שאלה לגבי ספר,

Ferma

New member
../images/Emo32.gifשאלה לגבי ספר,

שלום לכולם! אני קורא סמוי כבר כמה הרבה מאוד זמן (ומכיר לפחות שניים מהחברים הקבועים בפורום, מפורום ספרים וספרות) ואני נהנה להיות כזה
. לצערי, אין לי הרבה להוסיף לדיון בדרך-כלל, אבל אני שמח לקרוא. בשיטוטי בחנות הספרים המשומשים המקומית, נתקלתי (וקניתי) בספר הזה (מסדרת "הקדמות קצרצרות" של אוקספורד). אני יודע שהוא לא קשור באופן ישיר לנושא הפורום, אך חשבתי שאולי כמה מכם מכירים. (ראיתי שבאותה הסדרה נראה שיש אחד יותר קשור לנושא הראשי של הפורום, אבל לא ראיתי אותו בחנות). אם מישהו קרא, ויש לו דעה, אשמח לשמוע אותה. בכלל, אשמח לשמוע דעות לגבי הסדרה A Very Short Introduction באופן כללי. זהו הספר השני בסדרה שאני קונה, והיא נראית לי מעניינת למדי. תודה לכולם!

Y. Welis

New member
הספר נשמע טוב, ובא מהוצאה מצויינת

וכתוב ע"י מומחה רציני בתחום, כך שזה נראה מבטיח (יחד עם הספר על המיתוסים). היה נחמד אילו הספרים הללו היו מתורגמים, כי אין ספק שהם עשויים ברמה אקדמית גבוהה יותר מאלה שהופיעו בסדרת המיתולוגיות של הוצאת 'מפה' (האמת שב'מוסד ביאליק' תורגמו כמה ספרי מבוא קצרים דומים ומעניינים, אבל לא מההוצאה הזו, וגם לא תמיד בהקפדה).

Ferma

New member
תודה על התגובה../images/Emo13.gif נראה...

נראה שהספר שרכשתי עוסק בעיקר באג'יפטולוגיה (מהביקורות באמאזון) ואשמח להגיד איך הוא כשאסיים לקרוא אותו (עכשיו אני עומד על המשמר לגבי הספר של המיתוסים, הוא נראה מעניין במיוחד). אני יכול להעיד רק על-סמך הספר היחיד שקראתי בסדרה הזו (על קוסמולוגיה) שהרמה האקדמית שם אכן גבוהה. החשש שלי היה שיתכן שהרמה גבוהה בגלל שהנושא הוא מדעי, אבל אני שמח לשמוע שזו הרמה גם בשאר הנושאים. שמעתי ש"הקדמה קצרצרה" למתמטיקה (למשל) תורגם במסגרת הסדרה עצמה, האם במוסד ביאליק? אולי יש תקווה שגם השאר יתורגמו (בסה"ך מוסד ביאליק הוא מצויין, ואני זוכר אותו לטובה מהרבה ספרי פילוסופיה. בעיקר "תולדות הפילוסופיה בעת החדשה" של ש.ה. ברגמן). תוכל לתת דוגמא לספר שתורגם במוסד ביאליק בבקשה?
על התגובה, אני מצפה לקרוא את הספר,

Y. Welis

New member
התכוונתי לסידרת 'מבואות' של מוסד ביאליק

שניתן למצוא את כותריה בעמוד השער של אתר ההוצאה. מתוכה קראתי את הספר הזה http://www.bialik-publishing.com/product_info.php?products_id=456&osCsid=af97005b14c753c820b50e50ff66462f שאמנם מעניין, אבל לא ערוך בקפידה (מקרה שאינו נדיר מדי בין הספרים החדשים שם). מתוכם את הספר של צ'אדוויק על אוגוסטינוס קראתי בזמנו באנגלית, והוא היה מצויין. את השאר אני לא מכיר. צריך לציין שיש באנגלית עוד כמה סדרות מבוא לקלאסיקות שונות, כמו למשל RoadMarks וכן Preface to, שכוללות מבואות מאירי עיניים על הקלאסיקות השונות (סידרת ה-preface במיוחד כוללת גם תמונות מעניינות שקשורות ליצירה) שמאוד מסייעים לגשת אליהן ומחזקים את הנחישות לקרוא אותן (שלעיתים די נדרשת..). קיימת אפילו סידרה אחת בשם Introducing (של הוצאת Totem) שמשלבת בכל ספר מומחה בתחום, עם אומן קומיקס. יחד הם יוצרים בכל ספר שילוב של טקסט ואיורים דמויי קומיקס, שמבארים לצד הטקסט את הנושא בצורה מאוד חיה - לרוב משעשעת ומקורית.

