שיגרתי

monshu

New member
../images/Emo82.gifיש פה מישהו מהרצליה../images/Emo35.gif

אנחנו חושבים לקנות בית בהרצליה הצעירה ורציתי לשאול איך הרצליה בכלל ואיך האיזור של הרצליה הצעירה בפרט? איך מערכת החינוך? (גני עיריה ובי"ס יסודי) האם יש חוגים לילדים ופעילויות בעיר? האם אתם מרוצים מהעיר ומהניהול? (הבנתי שרושא העיר נבחרה לכהונה שניה) בקיצור אשמח לכל המלצה או דיס המלצה
מיכל

monshu

New member
../images/Emo105.gif../images/Emo105.gifמקפיצה ומדגישה../images/Emo41.gif

אשמח מאוד לשמוע מישהו מהאיזור

אחחח... הרצליה הצעירה...

היינו בשמחה קונים שם אבל המחירים גבוהים שם בטירוף לכן הסתפקנו באיזור אחר בהרצליה אבל מגיעים לבקר שם (את חמי וחמותי
) באופן אישי מאד מרוצה מראש העיר המכהנת שנבחרה לכהונה שלישית. זכיתי לארח אותה בביתי כבר פעמיים ולעשות איתה סיור מיקצה שיפורים בשכונה בעקבות אי-מיילים ששלחתי לה. היא ממש מיישמת את הסיסמה "עם הפנים לתושב" וזה מקסים בעיניי. בעלי והאחים שלו גדלו והתחנכו בעיר ונראה שמוסדות החינוך טובים (יש יותר ויש פחות - כמו בכל עיר). הרצליה הצעירה מאופיינת (וזו הכללה כרגע) באוכלוסיה עמידה, הבניה מתחלקת בין בניה צמודת קרקע לבין בניינים של עד 3 קומות כשבבניינים הישנים אין מעלית לרב. לגבי מחירי הדיור - לטעמי יש חוסר פרופורציה מוחלט של המחירים באיזור אבל מי שיש לו ומרגיש שזה כדאי שיהיה לו לבריאות. במחיר של דירת 3 חדרים עם מעלית בצעירה קנינו בית צמוד-קרקע במקום אחר בעיר ככה שזה משהו שגם דורש מחשבה. אם יש לך שאלות נוספות - אשמח לנסות לענות (כאן או במסרים) ושיהיה לכם בהצלחה בחיפושים - זה לא פשוט

monshu

New member
תודה רבה../images/Emo140.gif

המדהים הוא שלגבי המחירים הרצליה הרבה יותר זולה מהערים מסביב (רעננה והוד השרון) את חושבת שהעיר טובה לצעירים? משום מה תמיד היתה לי הרגשה שהיא עיר "זקנה" יחסית... לא יודעת בת כמה הילדה שלך אבל את חושבת שיש מספיק גני שעשועים ופעילויות לילדים בעיר? נכון שיש את הפארק החדש והספורטק, השאלה האם יש גם השקעה בגני השעשועים בתוך העיר? עד כמה המרכז של הרצליה מושקע? האם את חושבת שאפשר להסתדר בעיר גם ללא רכב? (מבחינת קניות ופעילויות) תודה מראש

וואו... המון שאלות ../images/Emo8.gif וזה בסדר ../images/Emo45.gif

הפצפון שלנו בן שנתיים ויש לנו בדרך נסיכה שצפויה להגיע באפריל
כן, הרצליה מעט יותר זולה מרעננה אבל היא לא זולה יותר מהוד השרון. לפני שקנינו בהרצליה חיפשנו המון בהוד השרון ככה שאני מדברת מנסיון. הוד השרון מעט זולה יותר. יש בהרצליה את האיזורים הזקנים אבל יש גם הרבה אוכלוסיה צעירה מתחדשת (גם בשכירות). יש המון המון גני משחקים בעיר. בממוצע אם אני צריכה לספור אז בכל שכונה יש בין 3 ל-4 גני-משחקים ציבוריים ומבחינת השקעה, אני די מרוצה גם ממה שיש וגם מהמענה המהיר של המוקד העירוני במקרה וחסר משהו (למשל רצינו נדנדה לפעוטות עם מעקה דו-צדדי ותוך 24 שעות הוסיפו, או למשל ארגז החול היה נראה קצת מלוכלך ותוך יומיים הגיעו וסיננו את החול...). יש גן ציבורי אחד במרכז העיר מושקע במיוחד שנקרא גן בן-שפר ואנחנו מגיעים לשם לפחות פעם בשבוע. המתקנים בו מאד מיוחדים ויש לי חברות שמגיעות אליו מהערים הסמוכות בשביל שהקטנטנים יהנו
המרכז החדש (או המחודש) נראה פלצני משהו. הרבה יותר נוח להסתובב בו רגלית מאשר עם רכב (חלק ממנו הוא חד-סיטרי). יש מדרחוב עם ספסלים ובתי קפה ויש את כל השירותים כמעט שעיר יכולה להציע. אני באופן אישי לא אוהבת להגיע למרכז העיר ומעדיפה שבעלי יסתובב שם אם אפשר אבל מי שאוהב... מבחינת פעילויות בתשלום לקטנטנים בצעירה יש את "עננים" ובשער העיר (שזה 10 דק' הליכה) יש את "אגדה". אני משערת שיש עוד ואני פשוט לא מכירה
מי שרגיל לעשות סידורים רגלית ולא ברכב ובוחר לגור בצעירה אז מבחינת הגעה למרכז מדובר על רבע שעה הליכה בעליה מתונה (מבחינתי לא סידור מוצלח) ככה שאולי עדיף לבחון איזורים אחרים כמו הירוקה או הרצליה מרכז.

