רק רציתי להגיד

somebodddy

New member
../images/Emo32.gifרק רציתי להגיד

שFallout3 זה משחק אדיר. ואני מרגיש קצת כמו כופר כשאני אומר את זה, אבל הוא אפילו יותר טוב מOblivion.

De-Panther

New member
זה לא ממש אוף. מה אהבת בו? מה לא אהבת בו? ומה

היה אפשר לשפר? מה הכי הציק לך? ובגלל משחקים כאלה אני רוצה מחשב טוב יותר

somebodddy

New member
טוב, אז ככה:

הטוב: *קודם כל, זה משחק של Bethesda, מה שאומר עולמות מפורטים בטירוף - ואני לא מדבר על גראפיקה(למרות שהיא לא רעה בכלל), אני מדבר על תוכן. בכל מקום מפוזרים כל מיני מסמכים שמספרים את הסיפור של כל מיני דמויות עלומות - למשל מפקד תחנת משטרה שנמצא במצור של סופר-מוטנטים, או חייל לשעבר שיוצא למצוא את המקור של נמלי האש(לא הנמלים הקטנות שאתם מכירים - נמלים ענקיות שיורקות אש!) שזורעות טרור בעיירה שלו ומאיימות על המשפחה שלו. *כל מיני שטויות קטנות שאפשר לעשות, כמו לפרק את הנורות מתנורי חימום, או לשתות מים מאסלות(כן, קראתם נכון...). זה נשמע דבילי, אבל זה כיף. *מערכת הV.A.T.S, שמאפשרת לך לבזבז AP - "נקודות פעולה" - בשביל לעצור את המשחק, לכוון על חלקי גוף ספיציפיים של האויב, ולראות את הדמות יורה בצורה סינמטית. *שיטת מאוד מעניינת לתיקון ציוד - בשביל לתקן משהו בשדה הקרב, אתה צריך שיהיה לך עוד פריט מאותו הדגם, שתוכל לקחת ממנו חלקים לתיקון. זה מחייב את השחקן להשתמש בשריון ונשקים זמינים, כדי שהוא יוכל לתקן אותם, במקום למצוא נשק סופר דופר ולהשתמש רק בו. *הבנייה של הדמות שלך משפיעה על הדיאלוגים. לפחות אני חושב שזה המשמעות של השמות של הכישורים והיכולות שמופיעות בתוך סוגריים מרובעים לפני אפשרויות דיאלוג מסויימות... *המשחק מאוד מאוזן מכל הבחינות. למשל - התחמושת מוגבלת בדיוק במידה שמאפשרת לך לירות בלי לחסוך יותר מדי, אבל מחייבת אותך לקחת כמה סוגי נשקים בשביל לנצל כמה שיותר סוגי תחמושת. בכלל, המשחק מאתגר אבל לא מתסכל. *הדמויות. הו, הדמויות... אפשר ממש להיקשר לחלק מהדמויות שם. למשל(זהירות
) יש משימה שהייתי צריך להיכנס לשטח של סוחרי עבדים בשביל לחלץ משם כמה ילדים. השומר בכניסה מוכן לתת לי להיכנס אם אני אלכוד בשבילו כמה אנשים ספציפיים. הראשונה שהלכתי אליה היתה רופאה שהסתבכה עם הסוחרים, ברחה לעיירה נידחת וניהלה שם חיים שקטים. כשהגעתי לאותה עיירה גיליתי שהיא נחטפה על ידי קבוצה של סופר-מוטנטים למטרות קולינריות(הסופר-מוטנטים האלה הם לא ברנשים נחמדים) ויצאתי לחלץ אותה, כדי שאני אוכל ללכוד אותה. אחרי שסיימתי את משימת החילוץ שלה, כאב לי הלב למכור אותה לעבדות(למרות שהיא רק דמות מחשב), אז החלטתי לנצל את העובדה שהמשחק לא לינארי ולפרוץ בכוח למחנה סוחרי העבדים. *הומור משובח. איזה עוד משחק יכניס אתכם לתוך משימה דמויית סרט ריגול בשביל להעביר חבילה סודית שנקראת "Naughty Nightwear"(וזה לא שם קוד)? *המשחק ממש מכניס אותך לאווירה הפוסט אפוקליפטית. אין כמו רובוט ענקי מאולתר שפולט סיסמאות תעמולה פרו-אמריקאיות-קפיטליסטיות(ממה לעזאזל בנוי המחשב שלו? מכשירי רדיו ישנים?) בזמן שהוא מתקיף את הצבא של הממשלה. *הRock-it Launcher, או בתרגום חופשי - מטול זבל. אין כמו להסתובב ברחבי המשחק עם מכונה שמשגרת