Ferma

New member
../images/Emo140.gifרב-תודות!

אשמור את העיניים שלי פקוחות לכל הסדרות שהזכרת. (אחפש גם בספריה, כאן). אני בטוח שאהנה לקרוא את הספרים
עזרת לי והעשרת אותי מאוד, תודה!

Ferma

New member
שאלה קטנה בקשר לסדרות...

חיפשתי אותן (את RoadMarks ו-Preface בקומבינציות שונות, כל אחת) ב-amazon.com ולצערי לא הצלחתי למצוא. ב-google.com מצאתי רק תוצאות לא רלוונטיות, ואילו wikipedia (באנגלית) לא מזכירה אותן בכלל. רציתי לבדוק אם יש אותן בספריה אבל אני לא יודע מה לחפש. אם זו לא טרחה גדולה מדי, האם תוכל לקשר אותי לספר-דוגמא בכל אחת מהן?
רבה!

Y. Welis

New member
אני חושש שהן לא מקוטלגות לפי שם הסידרה

אלא לפי שמות הספרים הספציפיים (או המחברים). במקרה של ספרי a preface to של לונגמן, גם אין באתר הההוצאה משהו. הדרך הנוחה לחפש היא על כן מקטלוג הספריה שבה מצאתי (וקראתי בזמנו) את הסדרות האלה - הספריה המרכזית בקמפוס הר הצופים - http://aleph500.huji.ac.il/F/UIDHBJDBUICC6JR6D6VJ9UT6VNV9TNCU1A1XUJNMDQP9NKDALM-04546?func=find-acc&acc_sequence=002063431 סידרת Roadmarks לא מקוטלגת כסידרה, לרוע המזל, כך שלא ניתן למצוא אותה כרגע (בביקור הבא שלי שם אבדוק). מעבר לכך כדאי בכלל לבקר שם - זו אולי הספריה האוניברסיטאית הפתוחה (כלומר עם מדפים נגישים לעיון ולא בהזמנה בלבד) הטובה ביותר בארץ בתחום מדעי הרוח, וכדאי להגיע אליה לביקור כדי להתרשם מהחומרים שיש שם ושניתן למצוא גם ברשת (יש קשיים להיכנס לקמפוס עם האבטחה הקיימת, אבל אפשר אם אתה אומר שבאת לספריה בלבד).

Ferma

New member
אני שמח לשמוע על הספריה../images/Emo13.gif לרוע המזל,

ראשית, שמרתי את העמוד. תודה! לרוע המזל, אני לא נמצא בארץ כרגע אלא בקנדה (טורונטו). לכן אאלץ לדחות את הביקור בהר הצופים לפעם הבאה שאהיה בארץ. מצד שני, נראה שיש כאן ספרים רבים מהסדרה (חלקם רק ב-Reference Library). אז אשאל שאלה עניינית לסדרה. מתי כדאי לקרוא את הספרים? האם קריאה שלהם לפני הקריאה של ה"קלאסיקה" עצמה תזיק? אני יודע שהסדרה מכנה את עצמה Preface אבל הרבה מאוד סדרות כאלו חושפות פרטים חשובים מהעלילה (ספוילרים) ובאופן כללי מפחיתים את הנאת הקריאה. מהצד האחר, קראתי סופרים רבים מהסדרה, האם יש טעם לקרוא את ה-Preface גם אחרי שקראת את ה"קלאסיקה"? כלומר, לסדרה יש פוטנציאל להעשיר בכל הנוגע לספר, לסופר ולתקופה, או שהיא מתמקדת אך ורק בתוכן היצירה? ושאלה גדולה, האם אלו כל הכותרים שנמצאים בסדרה (23)? מאכזב שקשה למצוא את שתי הסדרות ככאלה (סדרות), אני מעריך את המאמץ והקישור שנתת
(זה מאיר באור אחר את הסדרות האחרות שדיברנו עליהן - שמפרסמות את עצמן כסדרות באתר ההוצאה
).
המון

