פפפפו 1 2 1 2 ניסיון...

../images/Emo32.gif פפפפו 1 2 1 2 ניסיון...

אוקיי, כולנו פה אוהבים פחות או יותר רוק מתקדם, אבל לכל אחד יש גם "סטיות" של אהבת דברים שיגרמו לשאר להרים גבה. אבקשכם להעיז ולכתוב מה עוד אתם אוהבים. אתן כמה שירים משלי: זהבה בן - טיפת מזל אריס סאן - דאם דאם ליאורה - אמן להקת פיקוד דרום - שבחי מעוז (פשוט חולה עליו). Leo Sayer - you make me feel like dancing

Rubycon

New member
לפעמים סטיב ואי ו G3

סטיב ואי הוא גיטריסט טכני תותח למרות שהמוסיקה שלו לא כ"כ מתוחכמת ורווית מחשבה. בנוסף הוא קורע מצחוק עם כל הפרצופים והעוויתות, בקיצור - למחלקה סגורה. G3 זה גם נחמד לפעמים (פטרוצ'י לא לטעמי, מניח שגם מלמסטין לא ימצא חן בעיניי, אבל אריק ג'ונסון נורא חמוד, לדוגמא), עם קטעים כמו My Guitar Wants to Kill Your Mama של זאפה לדוגמא - נורא כיף לשמוע ולראות.

כמי שחולה על ואי מאד נעלבתי

מהנסיון להשוות אותו לבדרן סטייל זאפה הוא מוזיקאי מחונן והמוזיקה שלו יכולה להיות מאד מתוחכמת תשמעו את Fire Garden, האלבום הכי טוב שיצא לו אי פעם, ויש שם קטע ארוך ומורכב מאד שלא יבייש גם את גדולי הפרוג. הפרצופים אגב עוזרים לו להוציא את הרגשות ואת העוצמה החוצה בזמן הנגינה הוא הסביר את זה פעם במאמר... אחלה שיטה...

orbiti

New member
אני חושב שחסר לך קצת מידע

ואי התחיל את דרכו המקצועית בתור נגן בלהקה של זאפה בשנות ה80, ורק לאחר התמיכה והחיזוק שקיבל מזאפה הצליח לצאת ולפרוץ כנגן סולו. אני גם רוצה להוסיף משהו לגבי ההערה שלך על זאפה: זה נכון שזאפה התעסק כמעט תמיד בבידור, ובהרבה אלבומים זה גם בא על חשבון המוזיקה (אני באופן אישי לא אוהב הרבה מאד אלבומים של זאפה בדיוק מהסיבה הזאת) אבל לעומת 'בדרנים' אחרים, זאפה גם היה מוזיקאי נהדר, וזה בולט מאד באלבומים שלו משנות ה70, בהם הוא שילב, בין היתר, גם רוק מתקדם ביצירה שלו (אני במיוחד אוהב את hot rats, grand wazoo וroxy and elsewere מהתקופה הזאת).

לא חסר לי שום מידע...

ליתר דיוק ואי התחיל את דרכו המקצועית כרושם טרנסקריפציות לזאפה. ואני יודעת שזאפה היה מוזיקאי מצויין, אין ויכוח על זה, למרות שעדיין לא שמעתי משהו שלו שאני אוהבת אף פעם. לא משנה, זאת סתם הייתה דוגמה... הייתי צריכה להגיד Weird Al או President Of the USA (הלהקה, למרות שגם בוש די בדיחתי). מה שהתכוונתי להגיד זה שואי הוא מוזיקאי רציני בהחלט (אפילו שיש לו את הקטעים שלו לפעמים... כמו When I Was A Little Boy ובעיקרון כל Flexable ו Flexable Leftovers.

Rubycon

New member
תראי...

קודם כל אני לא מבין מה נעלבת, מה את הנשמה התאומה של סטיב ואי או משהו? הוא מייצג אותך? את מייצג אותו? לא הבנתי! שנית, לפי המילים שלך אפשר לחשוב שאמרתי שסטיב ואי הוא לא מוסיקאי רציני או בדרן. אז אני מתנצל אם העלבתי אותך אבל רק בגלל שרגש העצבות שלי התנוון זה מכבר לא אומר שאת יכולה להכניס לי מילים לפה. אני לא רעב, תודה. אורביטי, את Waka/Jawaka שמעת?

orbiti

New member
עדיין לא

אבל האמת, כ"כ אין לי זמן להקשיב לדברים חדשים עכשיו (יש את לי האלבום של אבק על הראש
) שלא נראה לי שזה יגיע בזמן הקרוב...

ELP

New member
חסר לך המון מידע

פראנק זאפה הוא אחד המוזיקאים הגדולים שהיו אי פעם, עם כל הכבוד לסטיב ואי שאני גם אוהב את המוזיקה שלו הוא לא מגיע לעשירית מהכישרון המוזיקלי של זאפה. פראנק זאפה כתב רוקנרול, פרוגרסיב, ג'אז, פיוז'ן, קלאסית מתקדמת ועוד מגוון סגנונות נוספים, הוא אפילו ניצח על התזמורת הפילהרמונית של לונדון ביצירה קלאסית שהוא כתב. הוא אמנם שילב המון הומור במוזיקה אבל הרצינות שלו לגבי המוזיקה הייתה מעל ומעבר, לפני כל הופעה זאפה ישב ושיכתב כל ליין של כל כלי בכל קטע שהם עמדו לתת בהופעה מה שיצא מזה שבכל הופעה הקטעים שלו נשמעו בצורה שונה. אז לבוא ולהגיד שבגלל שהוא שילב הומור במוזיקה הוא לא רציני כמו סטיב ואי זה ממש בולשיט (סליחה על הבוטות)...

