קחו מחשבון ותיכנסו !!!

דוטקצי

New member
תודה

את המתכון הזה בעיינים עצומות לרווחה - כל שבוע באופן קבוע-אני פרסית [שכחת?
 

פרויז1

New member
../images/Emo213.gifשבת שלום לכולם../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

ציינתי דגשים ובעיקר איך שאני עושה. מעלום, שאשת חייל את. בתיאבון!
 

niya

New member
רק עכשיו ראיתי../images/Emo2.gif

וחוצמזה - אתה הפרוטקציונר היחיד כאן
ועוד יותר חוצמזה - אני סומכת עליך שתתרגם!
 

פרויז1

New member
../images/Emo9.gif האמת :

אחרי שכבר תיקנו אותי פעמיים שלוש, (לוחושבשטעיתי יותר) אני חושב שאנחנו זקוקים לתיגבור. רחלמו, מלכה, ואחרים !!! נג'את בדיייייד
הצילווווו
 

niya

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

מהקישור ששם כאן תחית הסיר! כאן
 

דוטקצי

New member
אורז

באיזה סוג אורז אתם משתמשים
מתי יוצא האורז מושלם
:כשהוא מהסוג:
ג'לאל
בסמתי הודי
חתולים
גמלים
פרסי
האם יש חשיבות לצורת הבישול ולסוג האורז
הכוונה בפולאו משתמשים בסוג אחר מאשר באורז עדשים ,פטרוזילייה ושמיר
או אורז גזר ושועיעת
 

אשאיג

New member
לטעמי - אורז בסמטי הכי טוב

ולגבי תפוחי האדמה - אחרי נסיונות רבים הגעתי לכמה מסקנות: 1. תפוחי אדמה עם קליפה אדומה הכי מוצלחים 2. את הפרוסות לחתוך דקות יחסית ולא עבות 3. לטגן אותן משני הצדדים עם השמן והתבלינים (כמון, כורכום, פלפל שחור, תוחמה גישניז). זה תורם לקרנציות. כל היתר אני מבשלת כמו פרויז. ואגב, כדי לתאר להדיוטות את תהליך הבישול אני תמיד מדמה זאת לבישול פסטה - עם הרבה מים עד לדרגת "אל דנטה". בהצלחה!
 

gamari

New member
לפני 6 שנים הייתי במדינה

דרום אמריקאית - קולומביה ובשוק של אחת הערים בצפון המדינה באזור הקאריביים ראיתי המון אזרחים מוסלמים, וכמובן שגם איראניים.. ובין החנויות מצאתי חנות תבלינים של פרסי יהודי אחד שהתחתן עם קולומביאנית... בכל אופן הוא מכר אורז וראיתי גם אורז שהרזד.. לא היססתי, קניתי שק של 5 קילו כי ידעתי שאני הולך לבשל לחבר'ה אוכל פרסי... וידעתי שאהיה שם שבוע + בגלל שצללתי שם בכל מיני אתרים. עוד באותו היום גיליתי שתפו"א מגיעים בכל מיני צבעים ובין היתר מצאתי תפו"א בצבע סגול-כחול. לא היססתי וזה הפך למחרת לאורז פרסי אורגינל עם תהדיג בצבע כחול + חורשט אלו (עם פירות טרופיים).. השק נגמר תוך שבוע.... כל יום מאכל אחר עם אורז. אף אחד לא האמין שיש דבר כזה.. עד שראיתי לא מזמן בארץ בסופר ברעננה תפו"א בצבע סגול-כחול...
 

דוטקצי

New member
../images/Emo222.gif../images/Emo222.gif../images/Emo222.gifמפגש עם פרסים בעולם,

gamari-שבוע טוב,
בטיול שלנו לדרום אמריקה השנה ,לפרו, אקוואדור ואיי הגאלפגוס,(שהיה טיול מרתק),באיזו עיירה אני רואה את בעלי מדבר עם בן אדם ברחוב,אני שמה לב שכולו זורח אלי-ומסמן לי בהתלהבות להצטרף לשיחה,"הוא מכוחותינו!!!",מכוחותינו?! חשבתי בלבי ,מאיפה מישראל?! -"לא !!הוא פרסי- מכוחותינו!!!" משיב לי בעלי מסתבר שהוא היה אינטלקטואל פרסי,גוי, שברח ,הוא נרדף על ידם,כל כך התלהבנו מהמפגש עם פרסי בדרום אמריקה, אני דברתי אתו פרסית,(עד כמה שזכרתי),,על מאכלים, הוא הזמין אותנו לביתו-ואני ממש פחדתי,חשדתי-מי יודע!!! אבל זה היה מעניין לדבר אתו,
 

פרויז1

New member
אורז?

הנסיון שלי מוגבל לפיתוח תהליך הבישול בלבד.
יעני אסטרונאוטיקה. באמת לא ידוע לי איזה אורז נותן את השלמות הכי גדולה של הגרגרים בתום הבישול, הברק הכי טוב, וה"מתיקות" של הטעם. לדעתי צריך לאתר את סוג האורז שלא יתמרח, יהיה רך ושלם, מבריק ו"מתוק" . וישב זאב עם כבש
 
למעלה