מחבתות, פחיות מעוכות, מפתחות שוודיים ומה לא בעוצמה שיכולה למעוך את הראש של עכברפרת(Molerat) ולהדוף אותו אחורה בעוצמה כזו שגורמת נזק לאח שלו שעומד מאחוריו. הרע *גם במשחק כל כך פתוח צריך שיהיה איזה מנגנון של שמירה על עקביות בעלילה הראשית. במהלך משימה צדדית נכנסתי במקרה לאיזה מקום שהוא חלק מהמשימה הראשית שעדיין לא הגעתי אליו, והמשחק התייחס לזה כאילו הגעתי לשם דרך המשימות של העלילה הראשית, ככה שיצא שדילגתי על חלק מהסיפור. במילא התכוונתי לעשות את המשחק הזה כמה פעמים, אבל הם לא יכלו לנעול את המקום הזה עד שהיה אפשר להגיע אליו בצורה לגיטימית? *כשאתה משתמש במערכת הV.A.T.S עם רובים(או משגרים. או להביורים. או כל נשק אחר שיורה) אתה יכול לבחור לאיזה חלק בגוף לכוון, אבל כשאתה משתמש בנשקי Melee אתה יכול לבחור רק את האויב שאתה רוצה להכות. אני מניח שזה בגלל הקושי לעשות אנימצייה לכל מכה לכל חלק בגוף, אבל עדיין נראה לי שזה גורע מהעומק של לחימת Melee(למרות שעדיין לא שיחקתי דמות של Melee אז אני לא יכול להיות בטוח בזה). *אין MiniMap. זה יכול להיות די מעצבן להיכנס כל פעם לתפריט בשביל לנווט - בייחוד בגלל שלוקח לו קצת זמן להיטען בגלל האנימציה(התפריט הוא בעצם צג מחשב שהדמות לובשת בתור שעון). המשחק היחיד שראיתי שבו לא לשים MiniPap היה רעיון טוב היה Thief3, וזה בגלל הקונספט היפה שלהם של ניווט ללא GPS. *המנוע הפיסיקלי לא בא מספיק לידי ביטוי. נכון, בOblivion המצב היה הרבה יותר גרוע - כאן לפחות יש פיצוצים, ולפעמים צריך לעשות חיפוש בתוך בלאגן פיסיקלי(עכשיו אני מבין למה קוראים למנוע Havok...) או למשוך תיבה פתוחה בשביל לקחת את הדברים מבפנים, אבל אני עדיין חושב שהיה אפשר לעשות איתו הרבה יותר. *כמו בOblivion, גם כאן אין סולמות ואין אפשרות לשלוט בעצמת הקפיצה. מה קרה, Bethesda לא יודעים לעשות את הדברים האלה? זה כבר הפך לדבר די סטנדרטי, ורק במשחקים שלהם אין את זה... *לא הייתי מתנגד לקצת רכבים... אבל עכשיו אני כבר מתחיל להישמע קטנוני. זה לא בעיה במשחק, זה פשוט פונקציה שהייתי רוצה, ובמשחק הזה יש המון פונקציות שאין במשחקים אחרים. *המשחק עצמו מאוד פתוח, אבל בסופו של דבר הסיום תלוי בכמה החלטות שאתה עושה בחצי שעה האחרונה של המשימה הראשית. *אחרי שאתה מסיים את המשימה הראשית המשחק נגמר. אבל זה לא נורא - תמיד אפשר להתחיל מחדש ולא לסיים אותה(או לא לעשות אותה בכלל). המכוער *ירי מפיסטול ממרחק חמישים מטר יכול לפוצץ את הראש כשהבריאות נמוכה, אבל כשהיא גבוהה ירי מרובה ציד ממרחק אפס בקושי מקיז דם(אם אין לך מזל או שהכישור שלך עם נשקים קטנים[רובה ציד נחשב לנשק קטן במשחק הזה] נמוך)? כן, אני יודע שזה RPG, אבל אם הקוביות לרעתי, אז יהיה נחמד אם בנוסף לזה שמורידים את כמות הנזק שאני עושה יסיטו את הכדור כדי שאני לא יראה אותו נכנס בהילוך איטי בין העיניים של האויב בלי להרוג אותו. *הייתי מצפה שכשאני נכנס עם חליפת קרינה לאיזור שבדרך כלל אני מקבל בו 1 קרינה\שנייה, אני לא אקבל קרינה בכלל. בשביל זה קניתי את החליפה, לא? אבל הם חייבים לעשות את הקרינה במספרים שלמים... בשורה התחתונה, מדובר במשחק חזק מאוד. מחר אני הולך להתחיל אותו עוד פעם, והפעם אני אשתמש בנשקי Melee.

