שלום חברים!

Nחמן

New member
../images/Emo32.gif שלום חברים!

שמי Nחמן (nun שמאלית...
) ואני נמצא בפורום כבר 3 שנים וחצי. למרות גילי המתקדם (בשבוע הבא בן...
) מצאתי לי פה חבורה נפלאה של אנשים יקרים ואהובים. רבים מהם כבר פרשו מהפורום וחלקם אף הקימו קן ורק אני נותרתי לבדי כאן על תקן של... עדיין אינני יודע מה. אני מבקש לחדד כאן דברים בשמי ואני מקווה, שתיווצר הסכמה להם "מקיר לקיר" (מי, שלא יסכים, שיחפש לו מקום אחר). הפורום נוסד לפני 5 שנים וחודש (בערך). מטרתו לתת מענה לשאלות של צעירים ומתלבטים ולכן לדון בנושאים שעל סדר היום. יש בינינו אנשים שונים ומשונים. לא תמיד אנו מסכימים זה עם זה אבל בדבר אחד כולנו מאוחדים: כללי הפורום מחייבים לכבד כל אחד ואחד באשר הוא. לכן אני מופתע יותר ויותר לראות את אופיר - מנהלנו היקר, שהוא דתל"ש, אך הכבוד שהוא רוחש לכל אדם, לא יסולא בפז. הפורום משמש במה חופשית לכל דעה ובלבד, שתכבד את דעת רעותה וכמובן גם את בעלה. לצערי הרב לאחרונה נושבים בפורום רוחות לא כל כך טובים. אזכיר לגולשים, שבעבר היו עוד שני פורומים דומים ב"ואללה" וב"נענע" אך שניהם נסגרו ברבות הימים וב"ואללה" בעיקר בגלל הרוחות הרעות, שנשבו בו. האם מישהו רוצה, שזה יקרה גם כאן??? אל תשכחו, שהנהלת "תפוז" איננה חייבת לנו דבר. אנו צריכים להודות לה על כל רגע ורגע על הבמה, שניתנה לנו לעזור ולהיעזר. הפורום איננו פורום מקצועי וכל הנכתב בו הוא על אחריות כותביו. עם זאת כבר אמרו לנו חז"ל: "אין סכין מתחדדת אלא בירך של חברתה". אני יכול להעיד אישית, שהפורום הציל רבים מדעיכה נפשית. לא אחד מהגולשים יצר קשר אישי עם גולשים אחרים וכך התפתחה חברה סולידית יוצאת מהכלל (אינני יכול לפרט רק מטעמי צנעת הפרט), שסייעה לצעירים רבים להתגבר על מצוקות נפשיות. עוד פרט חשוב: מנהלנו היקר אופיר עושה את מלאכתו לשם שמים. לשם כך הוא מקדיש את ימיו ואת לילותיו - כמעט בכל הזמן הפנוי שלרשותו. בזכותו נוצרו כל הקשרים שנוצרו ונעשו כל הדברים הנפלאים שנעשו. בזכותו גם הוקמו "חברותא" ו"הו"ד" ואף הם עושים עבודת קודש נפלאה. אני מכיר אישית את ראשי הקבוצות הללו וגם אם לא תמיד אנו מסכימים זה עם זה, הרי שעצם הרצון והנכונות לעזור ולסייע מבלי לשלול שום דעה מנוגדת היא יוזמה מבורכת למדיי. הפורום משמש במה גם לאלה. לפיכך לא מגיע לנו, שמנהל הפורום יסבול מהשפלות או מקריאות גנאי כל שהן, כי אם חלילה יחליט לעזוב, אני בטוח, שלא יישאר מובטל, אבל אנחנו נהיה חסרים אותו מאוד. אני קורא מכאן רגע לפני הרגע האחרון: הזדמנות נוספת לא תהיה לנו. שמרו על הפורום כעל בבת עיניכם ודאגו לשמור על רמת דיון תרבותית. לא נקבתי בשמות בכוונה תחילה כדי לא לפגוע באיש באופן אישי. אנא מכם את תגובתכם הפנו אל אופיר, כי גם זמני מצומצם מאוד בימים אלה (בתוך כל עומס העבודה המוטל עליי עליי לעבור גם בדיקות רפואיות לפני ניתוח נוסף, הצפוי לי בחודש הבא). על כן אני מתנצל, אם לא אוכל להגיב לכל אחד ואחד באופן אישי. מקווה, שהדברים ייכנסו אל הלב של כל אחד, ושנדע להפיק את מלוא התועלת מהפורום. שלכם Nחמן

Nחמן

New member
מה כל כך מצחיק?

