קצת מוזר

Nחמן

New member
../images/Emo32.gif קצת מוזר

יום שלם כמעט עבר ושום הודעה לא נרשמה בפורום מטעם הגולשים. לפיכך נטלתי את היוזמה ליידי והחלטתי להעלות כמה הגיגים. תחילה - מאמר יפהפה מאת הסופרת יוכבד ריגלר. הרבה מאוד אמונה ואולי גם לא מעט תגובות בעקבותיו (בבקשה להגיב! לא להתבייש ולא לפחד גם מביקורת). היכנסו לכתובת הבאה: http://www.aish.co.il/sp/so/1117369...5+_D7_90_D7_AA+_D7_94_D7_A2_D7_9B_D7_91_D7_A8 ובעקבות המאמר סיפור אישי מעט, שכל הפרטים בו נכונים מלבד הפרטים האישיים. הרבה דברים טובים קרו לי מאז התאונה. בין השאר זכיתי להכיר את אלי, שסייע לי רבות להתגבר על כל הקשיים והמגבלות הטכניים האישיים.אלי הוא בחור רווק כבן 30, חרדי והומו בארון. הוא בחור נפלא. עוזר ומשרת אותי במסירות יוצאת מן הכלל. לאלי יש בעייה לא פשוטה: הוא רשום כתלמיד ישיבה דחוי שירות צבאי, שתורתו אמורה להיות אומנותו, אבל למעשה הוא עובד בכל מיני עבודות מזדמנות והישיבה משמשת לו כאכסניא; כבית מלון. מתארחים בה בשבת, ישנים ביום חול ו... ממש אמריקה! למותר לציין, שהתנהגות זרה מאוד לרוחי. הוריו מתגוררים בדרום והוא עושה חיים במרכז מבלי לשלם אגורה אחת שכר דירה והוצאות אחזקת הבית. בפגישותנו הרבות יצא לנו לדבר הרבה על הנושא ובכאב גדול. הבנתי מדבריו, שהוא והצבא לא ילכו ביחד. רק מדוע לא יעזוב את הישיבה וישכור הלו חדר כדין? תשובתו: זה לא פשוט לעזוב את הישיבה. לא פשוט?! הרי העוא כבר עזב את הישיבה! הישיבה איננה בית מלון! היא נועדה אך ורק לצורך הלומדים בה, שלא יצטרכו לטרוח בחיפוש אחר מקום לינה על חשבון הלימוד. הבחור עושה חשבון: הוא כבר "לומד" בישיבה למעלה מעשר שנים. סתם ככה לא יזרקו אותו בגלל שיצא לעבוד תקופה מוגבלת. מה האלטרנטיבה? הוא מוכן להתגייס לשירות אזרחי, אם רק יהיה לו מקום לינה באיזור המרכז. למשל: יש לו חבר, שקרא מודעה על קשיש, שחיפש מישהו ללון אצלו. החבר קפץ על המציאה וקיבל מגורים חינם חינם ללא הוצאות. זה בסדר. רק עכשיו משפחתו של הקשיש החליטה לסדר לו פיליפיני ובעקבות זאת נאלץ החבר למצוא לו תחליף למקום המגורים. בקיצור: אין "ארוחות חינם". ומה איתי? אני משער, שלאלי יש בעייה קשה באישיות. מצד אחד הוא בעל נשמה נהדרת אך מצד שני איננו מרגיש, שהוא גוזל את הישיבה. כיוון שמצד אחד אלי עוזר לי בצורה משמעותית אך מצד שני אני משתוקק לעזור לו אך איני יכול, הצעתי לו לפנות למחלקת הרווחה ולהעלות שם את הסוגיא ואולי גם להתייעץ עם פסיכולוג, מה עושים. הבחור פשוט הולך ומאבד את דרכו ללא שום עתיד ושום ביטחון כלכלי והוא אינו מרגיש בכך. ראו, כמה קשה להיות יהודי! לפעמים אנו נמצאים על סף תהום ואיננו חשים בסכנה האורבת לפתחנו. חבל, שאלי לא מבין זאת עכשיו לפני שיבין בדרך הקשה אבל אז עלול להיות מאוחר... אשמח לתגובות.