De-Panther

New member
דווקא אחת התלונות שראיתי שאמרו על הנסיך הפרסי

החדש, היא שיש יותר מידי שמירה על עקביות בעלילה הראשית. ככה יוצא ששם אתה קודם עושה את הדברים הקשורים לעלילה הראשית, ורק אחר כך אתה יכול לעשות את העלילות הצדדיות באזור בו אתה נמצא. כך שלדעתי עדיף שיהיו אפשרויות לקיצורי דרך, הרי אחת המטרות היא לסיים את המשחק. אולי כדאי לסמן שהמקום אליו אתה נכנס קשור לעלילה הראשית(למרות שאז יהרס לך חלק מהעניין במשחק) תמיד מכוער לראות כדור נכנס בין העיניים של דמות. בכלל, אני לא מאלה שאוהבים את עודף הדם במשחקים, אני פשוט לא נהנה לראות את זה. אין לי בעיה עם האלימות במשחקים, אבל בסרטים היום(וגם בעבר) יודעים טוב מאוד איך להעביר את מה שהולך בקרב בלי להראות כמויות מוגזמות של דם(לפעמים בכלל בלי להראות דם או את הדמות הפגועה). ובמשחקים כאלה יש לרוב בעיה של שליטה בדמות, איך השליטה בדמות במשחק הזה? הבנתי שיש אפשרות לעבור מגוף שלישי לגוף ראשון

somebodddy

New member
להפך - יש אפשרות לעבור מגוף ראשון לשלישי

המשחק מיועד לגוף ראשון. אבל הם עשו שם משהו יפה - כשאתה עובר לגוף שלישי, יש לך אפשרות לשים את המצלמה לאחור ולימין, כדי שהדמות לא תסתיר את הכוונת. האמת שזה לא פטנט שלהם - ראיתי את זה כבר בMass Effect ובSplinter Cell, ובטח יש את זה בעוד משחקי יריות בגוף שלישי - אבל זה הפעם הראשונה שאני רואה את זה במשחק שמיועד לגוף ראשון. לגבי העלילה הראשית - לא כדאי להגזים לא לכאן ולא לכאן. בסופו של דבר משחק אמור גם לספר סיפור. הם היו יכולים ממש בקלות לנעול מקומות שאתה לא אמור להיות בהם ולתת לך את המפתח/קוד רק בשלב המתאים בסיפור, או לגרום לכך שאנשים שקשורים לעלילה הראשית לא ידברו איתך על נושאים חשובים עד שמישהו אחר לא מפנה אותך אליהם... לא אמרתי שיש לי בעיה אם זה שכדור נכנס למישהו בין העיניים. אם אלימות עושה לך בחילה, תשחק בBarbie Horse Adventure. הבעיה שלי היא שמי שהכדור נכנס לו בין העיניים לא מת ישר במקום.

Antonio Montana

New member
אחלה סיקור.

אתה הולך להשתמש ב Melee בלבד? אני לא חושב שזה אפשרי מבחינה הגיונית
מי שלא שיחק ב Fallout 1 ו 2 - ואהב את 3, לרוץ ולשחק. אמנם הסגנון שונה (לא שוּטר) - אבל האווירה, ה VATS, העולם, הבחירות הבלתי נגמרות - הכל שם, ושם התחיל בעצם. העלילה המרכזית בפולאאוט 3 מבאסת אותי. זה והשטח היחסית קטן של המשחק. כמובן שזה נהיה קשה, טכנולוגית, לבנות עולם פוסט-אפוקליפטי ב 3D. אבל התבאסתי שזה רק "אזור וושינגטון די-סי". בפולאאוטים הקודמים היית מקבל תחושה של שטח ענקי, כי היית צריך לטייל ממקום למקום ולעיתים להיתקל במארבים של גנבים/שודדים/יצורים, או למצוא מקומות חבויים/נטושים. וכל טיול כזה היה לוקח המון זמן. יום, יומיים. אפילו כמה ימים. המשחק היה מבוסס בקליפורניה. ובפולאאוט 2 אפילו הייתה מכונית. קיצר, ממליץ למי שלא ניסה - לשעוט על המשחקים האלה.

somebodddy

New member
אני לא מאמין. דווקא הודעת אוף טופיק נכנסה

לעמוד הראשי. והאמת התחלתי כבר את דמות הMelee שלי וזה דווקא די כיף. אני לא משתמש בMelee - בגלל שאני רק בהתחלה ועוד לא השגתי נשקי Melee רציניים כמו המסור החשמלי אני נאלץ להשתמש בExplosives בשביל אויבים רציניים - אחרי הכל, די קשה להרוג מירלוק עם אלת בייסבול - אבל התחמושת שלהם מאוד מוגבלת אז אני משתמש בעיקר בMelee. אני מנסה גם לנצל את ההתגנבות עם הדמות הזאת, אבל נורא קשה להגיע לטווח קרוב בלי להיראות. אולי כשאני אשפר את הסקיל הזה...

somebodddy

New member
עוד ../images/Emo32.gif

לכל משתמשי הויסטה כאן - דעו למה אתם נכנסים

למעלה