ריצה בחורף

• פותח הנושא kawa
  • פורסם בתאריך

kawa

New member
../images/Emo32.gif ריצה בחורף

שלום לחברי הפורום וסליחה שההודעה לא ממש קשורה לחדרי כושר אלא לג´וגינג... חיפשתי פורום מתאים יותר ואיין... מכיוון שיש פה הרבה אנשים שמתאמנים קבוע אולי תמצא תשובה לשאלתי? האם מישהו יודע אם אפשר לרוץ למרחקים ארוכים בחורף? אני מאד אוהבת ריצות למרחקים ארוכים בעיקר באזור השרון, אנשים אומרים לי שבחורף אפשר לרוץ הרבה יותר טוב אבל אני לא מבינה איך אפשר לרוץ בחורף כאשר יורד עליך גשם למישהו יש טיפים? תודה kawa

זה תלוי בהרגשה...

גם אני אוהב לרוץ מרחקים ארוכים. אני אוהב לעשות את זה בעיקר בחורף. אחרי שתי דקות של ריצה את כבר לא מרגישה את הגשם כי זה מתערבב עם הזיעה שלך. להיפך- הגשם רק מצנן לך את הגוף ונותן לך להמשיך לרוץ בקצב אפילו יותר מהיר. אבל אם את לא מסוגלת לרוץ בחורף אז את לא מסוגלת... סה"כ זה לא כ"כ מפריע.

kawa

New member
...אבל

הי בוקה ו
תודה על תשובתך היא באמת עזרה לי שתי שאלות לי: פעמים יורד גשם כל כך חזק בחוץ שאני מתקשה לדמיין את עצמי רצה ככה. ב.מה מומלץ ללבוש? מעיל דק נגד גשם?

הנה מאמר לעניין הזה:

המאמר הזה הוא מצויין. אני רק אציין שבד"כ הטמפרטורה בארץ לא יורדת את ה40 פרנהייט( 4 מעלות צלסיוס) ולכן כדאי לשים לב רק לשיטה הראשונה- moderate. שימי לב שיש כפתור next בדף למטה. בדף השני זה מארגן לך את הציוד בצורת טבלה- מאוד נוח. מקווה שעזרתי.

neuron

New member
שלל עצות לריצה בחורף

כעיקרון, כל זמן שגשום אך לא קר מדי- ביגוד מינמליסטי. רק לדאוג מראש לחמם את המים למקלחת של אחרי. תוספת ביגוד לא משפרת, רק גורעת, בריצה בגשם. הבגדים הנוספים רק מכבידים ונדבקים לגוף. יוצא מהכלל הזה הן חליפות cool-max. הן אינן צוברות בתוכן מים, הן מאפשרות לזיעה מהגוף להתנדף ויחד עם זאת הן בעלות יכולת טובה להתנגד לכניסה של מים לתוך החליפה אל הגוף. נוסף על כך הן קלילות ונעימות למגע עם הגוף (בשונה מחליפות ניילון שחונקות את העור ונדבקות) הבעיה היא שהחליפות הטובות עולות כ 300-500 שקל לכל חלק (חלק גוף עליון ותחתון בנפרד). למזג אויר קר, אך לא גשום, ניתן וחשוב להצטייד בחליפות טרמיות שמשמשות רוכבי אופניים. גם כאן מדובר בהוצאה של למעלה מ 200 ש"ח לחלק. הן אינן חוסמות מים, הן רק שומרות על חום הגוף. פיתרון זול יותר למזג אויר קר (אך לא גשום) הוא ללבוש מכנסי טייטס, וגופיית טייטס, מעליהן ללבוש חולצת T ארוכה, ובכל מקרה חשוב גם להצטייד בכפפות וכובע צמר. כפות הידיים והראש אינם מאפשרים לכלי הדם שמפוזרים על פניהם לשקוע עמוק אל תוך השרירים (כי אין ממש כאלו באזורים המדוברים) ולכן הגוף מאבד משם חום רב. בכל מקרה, במדינתנו האירועים שבהם יש ימים רצופים של גשם הם נדירים ביותר. תמיד אפשר לתפוס הפוגה ולרוץ בתנאים יבשים למדי. בימים בהם מזג האויר הוא בלתי נסבל אפשר תמיד לברוח לחדר כושר ולהתאמן על הליכון או לגוון עם מכשיר סקי או מדרגות. זה מקובל גם אצל רצים מקצועיים למרחקים לעשות אימונים מעין אלו (זה סה"כ גיוון וזה נותן מנוחה לגוף מעומסי הריצה). מקווה שעזרתי, תהני

גם לי יש את אותה בעיה

אני רץ בשטח חקלאי ככה שבילתי אפשרי לרוץ בחורף במסלול שלי ואני לא רוצה לרוץ על כביש אספלט (פוגע יותר בבירכיים בריצות ארוכות) אני פשוט מתכוון לעבור לאופניים ולנסוע על הכביש.

קח שני דברים בחשבון:

א: מסוכן מאוד לרכב על הכביש, במיוחד בחורף כאשר קשה לנהגים לראות אותך מרחוק. ב: כאשר אתה עושה אופניים אתה משפר את יכולת האופניים שלך אבל אתה לא משפר את יכולת הריצה שלך, להיפך: כאשר אתה לא רץ הרבה זמן, גם אם אתה עושה אופניים, יכולת הריצה מדרדרת... ותאמין לי, ניסיתי את זה פעם... האופניים עובדים על שרירים שונים מאשר הריצה.

נכון מאוד

אם כל האהבה שלי לאופנים, אתה בהחלט צודק - מסוכן ואכן העבודה היא ספציפית !

למעלה