עזרה... מה דעתכם?

yaeli20

New member
../images/Emo32.gif עזרה... מה דעתכם?

זה לא קשור בשום צורה לפורום שלנו אבל זה קשור אלי ולחיים שלי ומכיוון שאני באמת ובתמים אוהבת את כולכם/ן חשוב לי לשמוע מה דעתכם, בבקשה תחשבו לפני שאתם עונים... יש צורך אוטומיטי להגיד לכי תעשי את זה אבל בבקשה תשקלו לפני שעונים. ב15.2 אני בת 25 מעבר לזה שזה יומולדת גדול של רבע חיים וכו אצלי באופן אישי יקרה משהו נוסף. 14.2 (כמה אירוני - יום האהבה) זה היום האחרון בהחלט שאני יכולה לתבוע את האדם שהתעלל בי מינית כשהייתי קטנה. בתקופה שהכל עלה אצלי (זה היה מודחק במשך שנים) היה כבר מאוחר מידי בשביל להגיד תלונה מכיוון שחל על המקרה שלי כבר חוק ההתיישנות, הדבר היחיד שנשאר לי היה לתבוע תביעה אזרחית. התוקף של התביעה הזו פג ביום שבו אהיה בת 25. שמך השנים מאז שהתלוננתי וגיליתי את החוק ההתיישנות אני שוקלת מה לעשות... האם לתבוע... האם לא? תביעה שלו כוללת ברוב המקרים הליכה לבית משפט, התמודדות איתו פנים מול פנים, חקירות שיכולות להכנס לבפנים בפנים... ואין לדעת מה יהיו התוצאות בסופו של דבר... מה לעשות? מה דעתכם/ן? לתבוע? לא לתבוע? למה? מצורפים שני קישורים: * למקום שלי באתר "מקום" אתר לנפגעי/ות תקיפה מינית ואונס ובו כל הסיפור שלי *לבלוג שלי ובו כתבתי משהו בנושא הזה

../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif

דבר ראשון קבלי חיבוק
.את גבורה אמתית ,למרות כל מה שעברת את חזקה. מקסימה ומתמודדת ...כל הכבוד לך ילדה ענקית !!! על השאלה עם לתבוע רק את יכולה לענו ,רק את חשת מה עברת, רק את יודעת אם בכוחך להתמודד עם המשפט וכל הכרוך בכך ,רק את תצטרכי לשחזר הכל להביט בעיניו של האנס ולספר מה עולל לך ...ורק בכוחך להחליט עם המטרה כדאית ... הכי קל היה לי לבוא ולומר תתבעי את בן ה...,שיראה מה זה ,שישלם על מעשיו הנפשעים ..אבל את המחיר את משלמת ,ואולי התשלום שלך יהיה נקוי נפשך?יכול להיות שלאחר שהפושע יורשע לך יהיה קל יותר? מאד היתי רוצה שתצאי תלחמי באנס הפושע ועדיין מאמינה שיהיה בזה נקמה שלך ,מרפא עבורך ,אבל באיזה מחיר נפשי ואם תוכלי לעמוד בו ...התשובה בתוכך חפשי אותה אצלך . מחבקת אותך ומחזקת בכל החלטה שתבחרי
טלי

../images/Emo201.gif הי יעלוש

קודם כל אני חושבת שזה יעזור לך אם תתיעצי עם עורך דין ופסיכולוגית . חוץ מזה, תחשבי אם יש לך מספיק כוח להתמודד עם זה,זאת תהיה תקופה לא קלה. הרצון לנקום במניאק הוא גדול,אבל תזכרי שאת יותר חשובה ואת צריכה קודם לחשוב איך זה ישפיע עליך. זה גם יפתח את ה"פצע" יותר. חשוב שתהיי שלמה עם ההחלטה. אני בטוחה שאת יודעת את זה,אבל לצערי אין לי להגיד יותר מזה.
אם תרצי,אני אהיה בשבילך בתקופה הזאת (תמיד אבל ,במיוחד בתקופה הזאת..ואני באמת רוצה, לא סתם אומרת)

eshkolit32

New member
יעלי יקרה שלי.