Y. Welis

New member
נראה שמצאתי את הסידרה השניה

לא רודמארקס אלא לנדמארקס... http://aleph500.huji.ac.il/F/UIDHBJDBUICC6JR6D6VJ9UT6VNV9TNCU1A1XUJNMDQP9NKDALM-02521?func=find-acc&acc_sequence=002004032 באשר למתי כדאי לקרוא - אני מניח שהכי טוב זה לקרוא תוך כדי קריאת היצירה שמתוארת, אבל אין ספק שאחרי כן זה כדאי. באשר לספויילרים - אני מניח שיהיו כמה (ובאמת מטריד שעבור האקדמאים זה לא נחשב - מצאתי בזמנו ספוילר אדיר בהקדמה לתרגום של 'טריסטאן ואיזולט' של גוטפריד, וזכור לי שסופר המד"ב זילאזני כתב פעם שהקדמה אחת הרסה לו את 'יריד ההבלים'), אבל צריך כנראה להיזהר. אם יש לך גישה לספריה של קולג' טוב באיזור (או אוניברסיטה) אז כמובן שתוכל למצוא שם את הסדרות האלה, ונוספות(אני זוכר לפחות עוד 3-4 שעוסקות בביקורת ומבואות).

Ferma

New member
איזה יופי!

גישה תמיד יש (בעיקר לספריה של ה-University of Toronto שאין ספק שהיא די טובה), אבל אני משאיל רק ממערכת הספריות הציבוריות
(מצד שני, Toronto Public Library היא השניה בעולם מבחינת מספר ההשאלות - אחרי הספריה של הונג-קונג. אני חושב שאולי זה מרמז על הספרים שיש להם. אני מאוד מרוצה
). מצד שני, אם הספרים לא ארוכים מדי (פחות מ-300 עמודים, נגיד), אז אוכל לקרוא אותם בתוך ספרית האונ' (במידה ולא יהיו בספריות הציבוריות), וזה יהיה נחמד מאוד
נראית סדרה מצויינת! יש כמה כותרים שאני כבר ממש רוצה לקרוא... כיף, כיף שמצאת את הסדרות. אם תיזכר בסדרות האחרות, או סתם בספר טוב שכדאי לקרוא, אל תהסס לכתוב - אשמח לשמוע. (אני אנסה לכתוב ביקורת מסודרת אחרי שאשיג אחד מהספרים שאני רוצה לקרוא - אם זה בסדר להעלות אותה לפורום).

Y. Welis

New member
אשמח להוסיף

אני בכלל צריך לחזור ולבקר בספריה המרכזית, ולצלם שם כמה דברים. עם השנים שעות הפעילות שלהם דווקא הצטמצמו (סוגרים עכשיו שעה וחצי כמעט לפני הזמן שהיה ב-2002), והדבר היחיד שהתווסף זו רשת ה-wireless. אני מקוה אגב שהלינקים עבדו - הם עובדים מתוך החיפוש עצמו בכל מקרה. באפשרויות חיפוש - 'סדרות', וב'מילה או מלים' -> Landmarks of world literature.

Ferma

New member
עבדו בהחלט, תודה../images/Emo13.gif

שמרתי אותם והם עבדו - אעשה חיפוש (לפי מחבר/כותר) בקטלוג הספריה כאן, בשביל לראות מה יש להם להשאלה ו/או לקריאה יותר מאוחר היום (בכלל יש כמה ספרים שאמרתי לעצמי שאני צריך לחפש, כבר כמה ימים)
כמה חבל לשמוע שהשעות הצטמצמו, ואילו אני מקווה שהמגמה דווקא תתהפך בהקדם...
שוב

למעלה