פסח שני- הערב

Bennye

New member
../images/Emo32.gifפסח שני- הערב

אהלן נשמח לראות אתכם הערב, יחד איתנו, באירוע של בת קול: זעקה והכלה בעולם הדתי: פסח שני בימינו. האירוע יתחיל בשעה 20:00 , בקהילת "שירה חדשה" בירושלים, מרכז תרבות עמים לנוער. לקראת האירוע פורסמו מאמרים של הרב יובל שרלו, של הרב בזק, יוסק'ה אחיטוב ד"ר חנה פרידמן (מיקר ת"א) ועוד ועוד. דף עם קישור לכל המאמרים אפשר למצוא כאן. דף מקורות ללימוד עצמי אפשר למצוא בדף המוקדש לנושא באתר בת קול. בני מחברותא.

Nחמן

New member
כלומר

אני עשוי לפגוש מי, שלא הייתי כל כך רוצה לפוגשו באירועים אלה?

הערב אינו מוגדר בשום אופן

ערב ללהט"בים. זהו ערב עיון לקהל הרחב, שחתומים עליו בת-קול, קולך ונאמני תורה ועבודה. כך הוא גם פורסם ושווק בציבור. הוא יעסוק בחשיבות שבתביעה מלמטה לשותפות מלאה בחיים הדתיים, באחריות למציאת פתרונות לקשיי מיעוטים במסגרת ההלכה והמחשבה, ובמחויבות לאחר באשר יהיה. ב"אחר" הכוונה ללסביות והומואים, לנשים, לרווקות חד הוריות ועוד. לדוגמה, אחת ההרצאות בערב תעסוק בנכים. אני לא יכולה להבטיח לך שאם תפגוש שם מישהו הוא לא יעשה איזה קישור (אם כי אני תוהה, הוא יחשוב שאתה שייך לבת-קול ארגון לסביות דתיות?), אבל באופן חד משמעי נוכחות בערב עיון אינה מצביעה על זהותו המינית של הנוכח. כמובן שמי שמפחד מאוד, מוטב שלא יבוא למקום שהוא עלול להרגיש בו לא נוח.

Nחמן

New member
מודה לך מאוד

לא עניין של פחד אלא מפאת רגישות עקב מילוי תפקיד ציבורי. עם זאת באופן אישי אני מברך על הרעיון, שעשוי לקדם את השיוויוניות בין אלה, שנטייתם המינית שונה, לבין הציבור הרחב, ואני מאחל לכל המארגנים מלוא ההצלחה בערב זה. למען הסר כל ספק, אני קורא לכל מי, שאיננו חושש מחשיפה יתרה, להגיע ולהביע הזדהות עם כל אדם באשר הוא: בין אם הומו נשוי לאשה, לסבית נשואה לגבר, או אלה, שחיים בבדידות או חיים באושר עם בני זוג מאותו מין. כולם אהובים! אני גם מברך על שיתוף הפעולה בין "בת קול" לבין "חברותא" ומייחל ליום, שבו ההבדלים בין הקבוצות השונות יהיו שוליים וזניחים.

יום הסובלנות הדתית - כל כך חשוב ודווקא עכשיו

"ואהבת לרעך כמוך" - זה כלל גדול בתורה אמר רבי עקיבא, מש-24,000 מתלמידיו מתו בגלל שלא נהגו כבוד זה בזה. יישר כח!!!

למעלה