פרשת השבוע

../images/Emo32.gif פרשת השבוע ../images/Emo202.gif

הסדרה, הסדרה.. (אגב, סדרה משובחת, לטעמי.) ובכן, לא צפיתי בה כשהיא שודרה בזמנו, אבל לאחרונה ראיתי את פרקיה ברצף ב- VOD. העניין הוא שלא הבנתי משהו, אז.. אם רבים מכם צפו ובא לכם לפתח דיון, יופי, ואם לא, ובא למישהו לענות לי בפרטי, גם מצוין. השאלה היא כזו - בסוף הפרק האחרון, אחרי הסאגה המפרכת שעוברת משפחת בן-דוד, אחרי שאלישע מעלה את אליה אשתו ושני הילדים על המטוס בדרכם אל החופש, וחוזר למלון כשלפניו מספר ימים בטרם יעיד את עדותו כעד מדינה, קורה משהו שלא הבנתי. אחרי כל מה שעבר, כל הסאגה הארוכה, הוא אומר לשוטר שמגיע לקחת אותו שהוא לא מתכוון להעיד - "ארבעה חודשים חיכיתי לרגע הזה" (או משהו כזה); כלומר, כאילו הוא לא התכוון כלל להעיד, אז מה הקטע פה? הרי, אם הוא לא מעיד, האופציה היא שהוא יופלל, וייכנס לכלא. את זה יכול היה לעשות בתחילת הפרשה, ולהשאיר למשפחתו חיים נורמליים ולא רדופים. מישהו שראה את הסדרה הבין את הקטע? (הדבר היחיד שהצלחתי להעלות על הדעת הוא שבגלל שאסי דיין, השוטר שעלה על הפרשה, גוסס, כבר אין מי שיפליל אותו, אבל זה לא הגיוני, כי בטוח שהמידע יעבור הלאה.) מישהו? מישהי? מישהם?

אכן סדרה מצויינת

אבל היא שודרה כבר לפני חודשים! (או שמא שנים). איך אפשר לזכור כאלה פרטים?? אני זוכרת רק במעורפל את הסיפור. ובוודאי לא זוכרת כל משפט. אבל אולי הוא התכוון להגיד "ציםיתי שזה יקרה. זה לא מפתיע אותי"?

לא...

המשמעות היא חיכיתי שהם יזכו לחופש שלהם, ועכשיו אני יכול לא להעיד. זה מה שאני לא מצליחה להבין. בכל אופן, זה ממש לא שודר לפני שנים. זה שודר השנה.

shellyland

New member
באמת חשבתי לשאול אותך

אם אתה סבור שהדמות של קרן מור מבוסת על הגר סלומון.

סדרה משובחת גם לדעתי ../images/Emo141.gif

לי לא הייתה בעייה עם הטוויסט הזה, כי השתכנעתי שאלישע עבר שינוי במהלך הזמן שהסדרה מתרחשת בו (והוא לא הדמות היחידה בסדרה שעוברת שינוי): מנער תפנוקים שחושב שהוא יכול לעשות מה שבראש שלו ושום דבר לא יחזור אליו - לגבר שמבין את האחריות שיש לו ביחס למשפחה שלו, או אולי לגבר שמבין שבמדינת ישראל של תחילת האלף השלישי מוטב ללכת לבית הסוהר כידידם של העבריינים מאשר לסמוך על הגנת המשטרה.

אבל..

הרי אשתו העלתה את האופציה הזו (שהוא יישב בכלא) מההתחלה, ומאחר שהוא לא רצה, הם עברו את כל מסכת הייסורים, אז אני לא מצליחה לראות את ההיגיון... הרי, הוא יכול היה מראש לבחור באופציית הכלא, לרצות 6 שנות מאסר ולחזור לחיק משפחתו. במקום זה, הוא העביר אותם את כל מסכת הייסורים בדיוק כדי שיישארו יחד, ולא ייאלצו להיפרד לעולם, ומשמעות הסיום היא שלמרות שאליה חושבת (מקווה) שעוד מעט קט הם ייפגשו, עושה רושם שהוא מתכוון לא לראות אותם עוד לעולם. לפחות זו התחושה שאני קיבלתי, אחרי סצינת הפרידה.

