עצות ארוחת גיוס

י רדן

New member
מטבלים שונים, ופלטת גבינות, עם

קרקרים, וירקות חתוכים לפי צבעים..נעים לעין ולחך..

הצעה לשני מוסים: סלמון וטונה - קלי

ממה שנקרא "מחלקת הרושם" - כלומר, נראה כאילו הושקעה עבודה רבה, בעוד שלמעשה ההכנה היא בסה"כ כמה דקות. את שני המוסים מצאתי ברשת, כבר לא זוכרת באיזה אתר. העניין הוא ששיפצרתי אותם לבלי הכר, והם תמיד מהווים מוקד משיכה בכל מקום שאני מוזמנת ומתבקשת להביא אותם. גם מתכון ללחם אפוי - קלי קלות. הכככלל - יגיע מאוחר יותר במסר. חייבת לתפוס מנוחה עכשיו. הבת שלי היתה כאן, כדי לקחת דברים מהארון, ואכלנו צהריים וצחקנו והשתובבנו - הרוסה מעייפות....

mikkush

New member
שלום סמדר.. קודם כל בהצלחה לבת

כמובן. מתכון לבצק דמוי עלים שניתן למלא במה שרוצים (גבינות, ירקות, בשר וכו') 3 כוסות קמח 1 חבילה מרגרינה קורט מלח 1 ביצה 3/4 כוס סודה (מים קופצים
) להניח לפחות שעתיים במקרר מכוסה, לפני השימוש. הכמות מתאימה ל 3 רולדות. מתכון קלי קלות לעוגת שוקולד נהדרת לקינוח בתוספת כדור גלידת וניל: 4 ביצים 1/2 כוס סוכר 3/4 כוס שמן 1/2 כוס שמנת מתוקה 1 כוס קמח תופח (או רגיל עם אבקת אפיה) 1 כוס שוקולית לערבב הכל לפי הסדר הרשום, לאפות בחום בינוני כ 40 דק'. ציפוי: 1 חב' שוקולד מריר להמיס במיקרו (אני מעדיפה בסיר עם מעט (כפית) מים על אש קטנה. להוסיף את יתרת השמנת המתוקה ולערבב מהר עם מזלג או עם מקצף יד. לשפוך על העוגה. בנוסף, אני מאד אוהבת ומתאים גם לארוחה חלבית ליד פשטידות/פיצות וכו': או ברוקולי או כרובית (אפשר סנפרוסט) להקפיץ במחבת עם מעט שמן זית ולא מעט שיני שום חתוכות קטן, מלח ופלפל לפי הטעם, כ - 10 דקות, מעדן !

י רדן

New member
הבטחתי מתכון לחם בירה (בצל)

לחם בצל החומרים: קמח אוסם 1 חבילה קטנה תופח מאליו. פחית בירה שחורה 1. מרק בצל כמה כפות. ביצה 1. גרעיני חמניות. אופן ההכנה: לערבב את כל החומרים (מלבד גרעיני החמניות) עם כף. לשפוך לתוך תבנית איגליש קייק לפזר למעלה את גרעיני החמניה. לאופות בחום בינוני כחצי שעה.. קל ומומלץ מאוד להגשה. בהצלחה ובתאבון.

היי, זה הלחם "שלי" שיפצורים כאן

המתכון המקורי הוא אכן: 1 חבילה קטנה (350 גר') קמח תופח אוסם 1 פחית ביראה שחורה (מאלט) 1 ביצה השיפצורים ממליצה מאד על המוצרים של "אוליביה: * במקום אבקת מרק בצל - להוסיף: "בסיס לבישול של "אוליביה" - הכולל: בצל, שום ופלפל או" עגבניות מיובשות קצוצות עם מעט שמן שבצנצנת. או" זיתים מיובשים או* קורטוני שום קצוצים. הכל תוצרת אוליביה. הערה חשובה: אם לא משתמשים באבקות מרק, צריך להוסיף כפית שטוחה של מלח. ממעל אפשר לזרות גרעיני חמניות, צנוברים, שומשום וכד'.

י רדן

New member
אני צמודה למתכון המקורי בדרך כלל

אך השפצורים נשמעים מאוד מעניינים וטעימים שווה לנסות.

י רדן

New member
מכינה אותו באופן קבוע לקראת אירוח

על בסיס חלבי.. ותמיד קוצר מחמאות..

מבחינתי כל הכיף זה דווקא ב"התאמות"

שאני תמיד עושה. כאן יש גם יתרון, כי אין בכלל שומן. התוספות של "אוליביה" - הן בשמן. כמובן שאני מסננת - אבל זה בכל זאת מוסיף המממוון ללחם.

א ת י 10

New member
שכחתי שיפצור נוסף וחשוב מאד

לבלילה הבסיסית של קמח תופח + בירה מאלט + ביצה + כפית שטוחה מלח - יש להוסיף: כפית סוכר. הלחם לא יהיה מתוק, בשל הכמות הקטנה של הסוכר, אבל הוא יהיה הרבה יותר אוורירי. כנראה משהו ב"הפעלת" האלמנט המתפיח בקמח. בדוק ומנוסה!!!

סמדר בנ

New member
וואו ../images/Emo41.gif../images/Emo23.gif

אתן גדולות!!! נראה לי שיש לי די חומר להכין ארוחה מדהימה עם מתכונים חדשים - פשוט בא לי קצת לחדש את המלאי... אדווח איך יצא. תודה לכל הבשלניות היצירתיות.

א ת י 10

New member
../images/Emo3.gif אנחנו אנשים שלמים ויש לנו חיים

בנוסף להיותנו הורים לילדים המשרתים בצבא. לגבי, הבישול הוא ממש תראפיה. את כל היצירתיות שלי אני מוציאה בבישול. לא יודעת לשיר (נכון יותר זייפנית בחסד), למרות שאוהבת מאד מאד מוזיקה - בעיקר מוזיקה ווקאלית. לא יודעת לצייר - טרם עברתי, לדעתי, את שלב השירבוט של גיל שלש - ארבע. לא יודעת לכתוב שירים, למרות שאוהבת מאד שירה, וכו' וכו'. לבשל אני יודעת וגם אוהבת!! ולפני שיופיעו כאן נציגי המין הקורא לעצמו חזק - אז בישול אמנותי ויצירתי באמת - הוא נחלתם של הרבה גברים מוכשרים שאני מכירה. הבן שלי, למשל - הוא שף בנשמתו. ירש ממני (
) את הכשרון לפתוח את המזווה ואת המקרר, ועפ"י המצאי להפיק ארוחת גורמה בזמן קצר. לבשל איתו ביחד - כיף אמיתי....

למעלה