יש כאן התבטאות חריפה מדי לטעמנו ואף אנוכי הקטן אינני יודע, כמה אמת יש בה. האם לא נכון היה לבדוק הנתונים יותר לעומק ולהתבסס על מחקר מדעי?! גם אז לא בטוח, שנקבל תוצאת אמת, אולם כדיח להגיע לאמת, יש לחקור מכוונה כיוונים. נכון לרגע זה אינני שולל את העובדות המתוארות אבל כמובן לא אוכל לחתום על אמיתותן. אני מציע, ש"חברותא" יערכו מחקר משלהם בנושא זה ויציגו את מסקנותיהם.

Nחמן

New member
מצטער על אי ההבנה

אני מדבר על דברים, שכבר החלו מזמן רב והמבין יבין... כיוון שאת חדשה בפורום, לא נותר לי אלא לברך אותך בברכת "ברוכה הבאה", ושתפיקי מלוא ההנאה והתועלת מהפורום.

JackDanyells

New member
../images/Emo207.gif עצומה למען המשך "איגי"!!!

השם משפחה לא יופיע באתר! לא לפחד אם אתם בארון. הרשימה תוגש למפקח על הביטוח ממש עוד שבועיים, תזדרזו אני לא יודע אם אתם יודעים אבל איגי בסכנת סגירה כי "הפניקס" לא רוצים לבטח אותם הנה העצומה http://mens.co.il/atzuma1

Nחמן

New member
אני תומך בעצומה מכל הלב

ע"פ הנימוק של חברות הביטוח יצטרכו לסגור את כל בתי הקפה, המסעדות והפאבים, שבהם היו אירועים פליליים או אירועי פח"ע. בהצלחה!

פורום הומואים דתיים!!!

שלום לכולם... אני מקווה שימי החורף שנפלו עלינו עוברים על כולם בסבבה... ושלכולם יש מקום חם לישון בו, והכי חשוב מישהו או מישהי להיות איתם.... בכל מקרה רציתי לדבר על משהו שחורה לי קצת, הפורום הזה כמדומני, הוא של אנשים שהם דתיים והומואים (או חושבים שהם כאלה), לאחרונה הרבה אנשים שלא ממש קשורים להגדרה הזו התחברו לפורום, עכשיו אין לי בעיה , באמת מי שרוצה לבוא לכאן ולדבר בכיף!! אבל לפחות לכבד את הדתיים שכן נמצאים כאן!! פעם הפורום הזה היה אחרת, היום הוא ממש שונה. שיהיה לכולם שבוע טוב... ואיך אומרים תחשבו על זה!!!

konito

New member
אתה טועה

הפורום כאן נועד לכל מי שרוצה לכתוב על הנושא. הוא אינו מיועד רק להומואים דתיים. הוא אינו מיועד לשמירת הדת ובודאי לא האורטודוקסית, הוא אינו מיועד לכלום חוץ מאשר לשיח פתוח בנושא. זה היה האופי של הפורום מיומו הראשון. פורום זה נועד להביא לקורא את כל האלטרנטיבות שכן מדובר במצוקה לא פשוטה. וזה כולל אלטרנטיבה שאפשר לחיות כהומואים עם ובלי הדת. לכן כותבים כאן דתיים לשעבר וחילונים. אנשים כותבים כאן כהמשך ישיר למסקנות אליהם הגיעו ממה שהחיים לימדו אותם. למעשה מה שיפה בפורום זה שכל הגוונים מיוצגים כאן. אם אתה מעוניין בסתימת פיות, לא הגעת לפורום הנכון. כאן אין ולא היתה צנזורה. ואם כל כך מפריע לך, חברותא מהווה מקום שמגן בלהט על העמדות האורטודוקסיות. תשקול לכתוב רק שם. מה עם הטיפול?