ועל כך אני אומר - הוא השתנה ../images/Emo141.gif

קרו לו דברים, הוא עבר תהליך, הוא השתנה. אלישע של הפרק הראשון איננו אלישע של הפרק האחרון, אלישע של הפרק הראשון בחר בחירה ואלישע של הפרק האחרון בחר בחירה אחרת. ואולי את לא מאמינה שאנשים יכולים להשתנות ?

../images/Emo127.gif זאת סדרה עם מסר חינוכי

נדמה לי שגם הסדרה הזאת קיבלה מימון של קרן אבי חי. ולכן היא צריכה להראות אדם חילוני שנעשה "ערכי" יותר לאחר שהתקרב לאדם דתי (כאילו שחילונים לא יכולים להיות ערכיים).

דווקא לא נראה לי ../images/Emo141.gif

לו זו הייתה סדרה עם מסר חינוכי, אני לא חושב שהייתי נהנה ממנה. אני גם לא בטוח שאלישע נעשה "טוב יותר". אולי קצת פחות מרצה (pleaser).

אנשים ../images/Emo18.gif../images/Emo58.gif

בהחלט יכולים להשתנות, מאוד אפילו. (אני מהווה דוגמה חיה לכך..) ועם זאת, זה לא מה שהיה מוזר לי. הרי, גם גליה השתנתה מאוד. דמויות רבות אחרות השתנו והתפתחו. זה באמת ציר מרכזי של התסריט. מה שהיה מוזר לי, כאמור, זה לא זה. זה זה שנשמע כאילו הוא עשה משהו מאחורי הגב, משהו מתוכנן מראש, משהו ערמומי. זה מה שלא הסתדר לי. מצד שני, בהחלט ייתכן שהפרשנות שלך היא הנכונה. הוא רק רצה לדעת שהם חופשיים, ואז הוא יוכל להיכנס בשקט לכלא בלי שהם יידעו או יושפעו מכך. אבל זה לא מסתדר... הם הרי יחכו לו ולא יבינו למה הוא לא מגיע. והשקט הנפשי, הקרירות, שהוא הדגים כשדיבר עם השוטר, אינן מתאימות לאדם שהחלטתו השתנתה כדי להיטיב עם אליה והילדים. במיוחד לא, כאמור, כשהם יישבו ויחכו, ולא יבינו למה הוא לא מגיע.

מתוכנן מראש ? ../images/Emo141.gif

נדמה לי שהקו הכי בולט אצל אלישע זו האימפולסיביות שלו (מה שבעדות הגרושים-גרושות קוראים "ספונטאניות"). וזה דבר, שלא ראיתי שמשתנה אצלו עד סוף הסדרה: לתחושתי, עד הפרק האחרון הוא פועל מהבטן ולא מהראש. אני לא ראיתי שום שקט נפשי ושום קרירות בהתנהלות שלו בפרק האחרון (ואני מסייג - ראיתי את הסדרה לפני שנה, כשהוקרנה בכבלים). עכשיו כשאני משחזר את זה - זה לא אשתו שאמרה לו שהוא צריך לשאת לבד בתוצאות מעשיו ? אם כן, אני לוקח חזרה את כל מה שכתבתי עד כאן.

shellyland

New member
בפעם הבאה עושים ../images/Emo58.gif

לטובת אלה מאיתנו שרק עכשיו גמרו את נשות הכדורגלנים ועוד לא התחילו את פרשת השבוע. סיקרנתותי. זאת הולכת להיות הסדרה הבאה שלי ב-VOD.

shellyland

New member
אין לי איך.

תבוא לראות. אני אשאיר לך מפתח בארון. רק תתאם עם עידן, שזה לא יוצא ביום שהיא באה לראות את האלופה.

../images/Emo186.gif

יקירתי, תיזהרי עם הודעות כאלה! מה אם האדם "הלא נכון" יקרא את ההודעה שלך ויבוא לקחת את המפתח מהארון?? את הרי דמות מוכּרת בקרב גולשים רבים של תפוז, ורבים גם היו בביתך.

למעלה