סתם מחשבות

amitzahavi

New member
../images/Emo32.gifסתם מחשבות

היה לי משמרת לפני דיי הרבה זמן שבו אנו הסתובבנו 20 דקות כדי למצוא
באיזה חור קטן וכמובן אך לא איש צוות אחד אפילו לא ידע היכן המקום הזה היה והינו צריכים להתקשר בחזרה למוקד לבקש מהם להגיד למשפחה לצאת החוצה וגם להדריך אותנו. למה לא מתקינים GPS??? יש לי אחד למשל וכול חור בארץ, פשוט כותבים את השם של המקום והופ
הוא מנווט לך למקום במהירות. חבל על הזמן ועל חיי אדם! צריכים למצוא איזה פתרון זול שיכלול GPS לאמבולנס ואני בטוח שזה יאזור
שוב, סתם מחשבות שלי...

amitzahavi

New member
כי

הוא 4000 שקל.... ואני רק חניך. אני מבטיח כשאני יהיה נהג אני יקח אותו למשמרות.

chanand

New member
זה בדרך!!!

זה בפיתוח וניסוי...בשלב ראשון מכניסים מחשבים לנט"ן וזה כולל את הטפסים למרות שבינתיים זה לא משהו הקטע של הטפסים וזה כולל ניווט וזמנים וכו´ לאמבולנסים הלבנים יהיה רק רכיב שיאפשר למוקד לראות את המיקום שלהם. קצת סבלנות ותזכו לראות את זה

The_VIP

New member
חוסר תקציב....

זה די ברור שאם היה תקציב יותר גדול בטח היו עושים את זה... אבל כולנו יודעים שאין מי יודע מה הרבה עודפי כסף.... ובכל זאת זאת השקעה רצינית איתי

chanand

New member
עושים את זה!!!!

כנראה מצאו תקציב...אבל לוקח זמן לפתח את זה! הבנתי שרמת הדיוק של זה מדהימה...5 מטר!!!

Arnavoth

New member
אני משוכנע...

שתוכל למצוא לפחות 20 אנשים ברחוב שלך שישמחו לספר לך עד כמה הם התנגדו לבחירות (שהרי היוו השקעה של למעלה ממילארד שקלים) בגלל שאת הכסף הזה יכלה המדינה "לבזבז" על ציוד מתקדם כמו מערכות GPS לאמבולנס ועל עוד שטויות חסרות ערך כמו ציוד רפואי למשל... אבל זה, כמו שכבר הבנו, לא אחד מהדברים שבאמת יעזרו לאזרחים בארץ. מה היא החשיבות של תרופות ורופאים כשאפשר ליצר עוד פלייר?! כמו שרבים כבר זכו להגיד (ע"ע פרשיות המים), בארץ שלנו לא חסר כסף, חסר ניהול כספים נכון...

זה אומנם נסיוני

אבל מד"א עשה הסכם (אל תשאלו אותי עם איזה חברה) לGPS בנטנים.... זה אמור להתחיל בקרוב אם לא התחילו כבר... עמיתוש עשית משמרת בלוד?

homer jay

New member
GIS

למיטב הבנתי יכנס בהתחלה למשטרה לאחר מכן מד"א ולבסוף לכיבוי. זהו מחשב שכל תפקידו רק לנווט לא טפסים ולא בטיח. מערכת שיושבת על מחשב וישנם חתכים מסוימים של מפות כמו למשל לכיבוי מפת הידרנטים ומחסני חומ"ס בתי אבות וכ´ו. דיוק מדהים יש לדבר הזה... חברת "מפה" היא החברה היחידה שמיפתה באופן שכזה את הארץ והיחידה שמוכרת את הציוד הנ"ל. דבר חביב למדי יותר צעצוע מאשר שימושי :) מה שחשוב במערכת היא חתכי המפות דבר מצוין וטוב לא יודע במה זה יכול לעזור למד"א אבל סביר להניח שיעזור :) ד"א אני עדיין לא מבין למה המוקדן לא נותן מיקום לנהג...בכיבוי בחלק מן התחנות נהוג שהמוקדן הוא זה שמכוון את הצוות למקום על כל היתרונות והחסרונות. המערכת מתעדכנת כלהזמן און ליין מחוסרת ללוין כך שכול דבר שמתעדכן שיבושים בכבישים חסימות צמתי וכ´ו ידוע. יום טוב :)

chanand

New member
אז בוא אני יחדש לך!

המחשב שהוכנס לחלק מהנט"נים כניסוי משמש לא רק כמחשב ניווט אלא גם בשביל הטפסים! ובעתיד יתחבר גם לLP12 ויוכל לשלוח מידע ישר לביה"ח. המפה מתעדכנת לפי מה שנאמר לי פעמיים בשנה.

אז הנה התשובה למה

אצלינו בשרון הכניסו כזו מערכת לניסיון, אבל לא מפעילים אותה. אגב, המערכת גם מעדכנת מתי האמבולנס נוסע בדחוף ומתי ברגיל. ה - I-PAQ עולה כ 4000 ש"ח, והתוכנה עוד 1400$ אז כנראה שזה קצת יקר, למרות שאני משתמש בזה ומאד נהנה מזה. מבירורון שערכתי אז מערכת קבועה כזו עולה בערך 13000 ש"ח (כמעט אותו מחיר) אם אני לא טועה אז ראיתי תמונה של אמבולנס בארה"ב שבו יש את זה (תמונה מלפני איזה 5 שנים). מה שבטוח זה שזה מאד יפריע לנהגים. כי ככה המוקד יודע מייד איפה הם ואם הם הבריזו עם האמבולנס (נהגים כוננים במיוחד). מעניין צתי יפעילו את זה. :) שיהיה לכם יום שמח !

למעלה