Nחמן

New member
הנה דוגמא:

שם הפורום בעבר (עוד בזמנך) היה "דגתיים גאים". בימי סבבב השם הוחלף ל"הומואים דתיים". הפורום איננו מיועד לדתיים או לחילוניים אלא לכל אדם, שיש לו קשר כלשהו לדת ולהומוסקסואליזם. בראש וראשונה נועד להיות "כדור הרגעה" בקונפליקט, שבין הדת לבין הנטייה. נא עיין באשכול "גאווה" ותמצא, שפורומים רבים עונים על ההגדרות שאתה מבקש. לא הפורום הזה. בהחלט יש בו מקום גם לערבים ולבני דתות אחרות אולם בעיקר לאנשים דתיים ואורטודוקסים. הכותב, שלדבריו הגבת, לא מעוניין בסתימת פיות, אולם עולה הרושם, שכל דעה, שאיננה מתאימה לדעתך, היא "סתימת פיות". ואולי להיפך? חשוב פעם על הצד האחר.

konito

New member
חח

איך אני מת על הצביעות הדתית שטוענת שהיא לא סותמת פיות אבל אתה נדרש לכבד שמשמעו סתום את הפה. שינוי שם הפורום מקומם ביותר ולצערי נעשה כמו דברים אחרים כשלא הייתי בארץ תקופה ארוכה. שם הפורום שונה על ידי מנהל שלימים התחתן עם אשה ועל אף שאני מסכים שהוא היה מנהל הוגן שהמשיך את מסורת הפלורליסטיות בפורום, זה היה מחטף. השינוי נבע מכך שהמילה גאווה היתה לצנינים והיה ניסיון להשפיע על אופיו של הפורום. כך שלמעשה הפורום הזה נועד לדתיים שגאים בנטייתם ואלה שתומכים בכיוון זה. אבל האמת שמה שחשוב הוא התוכן היומיומי שנכתב כאן.

avitano

New member
האמת שמה שחשוב הוא

לכבד את גולשי הפורום אני לא מבקש שיתנו לי כבוד, אני מבקש שיתנו כבוד לאחרים פה ואין מה לעשות, גם הנהלת תפוז בדעה שזה פורום עם אופי דתי, רוב גולשיו דתיים והוא בית ומקום לדתיים כך שקודם כל הדת כאן היא לא נושא הויכוח והדיון, אלא איך מתמודדים כהומוסקסואלים בתוך המסגרת הדתית ולא מחוצה לה. אבל את זה אתה מסרב להבין ואתה לא שם לב שגם אתה עושה סתימת פיות כשהדעה שונה משלך.

konito

New member
כבר היינו בסרט הזה

אתה מנסה להחיל כאן משהו שלא היה. במידת הצורך אני אעלה את זה שוב בפני תפוז. פורום זה מעולם לא היה מקום להתמודדות בתוך המסגרת הדתית. אני פשוט מזועזע לקרוא פרשנות זאת שיש בה משום דחיקת אנשים רבים מכאן שמרגישים כי אין בם אמונה. זאת סתימת פיות קשה ביותר ואנטי דמוקרטית. באם סתמתי פה של מישהו, אנא הראה לי. לא זכור לי שדרשתי ממישהו לא לכתוב כאן בגלל דעותיו.

avitano

New member
אז אני לא מבין!!!!!!!

