עיבוד מזון

big lul

New member
../images/Emo32.gif עיבוד מזון

מישהי יודעת מה ההבדל בין מעבד מזון לבלנדר חוץ מהצורה החיצונית? הם משמשים למטרות שונות? פשוט הגיע הזמן לרכוש משהו יותר רציני מהסטיק

g a l i t b

New member
בבלנדר בדרך כלל משתמשים כדי לטחון

מרקים, שייקים וכו' אלא אם כן זה הויטמיקס - לא רואה שום יתרון על הסטיק מעבד מזון משמש לחיתוך, גרור, בצקים, לעתים גם לישה והקצפה (לדעתי אם קונים - רק מג'ימיקס)

big lul

New member
מה מיוחד בויטמיקס?

זה היקר ההוא? אם אני רוצה לטחון פירות קפואים או עיסה של אגוזים ותמרים (למשל) לעיסה אבל לא לנוזל, מה יותר מתאים?

g a l i t b

New member
כן, זה היקר ההוא..

יש לי חברה שמכינה איתו מרק בחמש דקות מירקות לא מבושלים (הוא מבשל אותם תוך כדי טחינה), הוא כמובן עושה את הדברים שביקשת ושמעתי שהשייקים הירוקים שמכינים איתו יוצאים ליגה אחרת. יום אחד יהיה לי
ואז אוכל לספר יותר. לטחון פירות קפואים אני עושה בבלנדר מוט (של בראון, עם מוט מתכת) אגוזים ותמרים לעיסה אני עושה במג'ימיקס. יכול להיות שבלנדר חזק יכול לעשות את זה גם אבל אני לא יודעת.

לנו יש ויטמיקס

וזה אכן ליגה אחרת מכל בלנדר אחר. אנחנו בפירוש קנינו אותו בעיקר כדי להכין שייקים ירוקים. ואכן הוא מפיק שייק חלק לגמרי בשניות. כל בלנדר פשוט אחר יפיק מרקם של רוטב פסטו או צ'ימיצ'ורי (דווקא במשימות כאלה נראה לי שמוט עם מיכל צר ייעודי עדיף מבלנדר רגיל) ובנוסף, רוב הבלנדרים פשוט לא יעמדו במשימות יומיומיות מסוג זה, אלא יתקלקלו במוקדם או במאוחר. גלידה מפירות קפואים אני גם מכינה בו. אבל גלידה כזו אפשר להכין גם במעבד מזון. אבל שוב, מעבד מזון ממוצע לא יעמוד באתגר יומיומי כזה לאורך זמן. אולי המג'ימיקס כן. אני לא מכירה את המכשיר. בטחינה של אגוזים עוד לא איתגרתי את הויטמיקס אבל נדמה לי שהוא אמור לעמוד בזה. מאידך גם מעבד מזון אמור לעשות את העבודה. מה את מכינה מעיסה כזו?

big lul

New member
מה שאני רוצה להכין

זה למשל משהו כזה. אני רואה שבסרטון היא משתמשת במעבד מזון, נראה לך שאפשר גם בויטה מיקס? אני עושה את זה ידני וזה נראה לי סתם מיותר.

הבלנדר קנווד יכול לעשות את זה

יש לנו בלנדר קנווד זה שבא עם המיקסר והמטחנה וכו' (קנווד מייג'ור) ואני "טוחנת" בו יחד בננה ותפוח, דייסת אורז, קוואקר שבישלתי ומוסיפה פנימה שקדים מקולפים ותמרים מקולפים ויוצא מרקם כמעט נוזלי (כן צריך קצת נוזלים, או מה שיש בקוואקר או לפעמים מי השריית התמרים שגם ככה מוסיף טעם).

kmiki

New member
הבדל גדול

מעבד מזון (כדוגמת המג'ימיקס) יכול לעשות הרבה יותר, הוא יכול ללוש בצק, הוא יכול לפרוס פרוסות של ירקות, הוא יכול לטחון כרוב לסלט, הוא יכול להכין בשר טחון מחתיכת בשר שתכניסי פנימה. הסכינים שלו רבים. הבלנדר הוא מגיע עם סכין אחת בנויה, והיא קטנה, והיכולת שלו מוגבלת ביותר גם מבחינת הכמות שניתן להכניס לתוכו, וגם מה שהוא יכול לעשות, שזה דברים קלים, ואת הכל הוא הופך לנוזל, או אבקה. תכניסי לבפנים שני עלי כרוב - סבבה, בשלישי כבר לא יקרה יותר כלום.

למעלה