עצות ארוחת גיוס

סמדר בנ

New member
../images/Emo32.gif עצות ארוחת גיוס

שוה הסבה ל"פורום מתכונים..." הבת השניה שלי או-טו-טו מתגייסת ואני מזמינה אלי את המשפחה לארוחת בראנץ (בוצריים?), חלבית בשבוע הבא. שמתי לב שיש כאן כמה בשלניות מנוסות (אולי גם בשלנים?) - אשמח לשמוע על רעיונות לדברים חלביים, טעימים (רצוי קלים להכנה) ושמתאימים להגיש במזנון.

הייתי מציעה.......

זה לא אני (אצלנו בעלי הבשלן). במקרים שכאלה(בוקר-צהרים) אפשר ללכת על סוגי פסטות, פיצות,רויולי, סלטים מיוחדים. לקינוח אפשר להכין עוגת גבינה או טרמיסו (איטלקי). שיהיה בתיאבון.

2 מתכונים- במהירות האור../images/Emo9.gif

חובה- סרגל!! בצק עלים קנוי קופסת זיתים מגולענים ביצה +מברשת למריחה תבלינים שאהובים על בני הבית. שומשום 1. פירסי את הבצק -שחררי מהניילון קחי את הסרגל סמני קוים ישרים עם סכין הניחי זיתים ברצף על "הסרט" הראשון הדביקי את הסרט השני (שעומד לידו) עליו חיתכי לקוביות@-@-@-@ במקום שיש( - )שם חותכים.מירחי בביצה פזרי למעלה- שומשום והיידה ... שרה ...לתנור.....(לא לשרוף!!) מה קיבלת? עוגיות זיתים- ניתן להשתמש בהם לטבילה בכל דיפ או להעמיס עליהם רוטב - או חריף... (זה ניגמר מהר - חיסרון יחיד) 2. קחי חבילה נוספת של בצק עלים. פירסי-מירחי עליה ביצה-תבלינים אהובים על בני הבית(מלח!) שרטטי בסרגל שורות ישרות אורך התבנית הוא אורך "העוגיה" הניחי שורה שורה בתוך התבנית. ושוב...היידה לתנור. מה קיבלת? מקלות ארוכים העמידי בתוך כלי גבוהה (זה עושה רושם רב) בגלל... שלא הזעת עד פה הינה קישוט לשולחן: חציל -מקלות עץ לשיפודי על האש-מיני ירקות -מיני גבינות שפדי ירקות חתוכים ובינהם גבינות חתוכות לקוביות .חתכי מהחציל כך שיעמוד יציב על בטנו נעצי בתוך החציל בצפיפות את השיפודים -בני לו מראה מלא וטווסי (הבנות במישפחה מאוד יתענינו בחציל הזה מחמת דיאטה ועוד מיני שגעונות) זהו - בטח נימאסתי כבר.ואל תישכחי לצלם !!!!

י רדן

New member
פשטידת זיתים קלה ומהירה להכנה

פשטידת זיתים החומרים: כוס גבינה צהובה מגוררת. 2 כפות גדושות של קוטג' 5% 1 שמנת מתוקה - עמידה. 1/2 קופסת זיתים ירוקים מגולענים. 2 ביצים. 1/2 כוס קמח תופח מאליו אוסם. אופן ההכנה: לערבב היטב את כל החומרים לשפוך לתוך תבנית פירקס מלבנית בגודל בינוני. לפזר מעל הפשטידה אורגנו ולאפות בטורבו כחצי שעה בחום 160 מעלות. בהצלחה! ובתאבון.

י רדן

New member
פשטידת פיטריות

החומרים: כמה עלים של מלווח (תלוי בגודל התבנית) אני בדרך כלל עושה בתבנית פאי עגולה. פטריות בצל אבקת מרק עוף קצת אבקת מרק פטריות שמן פלפל לבן או שחור 2 ביצים שומשום. אופן ההכנה: להשחים את הבצל הקצוץ במעט שמן, להוסיף פטריות (אני לעיתים מכינה רק עם בצל)להוסיף פלפל שחור ואבקת מרק עוף ופטריות תוך כדי ערבוב להוריד מהאש לקרר מעט להוסיף את הביצים ולערבב מהר והיטב.. לשטח את עלי המלווח על תבנית משומנת (כדאי להוציאם קודם שמעט יפשירו כך שניתן יהיה לשטח אותם במידה שווה להעלות קצת את השוליים.. לשפוך את הבצל והפטריות על המלווח ולפזר שומשום בכמות נדיבה.. לאפות כחצי שעה בטורבו כ160 מעלות.. קלה וטעימה.. בתאבון ובהצלחה..

סמדר בנ

New member
תודה

אני אוספת כרגע רעיונות, וצריכה להתארגן על קניות, כולל הצטידות לקראת הגיוס - עם כל החגים האלו זה לא פשוט. אשלח לכם צילומים
(זה רק בסוף שבוע הבא).

אשד4

New member
לסמדר...

דבר ראשון, צרור ברכות... תראי, אני שונאת לבשל, ומכאן שאני גם לא כל כך טובה בתחום הזה... ולכן, למסיבת הגיוס של הבן הזמנתי חברה שמכינה פיצות מכל הסוגים... עם מילויון תוספות+ירקות+ שתיה... נכון, שילמתי, אבל לא עבדתי קשה, וזללתי גם ולכולם באה העדנה... אם תרצי פרטים נוספים- אשמח. שבת שלום אשד

סמדר בנ

New member
אני דוקא כן מבשלת

ואוהבת להכין בעצמי. רעיון של קיטרינג פיצות נשמע מדליק
אם הייתי נעזרת בכוחות מבחוץ כנראה שהייתי הולכת על קרפים. ממממ... כל כך טעים.... מה שנותן לי רעיןו להעין גם קרפים לארוחה

אשד4

New member
מתי אפשר לבוא לאכול?../images/Emo6.gif

שכחתי לכתוב שאת הפיצות הם מכינים על טאבון שהם מביאים איתם... אבל, אין כמו "בלבוסטה" שאופה... אני לעיתים מקנאה בכאלה...