תגיד לי איך אתה מרגיש קשור או שייך לפורום? מאיזו מסגרת? אני שואל ברצינות מה המהות של הפורום? על השאלה הזאת אני רוצה שתענה ברצינות: מה ההבדל בין הפורום הזה לבין פורום בנים בלבד או גאווה? אשמח לקבל תשובה בנושא, ולא מה היה או למה או כמה

konito

New member
מהות הפורום

היא מקום מפגש לכל מי שרוצה לדון בנושא הומוסקסואליות ודת. כמו כן, הפורום נועד לתת פתרונות שונים, כל אחד על פי ראייתו והבנתו למצוקה הקשה אליה נקלע הומו דתי. מצוקה שאף אני סבלתי ממנה. הטאבו על הומוסקסואליות מקורו בדת ולכן להומו שכלוא במערכת הדתית מיום היולדו ניתנת אפשרות אולי לראשונה בחייו להבין כאן מה קורה עמו ולשמוע דברים שלא ישמע בשום מקום אחר. ולבוא ולומר להומו הדתי שזה רק המקום לקבל תשובה במסגרת הדת כשבמיקרים רבים זה לא מה שהוא בא לשמוע או מתאים לו, חוטא בדיוק כמו טיפולי ההמרה שהתומכים בהם מטרתם המוסוות היא שמירת הדת. כשאדם בא עם המצוקה של דת והומוסקסואליות המחשבה הראשונה היא שההומוסקסואליות לא בסדר כי זה מה שהתקבע אצלו מילדיות כשבמקרים רבים הוא יגלה שהבעיה היא דווקא מהימנות הדת. זאת הצלה של ממש!! ואם כבר שואלים, מדוע אתה, אדם חילוני, כותב כאן? למעט תמיכה בקיצונים כאן (שגם להם יש מקום) שחס וחלילה לא יאמרו כאן דברי אמת כנגד הדת, איני מבין מה התועלת של כתיבתך כאן שזהה לחלוטין לשלי. ואיפה הצנזורה באמת אמורה להסתיים? היום זה אני ומחר זה גיי40, גנימדס ואיסלמיר? הישגו הגדול של פורום זה בחמש השנים האחרונות היה שהוא היווה במה חופשית לדיונים. דיונים פוריים שהביאו להתקדמות עצומה בחשיבה בכל הנושא לטיפולי המרה, נישואין לאישה וארוניות. אני חושב שזה חמור מאוד שאדם בא לכאן וצריך להזהר חלילה אם יגיד משהו בגנות הדת. זה לא יעלה על הדעת. הדת אינה מעל לביקורת, להיפך, הניסיון הזה למנוע ביקורת הוא אבי החטאים, הרסני ומוביל לתוצאות חמורות. אני כותב כאן כי אני מאמין שאדם דתי צריך לחיות על פי נטייתו. שבסתירה בין דת לנטיה, הנטיה צריכה לגבור. אני מאמין שחיים כהומוסקסואל מחוץ לארון הם חיים נפלאים, פוריים, נורמלים ומאושרים. אני חי בזוגיות כבר שנים רבות וזה מסר חשוב לספר לאדם דתי, במיוחד צעיר, שחושב שאולי שווה להקריב את עצמו למען האידיאל הדתי או הדרישה החברתית לקונפורמיות. כולנו יודעים לאיזה סיוט כמעט ברוב המקרים מתעוררים במקרים כאלה.

