../images/Emo32.gif בדיקה מפורום גינון
רן פאוקר הוציא חוברת עם שמות צמחים חגיגה לחובבי הגן מדינה קטנה מאט קוראים וקוני ספרים בנושא חקלאי וגנני וכל הוצאת ספר כרוך שמחה השבוע הוכרז רישמית האביב כאן ואצלינו עדין דיונים מתי נכנס האביב שלנו ובחוץ הכלניות סיימו את מופע החורף המרשים אלפי אלפי עם ישראל יצאו את הגבעות גבעת הכלניות כאן ושם הרקפות הולכות ופוחתות והירוק החזק בשיא הרושם מזמין ירוק ופריחה של אביב ובמטעי התמרים בערבה ובכלל לאורך השבר סורי אפריקאי מאביקים את התמרים ומה היא זו עבודת האבקה בכל מטע יש מספר עצי זכר והרבה עצי נקבה ובטבע באיתוי מתאים הזכרים במשב של רוח מעבירים את האבקה אל העלי ומתקימת פעולת ההפריה אחריה אך היבול דל וחכמי הדקלאים למדו לטפס על עץ לקטוף פרח אחד זיכרי לרדת ולטפס על עץ ניקבי ולהצמידו אל סנסן ניקבי לעטוף ולהתפלל כך היה ובשיטה המתחדשת בעונת פריחת הזכרים אוספים אבקה מטפלים נגד פטריות ומכניסים להקפאה עמוקה וביום שמתחילה פריחת הנקבות לאחר שהמתחל יוצא יוצאים עובדי המטע עם צינור בגובה המתאים מצוייד בבקבוק מלא אבקה ונושפים כל בוקר במשך תקופת הפריחה עוברים עץ עץ הרבה בדיחות על כך בין הדקלאים והמתקדמים מאביקים עם מטוס עובר מטוס ומאביק פעולה פשוטה וחשובה שקובעת את עתיד היבול במטע השבוע סופר כאן על חצרות קציני צבא בהם יש חפצי אומנות עתיקים ואני אספר על המפקד שלי המלחמת ששת הימים אחריה ולפניה האיש חיים ציפורי האיש המיוחד שהקים את רשת המתנסים ישבנו סביבו בכל מילואים והוא ידע לספר סיפורים שתינו בצמא ושהוא טילפן או כתב אישית חברה צריך לצאת למילואים לא שאלנו הגענו ואהבנו את חיים ובמלחמת ששת הימים יחידה מיוחדת עתודה מטכלית ירדנו מרמת הגולן בסוף המלחמה ההיא והגענו ליריחו בדרך לירושלים כביש הבקעה ובדרך הכשרת כביש ונסיעה כיבוש אחרי כיבוש הרמה פיק ולידינו בסיסים עזובים מחנות צבאיים וציוד רב זרוק וגופות מלחמה ועוד בסיס קצינים והתברר לחיים שמספר חברה אספו שלל הוא הקשיב ולא דיבר ובביתי אימי אמרה לנו בני תצאו למלחמה ולעולם אל תאספו שלל ואימי שלחה 4 בנים למלחמה ואת המשפט הזה ינקטי בילדותי הגענו ליריחו חים ציפורי אמר לחברה להסתדר עם הגיפים בעיגול גדול ולהשאיר מקום גדול במרכז ואז הוציא חיים ציפורי את התנך כמובן הקריא פרק על יריחו והודיע הוציאו את השלל למרכז מספר חברה חפויי ראש הוציאו את מרכולתם זה סחב סרדינים ואחר כדי חרס ואחר חפץ עתיק ואחד אפילו אופנים סוריים רחמנו על הבוזזים ואז חיים אמר לאחד הבוזזים הדלק את השלל עמדנו והשלל בער בינינו סמל ורק איש כזה יכול להוביל חיילים ואיש כזה יכול היה להקים את רשת המתנסים הוא מת מסרטן