רעיון לתרגום?

../images/Emo32.gif רעיון לתרגום?

כאילו שאין לי מה לעשות, התחלתי לתרגם את פסקול הסרט Zatoichi (מהתרגום האנגלי. בואו לא ניסחף). זטואיצ'י עצמו נקרא בסרט לפי מקצועו - Bone setter, היינו מעין כירופרקט המתקן לחצים בשלד (שיאצו, אם תרצו). המילה הנכונה אמורה להיות "אוסטאופת", אבל אני מחפש משהו "עממי" יותר. משהו שבתרגום יתאים גם לפשוטי העם היפנים בסרט לאמר. איכשהו, איכר יפני מהמאה ה-18 לא יצעק כנראה "היי, אוסטאופת, איפה המקל שלך?". רעיונות? איל

bone setter אינו "מקבע עצמות"?

אולי האיכר יצעק "הי, קובען, איפה המרמיטה שלך?" נשמע כאילו מדובר על ריפוי מיחושים שונים, כלומר "חולץ העצמות"? "הי, חולץ עצמות, איפה המקל שלך?"... עדיין לא נשמע טוב, אבל אולי מאוחר יותר יגיעו רעיונות נורמליים.

קצב. נשמע כמו תערובת מתאימה

גם הכינוי הלועזי לרופא מנתח, גם לאדם העוסק בעינוי חיסול אנשים אחרים, גם אדם המבין בבשר ועצמות... אולי אם גוון מעט אקזוטי כדי להפריד בינו לקצב אמיתי. מילה מומצאת אולי? קרייצב? אין לי מושג. שאל את מיתר, היא טובה בדברים האלה.

orii

New member
גם אני חשבתי על חולץ עצמות

לפני שראיתי את מה שדלית כתב. דלית, ככה עוזבים פורום לבד, אתה יודע מה קורה כשאתה לא כאן....

אולי חלוץ?

לא חלוץ מרכזי - אחד מהתמהונים עם הטורייה? קיבוצניק? קבצן? מכווץ נדבות וראשים? פסיכיאטר? כירופראקטר? מנעלן? מנהלן? שרת? שמש? ויקרא האיכר "גש הלום, השמש, המטה הלא מש מידך?"

WaveGal

New member
"רפא"כבר תפוס-איש שמדביק כדים...

... אז אולי: מרפא או רפאי (כדי לשמור על שורש אבל להבהיר שאינו רופא. רפאי גם מזכיר את ההוא שמדביק) או אולי סתם מעסה. בסופו של דבר אני מצביע בעד מחלץ העצמות. זה נשמע ארכאי מספיק וגם משובב נפש
פורום תרבות עיברית (אם תצליח לגרום להם לדבר איתך) טובים בכאלה...

פורום תרבות עברית - ???

"אם תצליח לגרום להם לדבר איתך"??? אני מושך לשונות ידוע. ותמיד (ו' חיבור בראש משפט), אם לא הולך בטוב, תמיד (פעמיים ציון זמן במשפט אחד) אפשר להיות פרובוקטור. "יש פו מישו מקפואירה?"

מתקן עצמות

הוא השם המתאים ביותר לדעתי, גם בגלל המעשיוּת היפנית, בעיקר במתן שמות וכינויים. אמי טאן כתבה ספר שבתרגומו לעברית מכונה "בתו של מרפא העצמות". לבחירתך

למעלה