Nחמן

New member
אתה יודע היטב

שגישתי לפורום משונה מעט. הפורום מיועד בעיקר לדתיים שבנו אולם כבר כתבתי, שלכתחילה אני תומך בזכותו של כל אחד להביע דעה בלי שום קשר לדעתו ולדתיותו. קרא את הודעת הפתיחה של "בייבי בוי" מלפני 5 שנים ותבין היטב, שכמעט דבר לא השתנה פרט לעובדה, שהפורום גדל משמעותית מאז. הפורום נועד לתת פתרונות שונים - הפורום איננו מהווה פתרון לאיש ואין לסמוך על שום מלה בו. גם לא למלה שלי. איננו אנשי מקצוע ולאיש אין זכות לקבוע, מה טוב לזולת, ומה לא טוב עבורו. הטאבו על הומוסקסואליות מקורו בדת - נכון מאוד! אנחנו אנשים דתיים ומאמינים, שכל מה שנכתב בתורה הוא אמת, ומחפשים פתרון ברוח התורה. לא מעט השילו את כיפתם (וגם אופיר בתוכם למרבה המצער...
) אבל לכולם יש כבוד לזולת. הכבוד שהפורום זוכה לו מדי אופיר למשל (מבלי לקפח אחרים - ויש לא מעט כאלה) איננו עומד בקנה מידה לכבוד, שאני זוכה לו בקרב בני קהילתי. המקום לקבל תשובה במסגרת הדת - זה מה שהוא רוצה לשמוע. מי אתה (ולאו דווקא אתה אישית), שתאמר לו, מה לעשות? חוטא בדיוק כמו טיפולי ההמרה - ואולי אתה חוטא בשטיפת המוח הנגדית שלך? מי החליט על פי דבריך, מהו חטא ומהי מצווה? הומוסקסואליות לא בסדר - נכון מאוד! זה לא עניין דתי אלא עניין לאומי. אני יהודי גאה (במובן הקלאסי של המלה) ורוצה בחיזוק העם היהודי. הומוסקסואליות היא אנטיתזה לכך. טיפולי ההמרה - גם אני לא מסכים להם, משום שלמיטב ידיעתי נזקם מרובה מתועלתם. עם זאת עדיין זה מצדיק שיסוי וביזוי הדת. אפשר למצוא פתרונות נאותים גם ללא טיפולי המרה. הבעיה היא דווקא מהימנות הדת - מי שמך? מי קבע, שאתה אמין?..... מדוע אתה, אדם חילוני, כותב כאן? - מדוע, באמת? מדוע לא תכתוב בפורום "בנים", "גאווה", "אתאיזם", "חופש" ועוד פורומים רבים, שבהם איש לא ימנע ממך לשפוך את ארסך על כל מה שריח דת נודף ממנו? אתה רוצה לסגור את הפורום בכוח?! להזהר חלילה אם יגיד משהו בגנות הדת - בדיוק כך. לשם כך יש פורומים אחרים. מדוע לא תדרוש למשל לכתוב את דעותיך באתר "כיפה" או בערוץ 7"? אני מאמין שאדם דתי צריך לחיות על פי נטייתו - אשריך! כתבת? תסתפק בזה ואל תרבה בפרשנות מיותרת. אני מאמין... - בבריאת העולם ובביאת המשיחל ובעוד דברים רבים, שאתה אינך מאמין בהם. מדוע כוח האמונה שלך צריך להיות חזק משלי? אני חי בזוגיות כבר שנים רבות - אשריך! מישהו העז למתוח ביקורת על כך? יש כאן עוד כמה, שחיים כמוך, וכולם יודעים את הגבול, שבין החיים הפרטיים האישיים שלהם לבין החיים של הזולת. חשוב לספר לאדם דתי, במיוחד צעיר - מה חשוב? לספר דבר, שאיננו רוצה לשמוע?! עוד גרוע מזה: לנסות לשטוף את מוחו בדעות שלך למען ייטה לכיוון זה בה בשעה, שהוא איננו מעוניין בכך כלל?! מי שמך? באיזו זכות אתה מנסה להכתיב לזולת כיצד לחיות? שווה להקריב את עצמו למען האידיאל הדתי - מנין לך? מה אתה יודע או מבין, מה שווה? החיים שלי שווים הרבה יותר. רוצה הוכחה? לא , תודה! אלו החיים שלי ואינני מבקש ממך להתערב בהם... מממ... סליחה! אני מבקש ממך בכל לשון של בקשה לא להתערב בחיים שלי, כפי שאינך רותה, שיתערבו בחיים שלך. בסדר? רשום לך על הקרח או בכל מקום שתבחר: פורום זה הינו פורום דתי וההודעות בו חייבות להתאים לרוח הדת למעט הפלורליזם, שניתן לכותבים לא דתיים. מדוע לא נמתחה כאן ביקורת כה נוקבל לגולשים, שאינם דתיים? כי כולם יודעים, מה מטרת הפורום, וכיצד לכבדה. אם אתה רוצה פורום שונה, בקש מ"תפוז" לפתוח קומונה משלך (התנאים בקומונה הרבה יותר גמישים) ובה תוכל לכתוב ככל העולה על רוחך. אם אתה רוצה לכתוב כאן, אתה רשאי להביע דעה אבל בשום אופן לא לנסות למשוך מישהו מהפורוטם לכיוון האתאיזם. זה לא יעבור כאן! סליחה על הכתיבה הבוטה מעט אבל הבן, שאינני רוצה לסתום את פיו של אף אדם. רק אתה לא מרגיש בכך, כיצד אתבה סותם פיות ומרחיק אנשים נהדרים מהפורום. הנזק, שאתה גורם לאלה, גדול לאין שיעור מהנזקים של טיפולי ההמרה, שכמעט כולנו שוללים אותם. בקיצור: "ברומא התנהג כרומאי".