שקדי סיפר לנו על הרכבות על הצלחות של הרכבות טיפולים פריחות במטע מקצוען מקצוען נוף ארצינו מתחלף כאן כל חצי שעה נסענו השבוע לסיור מקצועי גנים ציבוריים המשך בדקנו סוגי עצים התאמתם ואופי העצים ברחוב וסביב ובדרכינו יצאתי מרחובות שפלה פגישה בתל אביב יצאנו מתל אביב מספר מומחים ברכב אחד אופי הצימוח פרחי הבר אזור תל אביב ויציאה לכביש 6 הרי שומרון מימין גבעות פרחים ופריחה מתאימה לאזור אצי חורש טבעי והרבה מטעי זיתים צבע האדמה משתנה לשחור כניסה לוואדי ערה בתוך וואדי בניה בסגנון מערבי רעפים וללא התייחסות לחום הקיץ הישראלי כפי שאבותיהם בנו מעבר הירדן וארצות מוצאם משם הגיעו לכאן וקדימה עמק יזרעאל בחטף נופי חקלאות מרהיבים חלקות חלקות חיטה חומוס כותנה ומטעי שקדים ומיד עולים אלונים אלוני אבא וחורשות עצי אלון סביבת אלון הגליל איזה נוף ואיזה יופי ומצפינים צומת גולנו גבוה גליל נוף הכנרת סלעים שיחים ועצי חורש נופי בראשית וישובים מצפים לא מספיק צריך לשמור על הגליל שלנו ראש פינה המיוחדת ועד חצור נקודה צפונית ושם עצי אורן ברוש עצים שטוב להם שם עצי מחט וקור גלילי נוף מתחלף כאן כל כחצי שעה אין עוד מקום כזה בעולם ועל הפיטנגו והפיגאה בביתי בירקונה היתה אינטרודוקציה עצים וצמחים כבר בשנות החמישים אבי בגרושים היחידים שלו נסע לקצווי ארץ ואסף זרעים וייחורים ושתל כך קזימרואה כך אבוקדו ומנגו אפרסמון קפה פיטנגו פיגואה ובחצר משתלה קטנה לשימוש עצמי ולחלוקת מתנות ככה היה אצלינו מתנה שתיל וקלות ובצנע ביצים תרנגולות למשפחה בתל אביב ובימי הולדת מביאים מתנה וכסף לא היה בביתי בירקונה אימי נטלה קופסט עם שתיל פיגואה בגובה כ 50 ס"מ עטפה יפה בעיתון דבר נעלים של אחי מהצבא מצוחצחות וטרנינג שמאז אני לא סובל טרנינג יצאתי ליום ההולדת התביישתי היזעתי והגשתי מתנה שתיל כולם צחקו ולימים פגשתי את נורית מירקונה אחת הילדות ישבנו ושוחחנו והיא הזכירה לי עודד אמרה כולם הגישו מתנות לימי ההולדת אך מי זוכר ואצלי בחצר בירקונה הוסיפה יש עץ פיגואה וכתבתי סיפור על העץ לנכדי המתנה שנותנת פירות סיפור לנכדי אמרה לי ושם כתבה על ילד אחד חבר מהכיתה עודד שאימו היתה מיוחדת כסף לא היה בביתם והמתנה שהוא הביא זה העץ סיפור שכתב ושלחה לי במייל ופרשת השבוע אחרי העגל ומשה שירד מההר ושבר והיהודים שמחפשים השבוע מדובר על הקמת בית המקדש ותרומות מכל יהודי ומשה חושף ורושם כל גרוש לאן הוציא ולא משאיר ספק שמע יחשוב מישהו שנעשה שימוש פרטי בכסף הציבורי ואצלינו השבוע נבחר את המנהיג שלא סרח ולא רימה ואין לגביו חשד שעשה שימוש אישי בכסף ציבורי כי מנהיג שאינו כזה לא מנהיג אלא יוחלט השבוע בקלפי בברכה עודד יפה מנהל המעבדה