אם כבר אז כבר

הPresidents of the USA הם אחלה להקה. באמת. הטקסטים שלהם שנונים ומשעשעים, והם תמיד מתמזגים עם מוסיקה טובה ומעניינת ומתוזמרת היטב, על אף שמדובר בסה"כ בטריו. לא ידעתי שואי הוא בדרן, אבל אני יודע שהוא משתייך לקבוצת גיטריסטים מחוננים שיוצרים ביחד סגנון שאני אוהב לקרוא לו "שוויץ-רוק", שבו, למרות הכל, הוירטואוזיה באה רמה אחת לפני המוסיקה עצמה, ולעיתים בשירים שלו (ושל חבריו, סטריאני ושות') מדובר באסופה של אקורדים מגניבים שחוזרים על עצמם ואילתורים רצחניים ומפגני יכולת נגינה. זה לא תמיד ככה - יש יצירות כמו Tender Surrender של סטיב ואי ששומעים שהושקעה הרבה מאוד מחשבה בכל הסולואים, בהתגברות בדינמיקה ובהתקדמות האקורדים (Chord Progression יענטוז) שפשוט הופכים את השיר ליצירה לגיטרה. אני בטוח שגם לא חסרים עוד קטעים כאלה שלו או של אחרים כמוהו, אבל בסופו של דבר אפשר להגיד שהוא גיטריסט קודם, ומלחין אחר כך. אולי, כלומר.

SoftMachine

New member
עם כל היגוד המוחלט לפרוג

יש לי חולשה קשה לגראנג', אני פשוט אוהב את זה, להקות כמו פרל ג'אם, דייז אוף דה ניו, סטון טמפל פיילוטס, טמפל אוף דה דוג. דברים מהסגנון הזה... בנוסף אני שומע הרבה רוקנרול למיניו כמו לד זפלין ודיפ פרפל הדיסק האלקטרוני האחרון שאני זוכר ששמעתי להנהתי היה בלו ליינס של מסיב הטק. המממ... שלום חנוך שולט, וזהו אני חושב... אבל אחרי פרוג ללא ספק ברשימה שלי באים הרוקנרול והגראנג'(פריקי... :)

Rubycon

New member
לד זפלין גורמים להרמת גבה?!

אם מישהו ירים גבה על לד זפלין אני אדאג שהוא לא יוכל להוריד אותה :)

Tough Midget

New member
ניגוד קצת יותר חזק...

אני שומע ומנגן(בעיקר מנגן... כי סך הכל זה באמת חרא של מוסיקה) פאנק-רוק.... אני מניח שכולכם יודעים שהפאנק היה אחד הגורמים העיקריים להורדת הפרוג... אבל אתם יודעים, האנרגיה שמשתחררת בהופעות, זה משהו לא נורמלי... זה כיף לאללה לעשות פאנק-ליפ(קפיצות כאלו על הבמה) בזמן כל הברייקים (בהנחה שיש ברייקים).... בקשר למשהו שמישהו כתב שרכטר וגרוניך זה סטייה, אני לא חושב שזה סוטה יותר מידי...

Tough Midget

New member
תיקון

אני חושב שגרוניך ורכטר זה לא סטייה גדולה מכל כיוון הפרוג

rpg2003

New member
חולשות

לי יש חולשה לפופ אם טי וי של המיד ניינטיז... מממבאפ מקרנה קוקו ג'מבו וגם גרוניך, כספי, רכטר, זילבר וקולגותיהם

meandmeandme

New member
דם סוכר סקס קסם

יש לי חולשה לאלבום הזה שהוא לחלוטין לא פרוגרסיבי. (Blood Sugar Sex Magic למי שלא הבין) ובכלל הלהקה הזאת בעיני נפלאה. בנוסף יש לי פינה בלב לבוב מארלי וכד'. וגם לכמה אלבומים של Dave Mathews Band.

אוי גם לי יש סטיות...

אמנם לא מזרחי... אני חולה על Give me some mo של Busta Rhymes... מהפנט אותי לגמרי...

tz6

New member
אמממ

אני עכשיו נובר בשירי ארץ ישראל הישנים והישנים יותר - שלום חנוך, יודית רביץ מתי כספי, שם-טוב לוי שלמה יידוב גרוניך וכאלה (שכחתי מישהו?) וגם כל השירים הישנים יותר סשה ארגוב בביצוע איינשטיין והחלונות הגבוהים. באותו נושא, המלצה: תקשיבו פעם ל Maggot Brain של Funkadelic... זה אלבום מצויין - הקטע הראשון, הנושא את שם האלבום הוא אינסטורמנטלי- סולו גיטרה בלווי גיטרה בארפג'ים במשך כמעט 10 דקות, נחמד ביותר, ואח"כ יש עוד כמה קטעי Fאנק טובים (כולל אחד עם המלודיה מהפרסומת ליופלה!)

pasteran

New member
תחזיקו את הגבות שלכם

אבבא, שלמה ארצי, פופ של תחילת התשעים (2 אנלימיטד, אייס אוף בייס). פופ בכלל חוץ מMTV לא מפריע לי. מצד שני אני אוהב פאוואר מטאל, דת' מטאל טכני, ספיד מטאל. מצד שלישי הארדקור וניאו-Pאנק. מצד רביעי מוזיקה עממית אקוסטית, עדיף מהשכונה הקלטית. לכו תבינו.

למעלה