סליחה, אבל קוניטו מעולם לא סתם פיות לאף אחד..

קוניטו אולי מביע דעות שנחשבות בפורום לשנויות במחלוקת, מותח ביקורת ומנסה לערער את נק' המוצא של אנשים כאן. אף אחד מהדברים המפורטים כאן לא מהווים סתימת פיות. לא זכורים לי מקרים בהם קוניטו דרש ממישהו שלא להציג דעה מסויימת, או לא לכתוב בפורום- הוא לכל היותר מתנגד לדעות מסוימות ומנסה לסתור טיעונים מסויימים. נק' המוצא של הפורום בהחלט אינה שהומוסקסואליות היא דבר רע, ואל לך לנסות להציג את דעותיך האישיות כקווים המנחים של הפורום. הפורום אינו פורום דתי, ומעולם לא היה דתי. זה פורום שעוסק בהתמודדות בין דת ונטייה, על גווניה וצורותיה- ובכללם גם כפירה. בנוסף, לא ייתכן שהחשיבות שאתה מייחס לרגשות דתיים תגמר ברגע שזה מגיע לרפורמים או קונסרווטיבים-שגם הם דתיים, ע"א שייתכן שאתה חולק על זה. ואם לא שמת לב, אתה מותח ביקורת על זוגיות הומוסקסאלית ללא הרף.. (ראה ערך "הומוסקסואליות לא בסדר"). אתה מנסה להכתיב לאנשים פה איך לחיות, לא פחות מקוניטו. באופן כללי, רק כרגע הבנתי שלמעשה רוב הדברים שמפריעים לך בקוניטו- הם דברים שאתה בעצמך עושה לא מעט. לי אישית, ואני מניח שגם לעוד אנשים פה, הרבה יותר מפריע לקרוא כאן את הכתיבה האגרסיבית שלך, ואת הריבים האין-סופיים האלה ביניכם. לכן, אני מציע שאת כל הטחות הביקורת והתגובות הלא-ענייניות אחד כלפי השני תשאירו למסרים האישיים. בתקווה לשלום בית בקרוב

מצטער אם דיברתי בגסות או פגעתי, פשוט נמאס כבר

לקרוא את הריבים האלה כל הזמן. מי שלא רוצה לקרוא את דבריו של קוניטו, שלא יקרא אותם. אף אחד לא מכריח לקרוא. בואו פשוט נאפשר לכל אחד לכתוב מה שהוא רוצה (כמובן בלי פגיעות מכוונות ומיותרות אחד בשני- והכוונה היא לפגיעה אישית, לא לביקורת על רעיונות או תפיסות מסויימים), בלי כל הויכוחים המיותרים האלה, ואת הסלקציה בקריאה כל אחד יעשה לעצמו.. פתרון אופציונלי- אם מישהו קורא הודעה שלדעתו היא פוגענית, שיגיב לה בתגובה עם כותרת שבה ייכתב "הודעה אנטי-דתית
", "הודעה הומופובית
" וכד', וכך הקוראים הבאים יוכלו להחליט האם הם רוצים לקרוא את ההודעה.

למעלה