קראתי סוף סוף את הכתבה,
ואני יכולה להגיד לך דבר אחד, לא ציפיתי לכתבה אחרת בעיתון הארץ הידוע בכתבות השמלאניות שלו. אני חושבת שאין פה בכלל סימן שאלה, מדינת ישראל היא מדינת העם היהודי. למרות שאני יהודיה חילוניה שחיה עם בן זוג "גוי", ויש לי הרבה בעיות עם שלטון הדת בישראל, אני עדיין מאמינה שישראל בניגוד למדינות אחרות היא בבסיסה מדינת העם היהודי ולא הייתי משנה את ההימנון. נכון שערביי ישראל לא יכולים להזדהות עם ההמנון, ונכון שהם לא זוכים ליחס שווה, וחבל לי עליהם. אישית הייתי נותנת להם יותר הזדמנויות להשתלב בחברה אבל כמובן שזה מצב בעייתי, כשכל יהודי (או רובם) הולך בגיל 18 לצבא, וזה חלק חשוב מחייו, ערבי לא ילך לצבא וזה חלק מהבעיה, שרובם לא מזדהים עם ישראל, אלא עם האויבים. ואני מאמינה שגם אם הם היו מקבלים יחס שווה, הימנון אחר וכולי וכולי הם עדיין לא היו מזדהים עם מדינה בעלת רוב יהודי. השנאה שקיימת שנים עוד לפני קום המדינה, וההבדל הענק בין התרבויות לא יכולים לבוא לידי גישור ואני לא מאמינה שאי פעם ערבים ויהודים בכל המדינה יחיו באמת בשלום ואחווה. כמובן שבהולנד זה מצב אחר, למרות שהרוב פה הוא נוצרי, והחגים פה הם נוצרים, אין פה שלטון דת, ואין המנון נוצרי לאומי, אך עדיין גם פה, הערבים (או יותר נכון מוסלמים) לא מתקבלים פה בדרך כלל כאזרחים שווים מן השורה. למרות שאף הולנדי לא יודה בזה, קיימת פה אפלייה ברורה. רק שההבדל בין הולנד לישראל הוא שבהולנד, אנשים מסתכלים נטו על ההבדל תרבויות, ועקב כך יוצרים שינאה (כל מה ששונה ממני הוא רע), לעומת ישראל ששם השינאה מבוססת יותר על ההיסטוריה, המלחמות עם הערבים.