רים

בגישה דתית../images/Emo18.gif

ב"ה [שימו
, אני כותבת את הגישה שלי, זה לא אומר שאתם צריכים להסכים,וכל תגובה בסגנון של "ואי איזה דבילי זה נשמע" סתם יהיו חסרות טעם. אני אישית אנסה לכתוב את זה בסגנון קצת סיפורי,אולי ככה לא תתחרפנו.] "בראשית ברא ה' את השמים ואת הארץ.." למה שלא נתחיל בשאלה יותר גדולה? למה הקב"ה ברא את העולם? ישנו הקב"ה, והקב"ה ברא והחריב מספר עולמות , היו כמה נסיונות לבריאת עולמות אבל העולמות היו לא טובים והאנשים שם לא התנהגו כמצופה. לכן היה תוהו ובוהו. הקב"ה רצה אנשים בשביל לתת להם את המתנה הגדולה ביותר שלו :את התורה. התורה היא כמו שכולם יודעים היא אוסף של מצוות . הקב"ה החליט להעביר ליהודים את התורה. איך? ישנו סיפור/מדרש איך שלא קוראים לזה שהקב"ה דיבר עם כל עם ועם בעולם ושאל "האם תקבלו עליכם את תורתי?" [או משהו בסגנון, שמעתי את זה שהיתי בכיתה ב'] הוא עבר בין כל העמים עד שעם ישראל אמר לו "נעשה, ונשמע" דהיינו, קודם נעשה את המצוות,אח"כ ננסה להבין למה אנחנו עושים אותם. אין לי מושג מתי הסיפור הזה היה בסדר הכרונולוגי של העולם, אולי הוא רק שאל את נשמות העמים לעתיד לפני כל סיפור אברהם. אין לדעת,ואני באמת רוצה לבדוק את זה. אברהם היה צדיק , והקב"ה בחר בו להתחיל את את שושלת עמ"י המפואר שלנו. הוא הבטיח לו את א"י וזאת הסיבה למה אנחנו פה בכלל, ואחרי גלגולים קשים ומרים אנחנו פה [בנתיים,אי אפשר לדעת מה נסגר עם המדינה המתפרקת שלנו]. לפני, ובמהלך הגלות אנו תפקדנו כ"אור לגויים". אנחנו , בהתנהגות מוסרית שלא הייתה מצוייה בעולם הישן ,שימו לב! הרומאים, הבבלים האשורים האדומים והעמלקים לא הצייטנו בטוב לב ובמוסריות. הם הביאו איתם עבדות,סבל מוות וזנות ,כמובן שאנו בנ"י במהלך הזמן למדנו מהם, אבל אבותינו דבקו בקב"ה ,אפילו שהם לא ממש עשו הכל כמו שצריך. [גם עכשיו למשל אני אישית עוברת על חוקי התורה שאוסרים עליי לקיים קשרים עם בנים עד גיל שידוך,ואני כרגע מדברת עם ידיד שלי באיסיקיו, החרדים בעיקרון חיים כמו שצריך אבל לי אישית זה לא מתאים,זה יותר מידי בשבילי ותאמת? הלוואי והייתי יכולה יותר אבל אני משתדלת להתחזק בדברים אחרים]. בזמן כל המוות, החורבן וכל שאר הדברים אנחנו היינו אור לגווים בהתנהגותנו המוסרית [בד"כ נו..גם אבותינו היו בני-אדם..לכל אחד יש מעידות] . עמנו נקרא גם עם סגולה,כי אנחנו בעיקרון, ברמה ירוחנית יותר גבוה מהגויים [אבל על זה אפשר לפתוח דיון אחר, ואת מי שזה מרגיז אני אשמח מאוד לנסות לענות לו ,אנחנו בדיוק לומדות על זה!] ועכשיו אני אגיע לעיקר, למה לעזעזאל אתה פה? הרי שהבנו שאנחנו עם סגולה, אור לגויים, שליחיו של הקב"ה. המסקנה המתבקשת היא: שאנחנו פשוט פה בגלל שהקב"ה רצה לתת לנו תורה,אנחנו מתפקדים כחייליו של הקב"ה. אנחנו מקיימים מצוות פה, בשביל להגיע לעולם הבא מצויידים במצוות רבות ככל האפשר, וכך,שכולנו נעבור מהעולם הגשמי לרוחני, רק אז נוכל להנות מזיוה הגדול והיותר רוחני של התורה. אני מקווה מאוד מאוד מאוד שהצלחתי לענות על התשובה. הייתי חייבת קצת רקע. אם זה באמת מעניין אותך תפנה לפורום של דתיים הם ישמחו לענות לך.

flameboyy

New member
אין מטרה

אם אתה מאמין בה' אז בשביל העולם הבא לצבור כמה שיותר מצוות. אם לא אז אין תכלית הרי גם ככה עוד 5 מיליארד שנים לא ניהיה קיימים כלל. אבל אם יש יצורים תבוניים כמונו בעוד 50 מיליארד שנה הם יקבלו מאיתנו אות על קיומנו ברדיו (רציני שלחו לגלקסיות מרוחקות ב1950 אותות רדיו שאמורים להקלט ע"י יצורים כביכול כמונו)

Simply Blonde

New member
../images/Emo207.gifתגיד../images/Emo68.gif

החתימה שלי ארוכה מידי?
אני מאוהבת חולה מתה מתאבדת על החלק הזה

Grey Faerie

New member
תלוי איזה אוטו ואיזה מוטו...

אם זה אוטו טוב וחרא מוטו אז איש עם אוטו אם זה אוטו חרא ואחלה מוטו, אז איש עם מוטו אם זה חרא אוטו וחרא מוטו, אז באסה חפרתי>:

למעלה