אימשל2

New member
יש לי מתכון הורס לפאי בצל

אעביר לך במסר מאוחר יותר. יש גם הרבה סוגים של פשטידות ירק משולבות בגבינה, כמו תרד /מנגולד עם גבינה מלוחה וביצים (אם מעונינת אעביר גם את זה במסר). לזניה פשוטה להכנה על בסיס קוטג' רוטב עגבניות וגבינה צהובה (מתכון כנ"ל) חוץ מזה יש פטנט יוצא מן הכלל לשמוש מתאים לצרכיך בבצק מלווח. מחלקים את הבצק לשמונה משולשים (אפשר גם שישה תלןי בטיב המילוי). על הבצק מורחים ממרח (עגבניות מיובשות / פסטו/ טפנד מעל אפשר לפזר גבינת פרמז'ן או גבינה קשה אחרת. אפשר לוותר על הממרחים ורק לפזר מבחר גבינות מגורדות) כל משולש מגלגלים מהצד הרחב לכוון הצד הצר, כמו ברוגלך. אם יש גבינות שצריך לשמור בפנים מקפלים פנימה את הקצוות תוך כדי גילגול. יש מגוון של סלטים נחמדים שמתאימים למזנון חלבי. עגבניות שרי עם בזיליקום זיתים שחורים ומוצרלה/ גבינה בולגרית / צפתית. סלט עלי ביבי עם מנגו וויניגרט מתוק. סתם עלי חסה עם עגבניות שרי חצויות מלפופונים חתוכים לעגולים גזר מגורד גס ופטריות שמפניון כשמעליהם רוטב טוב (יש לי מתכון לרוטב של השף ממסעדת תאנים בירושלים - מסעדה טבעונית, לטעמי הויניגרט הכי טוב שטעמתי, אצרף למסר אם תרצי). יש לי גם מתכונים מעולים, קלים להכנה של דגים חלביים מתאימים לפילה הליבוט /לוקוס או לפילה סלמון, כך שיכולים להתאים גם למזנון ולהוות תוספת מזינה, ובאחד המתכונים גם לא משמינה, למי שיעדיפו סוג כזה של מזון. יש באמתחתי עוד דברים, זה מה שעולה בשליפה. אם יהיו לי רעיונות פיגוזיים שלא עלו בשליפה הראשונית, אחזור אליך.

אימשל2

New member
אוי שכחתי להוסיף

שאת משולשי המלווח המגולגלים מורחים בחלמון ביצה. ניתן לפזר שומשום /פרג / קצח, שוב תלוי בטיב המילוי. לסלט החסה עם הירקות שחכתי להוסיף אפשרויות גיוון של טבעות דקיקות של בצל אדום ו/או אגוזי מלך.

שויו

New member
וכמה עיצות/מתכונים ממני

אנחנו עשינו לבנים ארוחות בוהריים/בראנץ כאלו למשפחה אחרי העליה לתורה בבר מצוות.אז אנחנו עשינו כמה פשטידות, בורקסים קפואים קנויים שאפינו על המקום (יש את המיני האלו שהם יפים ןנעימים להגשה). כמובן שיותר טעים בייתי אבל אם אין חשק/זמן להתעסק אז אפשר קנוי. עוד שני מאפים קלים אלה: פשטידת תירס (אהובה על ילדים ומבוגרים כאחד) לשטח בצק עלים על תבנית (כ-400 גר') לחורר ולאפות רק עד שמזהיב. לערבב: קופסת תירס מסוננת+3 בימים+ 3/4 כוס חלב+כפית סוכר+ פלפל,מלח. לטגן בצל קצוץ. לשים על הבצק באפוי ועליו את התערובת הנ"ל ולאפות בחום בינוני עד שמזהיב. מאפה מקרוני: לבשל חבילת מקרונים (מכל סוג או צורה שבא לכם) לערבב 3 ביצים+ גבינות שיש לכם בבית ל: לבנה, קוטג'+ גבינה מלוחה מפוררת + מלח+ פלפל. לערבב עם המקרונים , להעביר לתבנית משומנת ולעמעלה לפזר כמה חתיכות חמאה קטנטנות. סלט קל ואהוב שהרוטב שלו אהוב אצלנו מאד: קורעים עלי חסה, מגרדים גזר. לפי ההגשה מפזרים פקאן סיני. הרוטב: 200 גר' שמן+2 כפות סוכר+ 4 כפות חומץ+ 4 כפות מיץ לימון+ כפית חרדל+ 2 ש/יני שום כתוש+ פלפל+ מלח. לערבב היטב ולטבל את הסלט רק בסמוך להגשה. הרוטב נשמר מועלה במקרר ואפשר להכינו מראש. אנחנו גם חתכנו ירקות בשלל צבעים וסידרנו בצלחות גדולות . זה מייפה מאד את המזנון: גזר, מלפפונים, פלפלים ירוקים, אדומים צהובים, עגבניות שרי. אפשר לצרף ממרחי גבינה, חומוס טחינה. ישנו גם סלט כרוב בטיבול סיני שנשמר היטב במקרר ורצוי להכינו מראש. אחזור עוד מעט עם מתכון הרוטב.

למעלה