המערכת מאפשרת ניצול לרעה

הישיבה אמורה לדווח על אנשים שגרים בה ולא נוכחים בשעות הלימודים. הישיבה אמורה לנהל בקרת נוכחות. הם מתרשלים במילוי חובתם, והבחור מנצל זאת. למעשה הישיבה מלמדת אותו הרגלים גרועים. האם הוא יכול לגור אצלך, להתחיל לעבוד ולהשתתף בהוצאות הבית? ואיכשהו גם למלא את חובתו הצבאית...(אני חי אולי בעולם של דמיונות שרק קנדי יכול להרשות לעצמו
)

אהההה...‏ ?‏

קודם כל בעניין הראשון שמהבוקר לא הייתה שום הודעה בפורום ‏.‏ אז נראה לי שצודק בזמן האחרון הפורום לא כל כך פעיל ו...חבל ! עכשיו בעניין אלי,‏ לאלי יש דרך חיים משלו והוא כבר "ילד גדול " לא נראה לי שהוא יקשיב למה שיגידו לו,‏ בעניין גזל הישיבה לא כל כך נראה לי שהוא גוזל את הישיבה הישיבה מקבלת עליו כספים מ"דתות" ומכל מיני קרנות ותורמים שונים והוא לא כל כך גוזל לישיבה (ארוחות לתלמיד במטבח תעשייתי ליום זה יוצא 6-7‏ ‏₪‏ לתלמיד ‏‏!‏‏_המחיר קטן ככל שהתלמידים מתרבים‏) אז אין מה לדאוג לישיבה.‏ אבל השאלה היא למה הוא לא הולך לעבוד בעבודה תורנית כמו "מיישיב בישיבה" אברך שלומד עם תלמידים וכו` זה גם מכניס וגם שומר על מעמד בני"ש.‏ שיהיה בהצלחה לאלי ולכולנו...‏ ‏

Nחמן

New member
בעניין אלי

ראשית - דע לך, שגם גזילת 1 ש"ח הוא גזל. כל עוד יש בגזל שווי פרוטה, הרי זה איסור גזל לכל דבר. שנית - אני חושב, שפורטי הגדיר מצוין את הבעייה. היחשיבה מקבלת תרומות כדי לאפשר לתלתמידיה ללמוד תורה. אם יש מישהו, שאיננו עושה כן, אסור לישיבה להחזיק אותו אפילו יום אחד. שלישית - למה לא בעבודה תורנית? התשובה פשוטה: הבחור רוצה ללכת "בלי" ולהרגיש "עם"...

עוול שהישיבה עושה: ואם הישיבה לוקחת כסף...

מתורמים ומ"דתות" עבור איש שאינו לומד, אז הישיבה עושה עוול למשלם המיסים ולתורמים. התורמים וגם משרד הדתות נותנים כסף למטרה מסויימת: שתלמידי ישיבה יעסקו בתורה. אם הישיבה לוקחת כסף מתורמים תמימים וממשרד הדתות כדי לתמוך בעצלן ובפרזיט שאינו עוסק בתורה, אבוי לה לאותה ישיבה.

Nחמן

New member
מסכים בהחלט

אינני יודע, אם הישיבה מודעת לעובדות אבל מסכים אתך בכך, שמחובתם לדעת זאת. לגור אצלי בבית... חוששני, שה"שידוך" לא היה מחזיק לאורך זמן. חוץ מעניין ההוצאות והשירות הצבאי אני שואל: מה עתידו של הבחור? בגיל 30 אין לו עבודה קבועה, אין לו השכלה, אפילו תורה שלמד בוודאי נשכחה ממנו, משום שכבר זמן רב איננו עוסק בה. שאלתי אותו בכנות את השאלות הללו והוא ענה לי בפשטות: מנקה רחובות. אילולא היה זה עצוב, אוי הייתי מקבל זאת כבדיחה. בקיצור: זהו מודל של בחור, שיודע, שיש לו בעייה, אבל לא מוכן לנקוף אצבע כדי לעזור לעצמו.

הוא עושה מה שמסייעים בידו לעשות

הוא מתרגל לכך שאפשר לשנורר במקום לעבוד, ולאכול ולישון בישיבה בלי ללמוד תורה. הוא פשוט רוכש הרגלים רעים ולכן הוא מרשה לעצמו להיות מובטל וחסר השכלה וחסר ידע בתורה. חבל שמעודדים אותו להמשיך בדרכו הנלוזה.

Nחמן

New member
מה לעשות?

אני בטוח, שזה לא על דעת הישיבה, אבל אין לי ספק, שזהו מחדל רציני של הישיבה, שאיננה יודעת על כך, שבחור דחוי שירות אמור להימצא בה וללמוד בה בשעה, שהוא נמצא במחוזות אחרים. רק לבסוף (וחבל שהבחור לא מודע לכך) באמת הוא עלול לגדול כשנורר אמיתי.

למעלה