קראתי עכשיו את היומן שלך באתר "מקום" שצירפת לו קישור. אני מכירה את הסיפור ובכל זאת לקרוא את המילים האלה זו היתה חוויה קצת שונה בשבילי. מבחינתי, אם תגישי תביעה ואם לא, את הגיבורה בסיפור הזה. לחשוב על כל מה שעברת, וכל צורת הכתיבה שלך שם... תראי איך התבגרת וגדלת מאז. תראי לאיזה מקום הגעת. כמה בקלות יחסית היום את מזכירה את מה שקרה. איזה תהליכים של השלמה וקבלה עברת. איך היום את חזקה, מלאה בתשוקה לחיים, עמוסת חוויות, רוויה באהבה לעצמך ולסובבים אותך, עם אוסף של חלומות ושאיפות, תוך כדי עשייה ולמידה בלתי פוסקות, אחרי שרצית לשים סוף להכל. הבן אדם הזה פגע בך פגיעה קטלנית, ואת התגברת עליה. לא שכחת, ובטח שלא סלחת, אבל למדת לחיות איתה. ורק על זה מגיעות לך מחיאות כפיים סוערות (ועוד יגיעו מחיאות הכפיים שאת מייחלת להן.) פשוט מדהים לראות כמה השתנית! כמה טוב שכתבת את היומן הזה, יעלי. מדהים לראות איזו דרך עברת. אני גאה בך.
לחשוב על זה שתיארת כאן את מה שעברת ושמת קישורים לתיאורים המפורטים זה גם דבר מדהים בעיני. לחשוף כל כך הרבה בפני החברים שלך כאן. לא מובן מאליו בכלל. בקשר לתביעה. ובכן, מור'קה כתבה משהו נכון, אולי כדאי להתייעץ עם אנשי מקצוע? עם עורך דין שיעריך את הסיכויים לזכות ואת אורך וקשיי התהליך, ועם הפסיכולוג שלך, שיעזור לך להבין האם תביעה זה בכאמת משהו שאת רוצה להיכנס אליו עכשיו? ואם כן מהי המטרה שלך? להעניש אותו? להביא לצדק? לנסות לחסוך את ההתעללויות שהאדם המקולל הזה ממשיך לעולל לבנות אחרות? (איך לעזאזל הוא חי עם עצמו, השטן הזה?). אולי חוץ מתביעה יש דרכים אחרות לעשות את מה שאת רוצה להשיג? (תצטרכי לברר מהו הדבר שאת רוצה להשיג...). למשל לכתוב לו מכתב ולהטיח בו כמה שהוא עלוב נפש וראוי לחיי סבל והלוואי וילך לגהנום ויתבשל שם עד אין קץ ? למשל - לכתוב מכתב לאשתו אם הוא נשוי, לילדיו, לחבריו לעבודה? למען ידעו כולם מיהו האיש הזה? שהרי כולנו יודעים עד כמה ההליך המשפטי הוא ביורוקרטי, קר, מנוכר וחסר כל התחשבות בקורבנות לשעבר, עד כמה הוא מייגע ולא תמיד שווה את המאמץ, בעיקר בגלל פסקי דין אבסורדיים שמיטיבים עם הנאשם המסכן שכל חייו לפניו, ראה מקרי האונס המפורסמים בקיבוצים (אבל לא רק שם) או שלא כל חייו לפניו אבל איזה חיים קשים היו לו, לא חראם? ניתן לו חצי שנה עבודות שירות, ועוד ועוד מקרים נוטפי צדק שכאלה. מה שאני רוצה לומר זה שאולי כדאי לך בחודש שנותר ללכת לפסיכולוג ולברר איתו מה בדיוק את רוצה. זו החלטה לא קלה. למרות שאת יודעת - את יכולה להגיש תביעה ובאיזשהו שלב בדרך מותר לך להתחרט ולהחליט שאת לא מעונינת בזה. סומכת עלייך שתחליטי לעשות רק את מה שטוב לך, את לא חייבת לשאת את דגל הדאגה החברתית לקורבנות האונס באשר הן, את יכולה לעזור להן בדרכים אחרות כמו שעשית בעבר. זכותך להתמודד בדרך שלך, תהיה אשר תהיה. אני אתמוך בך, לא משנה מה תהיה החלטתך.

מסכימה איתך שיעלי גיבורה

אני לא יודעת אם אני פרנואידית או לא,אבל גם לשלוח לעלוב הזה מכתב הייתי קצת חוששת, הוא לא נשמע כמו אדם שפוי כ"כ.

eshkolit32

New member
אני לא יודעת

מה יעלי חושבת על זה, אני חושבת שהיא לא חוששת ממנו יותר אבל בואי ניתן לה להגיב, אין לי מושג מה היא תרצה לעשות בסופו של דבר.......

A GIFT OF LOVE

New member
ויש אי שם, עוד ילדה קטנה...

אני לא מבינה בעולם המשפטים בכלל וגם לא בדיוק מבינה מה המשמעות של תביעה אזרחית? האם היא נותנת עונש לנתבע או משהו? רק רוצה לומר לך שלמרות כל הכאב והחזרה לאחור שזה יגרום, זה שווה רק אם... אם זה יגן על ילדה קטנה, ימנע מעוד ילדה לאבד את התמימות שלה, ימנע מעוד נפש להכנס לתוך מערבולת הכאב, ואם לאו... אני לא חושבת שכדאי לך להכנס לזה שוב... בכל אופן, מה שלא תעשי ולאן שלא תפני, אני איתך. ~
~ אגב, דפדפתי קצת במקום שלך. הרגיש לי קצת מוזר ו"חצוף" לפלוש לשם ואני לא בטוחה שאני יעשה את זה שוב [כדי לקרוא ביותר עיון] אבל רק רוצה לומר לך, שבלי לקרוא הרבה או לעומק, רגשת אותי. ראיתי אותך בדמיון שלי, ילדה קטנה בת שבע וזה הרג אותי... מקווה שמתישהו תסגרי מעגלים ותוכלי לפנות לחיים כמו של אחרים. לעשות גם את הדברים שאת לא מסוגלת לעשות עכשיו.

yaeli20

New member
../images/Emo24.gif

תודה לכולן ריגשתם אותי מאוד
נתתן לי הרבה חומר למחשבה ואני מבטיחה לעדכן בהחלטות. אוהבת אתכן

למעלה