פרידה מחורף 2009 - 2010

../images/Emo32.gif פרידה מחורף 2009 - 2010

יש תופעה במכאניזם של גסיסה - ממש לפני הסוף יש תקופת צילות ארוכה יחסית - ולא אופיינית בהרבה מקרים גם מטעה - גם את הצוות הרפואי וגם את הקרובים זה נראה כאילו כל הסיפור היה חלום רע , וההבראה ממש ממש קרובה דוד שלי קורא לזה להגיד שלום אחרון היום זה החורף ברגע הצלילות האחרון שלו הוא הספיק לצנן הרבה אנשים (בנהם גם את גלי - וגם יונצ'יק משתעל ) ואפילו להוריד עלי גשם סגרירי אפור ויפה בחוץ - אבל זהו - בקרוב כבר לא יהיה והחורף יכנע ויפול חלל לטרור של הקייץ יונתן גפן אומר במידה רבה של צדק שהקייץ בארץ הוא טרור - וטרור כמו טרור אי אפשר ממש לנצח אותו אז לכבוד פרפור הגסיסה של החורף - לקחתי אתמול לייד את ספר המרקים של בני סיידא ועשיתי לגלי מרק עדשים ובשר יצא כל כך טוב שרציתי לשתף אתכם , רק תמהרו כי הפוסט הזה יהיה בקרוב מאוד לא רלוונטי המצרכים: שורש סלרי חתוך לקוביות קטנות שני גזרים בינוניים קלופים חתוכים לקוביות קטנות שני בצלים גדולים קצוצים דק 6 שיני שום (אני השתמשתי ב 3 שיניים חתוכות גם ועוד 3 כתושות ) חצי כוס שמן זיית באיכות טובה שש כוסות ציר עוף או מרק עוף זך (למי שאיין מרק או ציר - לוקחים 6 כוסות מיים ו 6 כפיות אבקת מרק עוף) חצי קילו בשר כתף או שפונדרה או סינטה (כל מה שמתאים לבישול או כדרה בהתאם לכיס ) חתוך לקוביות בגודל גולאש משרים כשעתיים שתי כוסות עדשים ירוקים (אפשר גם אדומים - או תערובת ביינהם) במיי ברז רגילים - שוטפים ומסננים 2 עגבניות קלופות קצוצות למי שלא יודע לקלף עגבניות זה ככה מרתיחים בקומקום מיים לוקחים את העגבניות לקילוף ועושים על צידה העליו איקס בסכין מניחים בכערה ויוצקים את המיים הרותחים על העגבניה - ומייד מעבירים את העגבניות למיים קרים עכשיו קל מאוד לקלף - אתם כבר תראו .... ולהכנה של המרק : בסיר גדול שופכים את חצי כוס שמן הזיית וממתינים שיתחמם מוסיפים את הבצלים הקצוצים ומטגנים עד שהבצלים הים שקופים (לא עד הזהבה או יותר חס וחלילה) מוסיפים את שורש הסלרי השום והגזר מואדים כ 10 דקות עם מכסה סגור (לא לשכוח לערבב מידי פעם ) במקביל סוגרים את הבשר במחבט (צולים את הבשר מכל צדדיו - לא מבשלים רק צורבים בכל צד !!) מוסיפים את הבשר לסיר עם העגבנייה הקצוצה והעדשים שטופים ומסוננים אחרי שעתיים השרייה במיי ברז !!! מטבלים במלח גם ופלפל גרוס (בטיבול תתחשבו במקר העוף - גם הוא מלוח ) מוסיפים כפית פפריקה מתוקה (אני הוספתי יותר ) וחצי כפית פפריקה חריפה ומבשלים ביחד כ 2 דקות מוסיפים כ 7 כוסות מרק עוף צח ומביאים לרתיחה (ואוו - אני עדיין מסוגל להריח את זה - איזה כיף ) טועמים ומתקנים טיבול לפי הצורך מבשלים עוד כ שעתיים (אנחנו לא התאפקנו ובשלנו עוד שעה וחצי בלבד - טטעמו ותחליטו לבד ) להגשה - יוצקים את המרק לכערה קוצצים מעט קוסברה ומפזרים במרכז המהדרים מזליפים מעט שמן זיית ומיץ לימון על הקוסברה וככה אמרנו שלום לחורף - גלי ואני בתאבון

אל תעלב כפרע

התייחסתי בהומור דבילי כהרגלי לעובדה שבדיוק למיני חורף שהזכרת אני מתייחס בפוסט + מיליארד שגיאות כתיב

hilali1

New member
וואי עשית לי חשק!!

תגיד - באיזה הקשר אמר יונתן גפן שהקיץ בארץ הוא טרור?

hilali1

New member
אשמח תודה ../images/Emo9.gif

ואני לא יודעת אם אני אכין.. ואם כן אז בלי הבשר.. אל תכעס שאני משפצרת את המתכון שלך טוב

למעלה