צריכה עזרה בבקשה

mesoo

New member
../images/Emo32.gif צריכה עזרה בבקשה

לא מצאתי פורום מתאים אז אני אשאל פה כי הקהילה פה היא קהילת תלמידים וסטודנטים לעתיד שלום בשעה טובה החלטתי לשפר את מתוצע הבגרות שלי (114.5) לכן אני משפרת את הציון שלי בבגרות האנגלית (יש לי 84 ב 5 יחידות) ואני יודעת שאני יכולה לקבל יותר,הבעיה היא ששמעתי ששיטת הבחינה השתנתה לפני שנתיים,עכשיו יש A B ב ... ואני סיימתי בית ספר לפני 4 שניםתעשיתי בגרות בשיטה הקודמת. השאלה היא :איך תהיה הבחינה לאקסטרנים,ךפי השיטה החדשה או איך שהם עשו כשהיו בבית הספר?? אשמח לקבל תשובות מאנשים שעשו את הבחינה או מאנשים שיש להם מידע. תודה

Ann2922

New member
הבחינה היא בשיטת המודולים

5 יח' זה E,F,G ונראה לי שאתה לא אקסטרני, אלא נבחן משנה הבחינה במתכונת החדשה קלה בהרבה מהשיטה הישנה

זה הולך ככה גם לגבי פיזיקה?

פשוט 3 היחידות הראשונות של פיזיקה הלך לי ממש טוב ובחשמל ופרקי בחירה פישלתי בגדול... עכשיו אני צריך לעשות את כל השאלונים מחדש?

Ann2922

New member
לגבי פיזיקה

אני אישית עשיתי בתיכון ואני יודעת שיש שאלונים פיזיקה - ניתוח ממצאי ניסוי ( מעבדה) מכניקה - שאלונים 917531, 653 חשמל ומגנטיות - 917521, 652 פרקי בחירה - 036541, 654 ולדעתי אפשר להיבחן רק בשאלון הבעייתי תשאל בפורום תלמידים של יואל גבע או ביורם מקווה שעזרתי

mesoo

New member
אפשר לקבל 100 אם אני משקיעה??

וכך הממוצע יעלה בכמה נקודות מ 114.5 ל 117???

Ann2922

New member
לגבי 100 באנגלית, זה נדיר

אני קיבלתי 97 96,97,96 וזה לא עניין של השקעה, זה עניין של ללמוד נכון = ללמוד להצליח בבחינה, להכיר את כל הפרמטרים לפיהם הם מורידים נקודות ( במיוחד בחיבורים) כמובן שאם את דוברת אנגלית שפת אם, זה יקל עליך אבל קחי בחשבון שצריך לכתוב שני חיבורים של כ 120 מילים, ולא לטעות דקדוקית בכלל, יש שיטות לעשות את זה.. אבל יכולים להוריד תמיד על איזה שטות, על זה שלא כתבת ברמה גבוהה מספיק ולא השתמשת במילים מרמה מסויימת בשאלון E, בו אין חיבור אפשר להוציא 100 עגול, שאר השאלונים לדעתי האישית, צריך להראות בקיאות ב GRAMMAR ברמות מאוד גבוהות ( שכחת להוסיף S) זה כבר 2 נקודות ואין מאה, וכן בקיאות בביטויים שאופייניים לאנגלית אנגלית ריאלי לשאוף ל 95 , אפשר לקבל קצת יותר לדעתי זאת גם גישה יותר טובה, לשאוף לציון ריאלי ואז מקסימום להתבדות ולקבל יותר

לא כ"כ נכון + טיפים לשואלת

אני אמנם קיבלתי 98 באנגלית סופי, אבל רק בגלל ההגשה...... הוצאתי בכל הבגרויות 100, ואני דוברת כמעט ברמה של שפת אם, למרות שלפעמים אני מרגישה שאוצר המלים שלי קצת לוקה בחסר (הפסיכומטרי גורם לי להרגיש ככה.....) E זה שטויות ב- F ו-G החכמה היא לסיים צ'יק צ'ק את האנסין (אני במתכונות לא סיימתי ובבגרות לקח לי 15 דק' לאנסין), ואז נשארת לך איזה שעה לחיבורים....... ושעה זה מספיק כדי לכתוב אותו בעברית, להפוך לאנגלית, ואז לכתוב את זה בצורה יפה ומסודרת בעט תוך בדיקה של כל אחת מהמילים שרשמת נכון (זה מה שעשיתי)... זה כל הסיפור. כיוון שאין לך הגשה, אם תוציאי ציונים כאלה יהיה לך 100 סופי, כמו כלום.. בהצלחה!!

Ann2922

New member
רק קח/י בחשבון

שחיבור זה 40 נק' ואנסין זה 60 אם אני לא טועה ככה שלפתור אנסין ב 15 דקות, זה לא כל כך חכם, למרות שאני חטאתי וגם פתרתי מהר צריך לקחת הכל בפרופורציה נכונה לא למהר, לא צאת מנק' הנחה שהבגרות היא תת רמה ואני גאון, ובלי בעיה אני יכולה להוציא 100 בכל מקרה שיהיה המון בהצלחה

mesoo

New member
אין לי בעיה בחיבור

ובבית הספר היית תמיד מקבלת 10/10 או 9.5/10 ובמקרה הרע ביותר זה היה 9/10 עכשיו השפה שלי היא יותר עשירה מכשהייתה לפני 4 שנים (אני סטודנטית לפסיכולוגיה בחיפה וכל החומר שלנו הוא באנגלית)

Ann2922

New member
אז מצויין, הבגרות תהיה קלה בשבילך

אבל כמו שאמרתי כבר זה לא חכם לבוא בגישת האני גאון... והכל ילך לי בקלות... ואז ליפול על שטויות חשוב שתדעי לפי מה מורידים נק', לפי מה מעריכים חיבור... כל מיני דברים קטנים כאלה בהצלחה בכל מקרה

shuala

New member
מצטרפת לשאלה -

גם לי יש 85 ב5 יחידות (וזה רק כי לא הגעתי לאף שיעור אז במגן הורידו לי ציון על נוכחות ..כמה טיפשי) איך מורכבת הבחינה? מתי היא נערכת? איך אני משיגה חומר לימוד? ומה זה אומר מתכונת חדשה? במה זה שונה מהמתכונת הקודמת? תודה!

Ann2922

New member
הכל נמצא בגוגל

צריפתי שלושה קישורים שלדעתי יוכלו לשפוך אור על כל נושא הבגרות באנגלית בפרט, ובגרויות בכלל http://www.bagrut.org/bagruyot/subjects/bagrut-english.asp http://www.geva.co.il/geva/cat5.asp?catid=140&parentid=136 http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/forumpage.asp?id=740

למעלה