סיפור מעניין

tapas tapas

New member
../images/Emo32.gif סיפור מעניין

מה עושה סיפור מעניין בשבילכם? בין אם זה בספר או במשחק מחשב?

רמשטיין

New member
צורת כתיבה

בתור כותב סיפורים בעצמי אני אוהב לכתוב ולקרוא כתיבה שזורמת, לא משנה מה התוכן שלה, כל עוד היא זורמת ממשפט למשפט אני לא אניח את היצירה מהידיים עד אהיה מוכרח או שאסיים לקרוא אותה בשלמותה

tapas tapas

New member
גם אם זה סיפור על

בן אדם שמזמין פיצה ולא קיבל את התוספות שהוא ביקש אז הוא מתקשר להתלונן למנהל הסניף? ולבסוף מנהל הסניף נותן לו קופון הנחה לקניית הפיצה הבאה?

BluePrint

New member
"3.2years - listening to boring lectures"

כשהכותב יודע להתנסח, התוכן כבר לא משנה. קח את Salmon of Doubt ותראה איזה תענוג זה לקרוא על חוויות יום-יומיות וסתם מקרים חסרי תוכן או משמעות בפני עצמם.

רמשטיין

New member
כן

שוב, בתור כותב פרוזה כבר כמה שנים ומשתתף באתרי אינטרנט בערבי פרוזה, יוצא לי לקרוא ולשמוע סיפורים על הדבר הכי סתמי בעולם אבל שמספרים את זה טוב... גרסה 1: ערבי בא שיכור הביתה, מתעצבן על אישתו, צועק עליה שתכין לו קפה עכשיו ומיד, אחרת הוא זורק אותה מהבית גרסה 2: אפאנדי אחד מבגדד, לא משנה מי, הגיע הביתה ערב אחד והוא שיכור, ובידו הייתה עוגת סולת נכנס לביתו ופקד על אישתו: " אשה, הכיני לי קפה לפני שאני גומר עוגה זו עד תום ולאיו,הינך מגורשת! מגורשת! מגורשת! " (שהרי הכרזה כזו החוזרת שלוש פעמים הרי היא תקפה כצו גירושין לכל דבר) והנה כי כן לא סיימה האשה להכין את הקפה וגורשה אל בית הוריה בבושת פנים ופניה רטובות מבכי וכאובות מצער, שהרי אהבה את בעלה עד למאוד הבעל, עדיין מבוסם כהוגן, נפל על משכבו ונרדם לאחר יד למחרת בבוקר, כאשר התעורר וראשו דואב, נזכר הוא בליל אמש וציער צער רב, וליבו נשבר בקרבו, שהרי גם הוא אהב עמוקות את אישתו הלך אל הקאדי, הוא כוהן הכפר, לראות אולי יוכל לבטל איכה שהוא את רוע הגזירה שטח את סיפורו בפני הקאדי והלה הרהר שעה ארוכה בדבר לאחר שאל אותו: "איזו עוגה הייתה זו שאכלת?" והאפאנדי משיב לו: "עוגת סולת קשה, לכן צמא הייתי" ומוסיף לשאול הקאדי: "והאם עוגה זו הניבה פירורים על בגדייך ועל שולחנך?" "כן" ענה האפאנדי "אם כך, לא סיימת לאכול את העוגה עד תום, ולכן, הגירושים אין בהם תוקף" מיהר האפאנדי לבית הוריה של אישתו והחזירה לביתו ואין מאושר ממנו בכל בגדד אבל זה, זה רק קטע על שיכור שהעיף את אשתו מהבית, אז למה לעשות מזה סיפור? ")

Ihavenonick

New member
אני יכול לציין סתירה בסיפור שלך?

לפי האיסלאם אסור לצרוך אלכוהול. אם הסיפור הוא על ערבי מבגדד אז פה כבר יש מצב שההמונים יסתערו עליו ויחסלו אותו עוד לפני שהוא מגיע לביתו

רמשטיין

New member
כן יופי

nitpicker! א-זה סיפור ב-זה סיפור ג-כי כמובן שכל איש דת בעולם הוא אדוק וישר, מוסלמים לא צורכים אלכוהול ,כמרים לא אונסים נערי מזבח ורבנים לא עושים שטיפת מוח לתינוקות בית רבן, ואז גם כן מבצעים בהם מעשי סדום שהם מגיעים בגיל 13 לישיבה

ogmios

New member
yup

אתגר קרת עשה לא מעט ג'ובות מסיפורים כאלה. הכל שאלה של כישרון. כותב מוכשר יכול להפיק פנינים גם מסיטואציה מטופשת כמו שתיארת. לרוע המזל, יש לא מעט יוצרים שרק חושבים שהם כאלה מוכשרים, ומשאירים אותך קרח מכאן ומכאן.

0Pandemonium0

New member
בדרך-כלל ז'אנרים, אתה יודע.

לכל אחד יש ז'אנר מועדף שלי. במקרה שלי אין כל-כך, יכולה להיות לי תקופה שבה אני מעדיף ז'אנר מסוים ותקופות שבהן ממש לא אכפת לי. כרגע זה אימה גותית מן המאה ה-19.
בעיקרון אם הנושא מעניין והספר כתוב בצורה טובה אז באמת לא אכפת לי. זה גם תלוי עד כמה אני אוהב את הסופר, אני חושב, למרות שבדרך-כלל אני קודם קורא את הספר ורק אז מתחיל להתעניין גם בסופר ובחייו.

DDN

New member
כמה דברים

הסיפור צריך להיות מורכב אך לא מדי אני צריך לגלות סימפטיה אל הדמויות, ולהגיע לשלב ה"הזדהות" אני אוהב שמפתיעים אותי. בגלל זה, מאוד אהבתי את סדרת משחקי KNIGHTS OF THE OLD REPUBLIC, הסיפור שלהם מעולה לדעתי

R a z i e l

New member
לא רק נושא

ישנם כמה וכמה נושאים שמאד מעניינים אותי ובד"כ אני מאד אוהב לקרוא ספר שקשור. אני מאד אוהב פנטזיה ולרוב אני מאד נהנה מהספרים שאני קורא אך יש יוצאי דופן. קח למשל את רובין הוב - קראתי את רוב הספרים שכתבה ולדעתי היא באמת משתפרת מספר לספר (ולא חשבתי שאפשר אחרי שתי הטרילוגיות על פיץ). אבל מצד שני יש ספר שאני קורה כיום שמדבר על סיפור בהשראת התקופה של יפן הפיאודלית ולמרות שאני מאד אוהב את התכנים העלילה מאד מציקה לי ולמרות שהכרחתי את עצמי לסיים את השני אני לא מצליח לעשות זאת בשלישי. העלילה פשוט לא מסתדרת לי והצורה שהכותבת מציגה הכל מאד לא מסתדרת לי. מה שאני רוצה להגיד זה שלפעמים ספר יכול להיות שייך לז'אנר שאנחנו אוהבים אבל להיות מאד גרוע ולהפך. לפעמים, אפילו, ישנם סופרים שלמרות שלא כותבים ספרים ששיכים לז'אנר שאני אוהב מצליחים לתפוס אותי ולהדהים. יכולתו של הסופר מאד חשובה, אפילו, לדעתי, יותר מהז'אנר והנושא הכללי של הספר.

למעלה