בהתייחס לנקודה השלישית בלבד
את, כנראה שלא באשמתך, מפגינה בעיקר בורות במה שקורה באמנויות לחימה. א"ל נותנת כלים להתמודד עם פן של החיים, בכל מישור. כדי להוציא אגרסיות סתם אפשר ללכת לרוץ, או להכות שק. עצם ההתמדה בא"ל, כמו גם מה שמוציאים מהאימון, זה כלים להתמודדות עם כל דבר בחיים. זה ההבדל בין אמנות לחימה שהיא דרך חיים, לשיטות לחימה שמלמדים בצבא. אמנות לחימה, להבדיל מהפתרון שאת מציעה, נותנת לאדם את הכלים לפתור דברים בעצמו. במקום שאני אעזור לאדם לדוג דגים, אני מלמד אותו איך להכין חכה, בפראפרזה. עכשיו לשאר.
"אלימות - תוקף,כוח,חוזק" עצתי הכנה לך - החליפי מילון. יש בו באג, וזה כנראה רק סימפטום יחיד. במקרה הזה זה לא נורא, אבל לכי תדעי כאשר תזדקקי למילון באמת, מה הוא ייתן? בלי קשר, אפילו בהנתן ההגדרה המעוותת - מה הקשר בין כוח, או חוזק, למכות?
(it's not the size of the dog in a fight, it's the size of fight in the dog)
לגבי תוקף - זה קיים בעיקר בזירות ספורט. בספארינג רגיל כמעט לא תראי תוקפנות לשמה. שנאמר - הספורט מסוכן לבריאות, וישא"ק. הלאה. זילות ההשפלה. כן, גם השפלה ופגיעה יכולה לעבור זילות. מקרים רבים של נשים מוכות, או משופלות אחרת, התחילו עם אישה עצמאית ובטוחה בעצמה שלה בחיים זה לא יקרה, היא תהרוג את האידיוט שינסה לשים עליה יד, היא לא מפגרת להמשיך לחיות עם הכאב בפחד ולא להגיש תלונה במשטרה, אלא שההדרדרות היא הדרגתית. מאזן הכוחות משתנה לאט, ומעמדה כמו גם הרף שהיא מוכנה לסבול יורד כל הזמן (או אולי עולה?) זה לא עניין של אמונה. יודעת מה, יש ניסוי די ידוע על צרפדע במים חמים. אם מכניסים את הצפרדע לקערה מחוממת מראש כמעט לרתיחה, הצפרדע תעשה כל שביכולתה כדי לברוח, ותאבק ותקפוץ ותשפריץ כפי שרק צפרדע מסוגלת. אבל, אם את אותה צפרדע (או צפרדע דומה לה), מכניסים למים בטמפ' נעימה, ואז מתחילים להעלות את הטמפ' בצורה מאוד איטית והדרגתית, הצפרדע בסופו של דבר תתבשל חיה, מבלי שתראה סימנים של אי נוחות. למה הזכרתי את זה? לא זוכר. לא משנה. הלאה. לא רק שמותר לחלוק עלי, זה אפילו רצוי. הפורום היה מעט איטי לאחרונה, וההודעה שלך במקרה סיפקה נקודת אחיזה להתחלה טובה. אם לא תחלקי עלי, אני עוד עלול להתחיל להאמין לשטויות שאני כותב כאן בעצמי. אז אדרבא, תחלקי.