שאלה טכנית

../images/Emo32.gifשאלה טכנית

נו, בטח יהיה מי שיצחק עלי, אבל רציתי לשאול האם יש דרך לקרוא ולכתוב בפורום גם ממחשב ששפת אימו אינה לשון עֵבֶר? את בני האנוש אני יודעת ללמד עברית. מחשבים טרם ניסיתי. למי יש עצות מחכימות?

אטיוד5

Active member
כן, אבל ...

צריך להתקין תוכנה תומכת במחשב, ועל המקלדת אפשר להדביק או לחרוט אותיות עבריות.

אאל"ט

לוחצים על הלחצן הימני, ובקידוד בוחרים את סוג העברית שמסתדר עם המחשב (יש גרסאות ישנות של חלונות שבהן זה לא אפשרי), ואז, כשרוצים לכתוב הודעה, לוחצים על לחצן ה"עברית" (אחרי שכבר נפתח חלון הכתיבה) שנמצא מתחת לתיבת הטקסט, וכותבים.

תודה

סייעת בידי ותרמת ליכולתי העתידית לתקשר אתכם גם מעבר לים. ואת המשפט הקודם כתבתי כולו במקלדת הוירטואלית, כדי לתרגל. די מעיק, אבל נסבל. אבל מה עם סימני הפיסוק? (אה, זה יש בכל מקלדת רגילה. נו, טוב)

למפליגים למרחקים

מומלץ להוסיף למזוודה מקלדת עברית רגילה. כמו שכבר צויין כל תוכנת חלונות מהשנים האחרונות תומכת בריבוי שפות אבל השגת מקלדת מימין לשמאל זה כמעט בלתי אפשרי.

גנגי

New member
את יורדת מהארץ?!!!!

לאן ולכמה זמן? את באה לבקר גם אותי?

גנגי

New member
אוף... E, לא A.

לא מספיק שאני אושה שגיאוט בעברית, אכשיו גם באיטלקית?!!!

והכי חשוב

יש להגדיר עברית ב input locales וגם ב language settings for the system ככה: start -> setting -> control panel -> regional options -> tabs: General, Input locales אצלי זה ככה. זה יכול להיות שונה בין מערכות הפעלה שונות.

'תה לא חושב

שהגזמת... אני רוצה להבין משהו: זו אופציה אחרת למה שאמר לעיל מלקט ארת, או שמא כדי לעשות מה שהוא אמר אני צריכה גם לעשות את כל מה שכתבת פה? אני רוצה להדגיש שמן הסתם אכנס לנקודות אינטרנט מקומיות, לא בטוחה שיוּתר לי להתעלל במחשב לא לי בצורה כזאת.

berlinale

New member
יש מקלדות וירטואליות לרוב

למשל זאת - שלמרבה הצחוקים אין בה צ סופית, אבל למרות זאת - אם את מקלידה עיוור - היא כנראה המתאימה ביותר. : http://www.paralink.com/virk/

למעלה