עייף של יום שני

סתם שאלה

לאלו מכן שקוראות פסואה [אני יודעת שיש בנים אבל לא נראה לי שהם קראו/קוראים
] - אתן מתייחסות לכל אחד מההטרונימים כשמשורר בפני עצמו, או שהם כולם נופלים תחת 'פסואה'? כי מצד אחד, זה בכל זאת אותו בנאדם כתב הכל מצד שני... הם אנשים שונים לגמרי. מבחינת אישיות, אמונות, הדברים שהם כותבים עליהם, שמוזר להתייחס לכולם כאדם אחד. איך זה אצלכן?

עונה לנעה...

אני מתייחסת לכל הטרומים שכחתי איך כותבים את זה ביחיד
ביחידה כאילו בפני עצמה. כאילו כל אחד הוא שונה אבל כולם הם של פסואה.

הטרונים

ואממ תני לי לבדוק אם הבנתי... את מתייחסת אל זה, נאמר, כמו לתקופות שונות במהלך יצירה של אמן?

שירוש1989

New member
לא מספיק התעמקתי בפסואה

למרות מה שחושבים
כדי להתייחס לכל הטרונים בנפרד אבל בטח כשיהיה לי זמן אני אעשה את זה, חפרנית שכמותי
אגב, ממה שקראתי ראיתי שההבדל הוא לא כזה ענקי בכתיבה, אולי זה רק התגרום אבל עדיין זה בשבילי פסואה שמנסה לכתוב מכיווונים וזהויות שונות מנסה, לאו דווקא 100 אחוז מצליח

הסגנון כתיבה לא מאוד שונה

כלומר קל לנחש מכל אחד מהשירים האלה שזה פסואה.. קל יחסית בכל אופן אבל בתוכן בכל זאת יש משהו שונה.. פסואה כפסואה עצמו כותב הרבה על פורטוגל, ההיסטוריה דה קמפוס מתעסק הרבה בלנסות להבין מי הוא, למה הוא כותב, מה מביא אותו לזה קאיירו מתעסק בטבע, נוף, בסביבה שלו רייס הוא גירסא משופרת בהרבה של ספר השירים מ"אחרי שכמעט"
סוג של "עצות לחיים טובים"

שירוש1989

New member
לזה בדיוק התכוונתי רק שלא פירטתי

ל"קל לנחש מכל אחד מהשירים האלה שזה פסואה.. קל יחסית בכל אופן אבל בתוכן בכל זאת יש משהו שונה"

אבל אני לא שאלתי על סגנון הכתיבה

אלא מבחינת תוכן השירים.. אם דרכם הם יצר אנשים שונים מספיק כדי שתיווצר הפרדה בין ההטרונימים...

שירוש1989

New member
לדעתי לא, אבל שוב לא התעמקתי מספיק

ומה גם שהתרגום משפיע על זה בכללי הרעיון עצמו הוא גאוני, הביצוע.. אני לא באמ תרואה יותר מידי הבדל בסגנון כתיבה, במילים שהוא בחר ועוד שמבדילים ממש בין הטרונים להטרונים בשבילי הכל זה "פסואה". יש "הטרונימים" שאני אוהב יותר אבל זה כמו שאני אחשוב שעדיף אצל צייר את קבוצת הציורים הזו על ההיא

הוא באמת לא התאמץ מספיק עם

סגנון הכתיבה... זה כאילו שהוא חשב על כמעט הכל - הרקע, הדעות, תחומי העניין - ושכח את הקטע ה'טכני' של הכתיבה עצמה. אני חושבת שהביצוע בכל זאת הוא טוב למדי, כי אוקיי, לכל השירים יש אופי פסואה-י, אבל באותה מידה אני יכולה להגיד שיש משוררים שכותבים בצורה דומה אחד לשני... יש איזה שוני, בכל זאת, אבל לא מוחלט, אולי לא מספיק כדי ליצור אישיות שונות לגמרי. אני חושבת שזה משהו כמו מה שאמרתי לסיון - זה שקול לתקופות שונות בתהליך היצירה של אותו אמן, לא לכמה אמנים.

mary17

New member
סתם תשובה

אני מתייחסת לכל אחד מהם בתור אדם בפני עצמו בהתחלה לא ידעתי שהכל זה פסואה אז זאת הייתה דרך החשיבה שלי ואחרי כמה ימים שהבנתי שפסואה הוא כל אחד מההטרונימים זה לא שינה לי יותר מידי התפיסה נשארה אותה תפיסה

יום מעולה לפורום....

שיהיה לכם המשך יום נעים
ולא לשכוח היום טלי בפורום
"קרן לקולנוע ישראלי" מדברת על הסרט
"למראית עין"

למעלה