כגון טחינה,שקדיה וכו'). -תבחר חטיפים עתירי קלוריות כגון אלו המכילים אגוזים,מיזלי,שקדים,גרנולה וכו'. -תאכל בתכיפות גבוהה יותר: זה יכול להיות בעייתי "לדחוס" הרבה אוכל במספר קטן של ארוחות. תנסה לאכול ארוחה כל 3-4 שעות. צורת אכילה כזאת מציעה גם יתרונות נוספים. -אל תשתה עם הארוחות במידה וזה משביע אותך(את רוב האנשים זה משביע). חוץ מזה מומלץ לשתות כמה שיותר מים. -כן תשתה יותר נוזלים מזינים עתירי קלוריות כגון מיצי פירות. -תאכל יותר מאכלים מזינים שאתה אוהב. אם אתה בקטע של פסטה- תגדיל את המנה במידה ואתה יכול. -אל תשכח להתאמן! עבודה נכונה כנגד התנגדות תגרום לעלייה במסת הגוף הרזה(שרירים)-דבר שתורם גם לבריאות וגם למראה הרבה יותר משומן. חוץ מזה המשקל הסגולי של שרירים גבוהה יותר מזה של השומן, לכן במידה ותתמיד תראה גם עלייה יפה במשקל. אל תשכח לעשות גם פעילות אירובית(כגון ריצה,שחייה וכו'), זאת מאחר שפעילויות אלו חשובות לבריאות, רק אותן תעשה יותר במתינות.

yaeltal

New member
אז אני אגלוש רק עוד קצת מחוץ לדיון-

גם אם העצות האלו לא רלוונטיות לגבייך בינתיים, מה שחשוב הוא הרעיון העיקרי מאחוריהן- כלומר שתדאגי לטפל בנושא הזה, בדרך המתאימה. אני מניחה שאם אמרת כבר שאת יודעת שאת צריכה לעלות במשקל את כבר עושה משהו כדי לדאוג לזה. אני מקווה לפחות שזה מה שקורה. ובהצלחה.

kaktus il

New member
תרגע איש...

אני כבר לא בסכנה ואני עוברת בדיקות שבועיות וכל חודש 2 זריוקת ויטמינים.... (וזה כואב סיוט) ואני בסדר...

ויטמינים פחות מדאיגים אותי...

מתת-משקל בסיסי.... את יכולה לשקול 48-49, להישאר רזה בצורה חריגה (90% מבנות גילך וגובהך יהיו שמנות ממך) אבל בריאה.

yaeltal

New member
אלון, מאיפה הנתונים האלה?

כי עד כמה שידוע לי גם 48 זה משקל לא בריא בכלל למישהי בגובה כזה. אמנם הוא כבר לא משקל שיש בו סכנת חיים, אבל הוא כן מזיק לפעילות התקינה של מערכות בגוף.

לפי טבלאות ה BMI של ה WHO

ומי שלא הבין על מה לעזאזל דיברתי: BMI הוא ממד להשוות גובה-משקל. WHO זה ארגון הבריאות העולמי. הנה המדד למי שרוצה לבדוק.

ויטמינים פחות מדאיגים אותי...

מתת-משקל בסיסי.... את יכולה לשקול 48-49, להישאר רזה בצורה חריגה (90% מבנות גילך וגובהך יהיו שמנות ממך) אבל בריאה.

yaeltal

New member
אין לו שום סיבה להירגע-

נקודת המבט שלך באה כנראה ממקום שהכיר כבר מצבים פחות טובים מזה שאת מצויה בו היום. אבל מנקודת המבט של אדם אובייקטיבי, משקל 40 הוא רחוק מלהיות גורם "מרגיע". אני מניחה שאת שומעת את זה כל הזמן, אולי גם מתעצבנת מזה, אבל לאור העובדה שאת אומרת "אני בסדר" ושוקלת 40, אני לא רואה נזק בלהשמיע לך את זה שוב. טוב שאת במעקב ומקבלת טיפול וגם מרגישה כנראה טוב יותר מאשר בעבר, אבל אולי כדאי שתחכי קצת עם ה"בסדר" הזה, כי יש לך עוד דרך ארוכה לעבור עד שהוא יהיה נכון.

למעלה