monshu

New member
תודה רבה על התשובות

אני יודעת שדי התקפתי אבל אני פשוט מאוד חוששת מהמעבר לעיר חדשה אנחנו מחפשים בהרצליה כי אנחנו רוצים בית פרטי ושקט יחסי (אבל עדין לא בנויים לעבור למושב או מקום קטן יותר מעיר
) ההורים של בעלי גרים ברעננה אבל שם המחירים לחלוטין לא שפויים וחיפשנו גם הרבה זמן בהוד השרון אבל ללא הצלחה אנחנו מחפשים גם בתים בירוקה אבל נראה ששם המחירים גבוהים יותר שמחה לשמוע שהמוקד קשוב לבעיות בגינות השעשועים - איפה שאנחנו גרים עכשיו זה ממש לא ככה... אין לי בעיה ללכת ברגל וחשוב לי שיהיה איזו סופר/מכולת במרחק הליכה סביר אבל בינתיים נראה שבצעירה אין משהו בתוך השכונה
תודה רבה על כל העזרה

יש בתוך השכונה מכולת

פשוט אני לא זוכרת את שם הרחוב שבו היא נמצאת ויש גם ברחוב הראשי בבן-גוריון סופר גדול (נראה לי של טיב טעם). בירוקה המחירים גבוהים יותר מבצעירה? משונה... אולי בגלל שאין שם הרבה בתים פרטיים. במקומך, לא הייתי פוסלת לחפש גם בנווה-עמל ובגן-רש"ל. אמנם הן יותר מרוחקות ממרכז הרצליה אבל יש בהן את כל השירותים ומגן-רש"ל למשל תוך 5 דקות הליכה את כבר במרכז פארק של רעננה ושם יש סופרמרקט, בית-מרקחת, קולנוע וכו' ו-3 דקות נוספות משם יש את פארק רעננה שאותו את בטוח מכירה

monshu

New member
עד עכשיו חיפשנו בעיקר בנווה עמל

אבל מצאנו בעיקר בתים ישנים שצריך להרוס ולבנות מחדש וזה גדול עלינו עכשיו בצעירה אני הבנתי שהבתים הרבה יותר ישנים ולכן גם המחירים יותר נמוכים ושוב תודה רבה על העזרה. מקוה שנסגור בקרוב עיסקה

הרצליה

אנחנו גרים בחלק אחר של העיר אבל העסק שלנו נמצא בלב הרצליה הצעירה. בגדול מערכת החינוך טובה, יש שפע של פעילויות פרטיות/מתנס"ים. אין לי תלונות על ניהול העיר. בצעירה יש אוכלוסיה צעירה גדולה מאוד. אני רואה בגן ובמשחקייה אחה"צ הרבה משפחות חדשות. אכן יקר להחריד וחסר פרופורציות. בשכונה יש גני עיריה טובים (כך שמעתי) ואת בי"ס לב-טוב שנחשב מצויין. גם בי"ס שז"ר נחשב בצעירה למרות שהוא לא ממש באיזור (אנחנו שייכים אליו) ומפז"ם של 4 חודשים אני בס"כ מרוצה. לא משהו חריג. כפי שכתבת לך קודמתי, יש איזורים אחרים בהרצליה שווים ביותר עם מחירים נורמליים (נוה עמל, המרכז - אבל שם אים כמעט צמודי קרקע, הירוקה, נחלת עדה וכו'). הרצליה מלאה בגנים ואני בטוחה שתמצאי גן טוב באיזור מגורייך העתידי. בהצלחה

monshu

New member
תודה רבה../images/Emo13.gif

ונשמח לנסות להגיע לעננים באם וכאשר

../images/Emo41.gifצריכה מתנה לבת 3 שגרה בחו"ל../images/Emo77.gif../images/Emo77.gif

לא דוברת עברית (גרמנית) וגם לא ההורים שנה שעברה קניתי לה בובות אצבע וכפפה בדוכן ביריד בקניון רננים והיא ממש התלהבה אבל אין לי מושג מה לקנות השנה לא רוצה משהו כבד מאוד כי אני שולחת בדואר אויר רוצה משהו שאין בגרמניה כמו עבודת יד או ייצור מקומי רעיונות

גרזנית

New member
בובה סיפור

יש בובות של סיפורים ידועים כמו כיפה אדומה שהבובה הופכת גם לכיפה אדומה, גם לסבתא וגם לזאב. לחילופין מצאתי בחנות צעצועים בקניון גבעתים (אבל אני חושבת שיש גם בפיראט) קופסא עם חרוזים להשחלה כולל החוטים ועיטורים, מקסים!

החרוזים מתאימים גם לגיל 3

הם גדולים מספיק למוטוריקה שיש בגיל הזה? בובת סיפור אני פחות רוצה כי כמו שאמרתי כבר קניתי בשנה שעברה משהו דומה

למעלה