מתלבטת קשות

Galit29

New member
../images/Emo32.gif מתלבטת קשות

היי בנות, צריכה עזרה לא קשור אבל בשביל זה יש לי אתכן. חבר שלנו טוב מתחתן, קיבלנו ממנו מתנה 1100 ש"ח רציתי לדעת איזה סכום אנחנו צריכים לתת. הנתונים שצריך לקחת בחשבון הם: הוא קצת יותר מבוסס מאיתנו, אנחנו קצת באמצע מלאןתלאפים הוצאות לא פחות חשובות אם לא יותר.

blue4u2

New member
תראי זה עניין אישי ../images/Emo13.gif אבל אביע את

דעתי כאן. אני מבינה את המצב שבו את נמצאת כעת וגם אני חוויתי זאת בעבר. יש פה הרבה התלבטויות....ובסופו של דבר עם מגוון הדיעות שיעלו כאן, רק את ובן זוגך תחליטו סופית מה טוב לכם/לו/לקשר ביניכם
אם הוא חבר טוב והוא מכיר ויודע את מצבכם כרגע (ואולי יודע שהוא יותר מבוסס מכם כמו שכתבת), אני לא חושבת שצריך להחזיר על השקל. יש מין קטע כזה במדינה של "התחשבנות" תמיד - הוא הביא לי ככה, אני אחזיר אותו דבר אבל לא תמיד זה אפשרי...
אם אתם כרגע לא במצב בו אתם יכולים להחזיר את אותם 1100 ש"ח אל תרגישו לא בנוח. תביאו כמה שכיסכם מאפשר, ואני תמיד אומרת - הרי יהיו עוד 1001 אפשרויות "להחזיר" ו"בגדול" - ברית/בריתה/ימי הולדת/יום נישואים/כניסה לבית חדש וכיו"ב.... אני מקווה שהוא לא מאלו שיעקמו ת'אף ויבינו אתכם ואתם תפצו בהמשך. בהצלחה ו

ספגטינה

New member
../images/Emo9.gifאני דווקא כן מהמתחשבנים

ונראה לי שצריך לתת 1000. אבל, אם ההבדל הפיננסי בינכם מאוד משמעותי והוא יודע את זה אז זה בסדר...

סימבה ק

New member
חצי מזה בערך...

תראי, אם החבר הטוב שלכם השקיע בכם 1100 ש"ח ואת אומרת שהוא בעל אמצעים, אז כל הכבוד לו, ואני מקווה שהוא לא מצפה לכזה סכום מטורף גם מכם. הוא גם צריך להבין שהמצב היום לא מאפשר הוצאה כל כך גדולה לזוג לערב אחד (עם כל הכבוד, כן...) אם הוא יכעס - הוא לא חבר. לדעתי. אני באופן עקרוני מביאה 350 ש"ח גג לחברים שמתחתנים ואולי 100 ש"ח יותר לבני משפחה. לדעתי, אבל ממש בהגזמה - 650 ש"ח זה בהחלט סכום מספק

ואולי מתנה שווה לסכום שאתם יכולים

להוציא ושעדיין יהיה פחות מ1000 שקל (סכום מוגזם לדעתי). ככה אולי זה פחות ייראה התחשבנות על הלירה ובכול זאת משהו שמתאים לכיסכם. למשל שובר לאיזה ספא לזוג או מכשיר חשמלי שאת התשלומים תוכלו לפרוס. אני ממש לא בעד התחשבנות ואם מצבי והקרבה לא מאפשרים אני אתן כמה שאני יכולה. למשל לפני שנים כשהתחתנו גיסתי החדשה התנצלה ואמרה קשה לנו עכשיו ועדיין קשה, אבל מאז לכל יום הולדת של הילדים או ארוע, היא מביאה משהו, צנוע. אבל עם יחס וזה הכי חשוב. ממנה לא נתעשר אבל לא הפסקנו להיות גיסות טובות בגלל מתנה. ואינשללה שאלו יהיו הבעיות שלנו.

Galit29

New member
תודה לעונות ניתן כמו שחשבנו בתחילה

1100 ועוד קצת. תודה

blue4u2

New member
../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif כמו שחשבתם?!?!!

דווקא העונות כאן לא ממש חשבו כמוכם...

למעלה