מתחיל מרד עבדים

רק שבק

New member
../images/Emo32.gif מתחיל מרד עבדים

ב"כמו ציפור" שר לנו מירו: "עבדים היינו, היום עובדים אנחנו. מביאים שקלים הביתה לשלם משכנתא" שיר זה בשילוב הסרט החשוב ביותר שראיתי: "שיטת השקשוקה" (חפשו בגוגל), גרמו לי לחשוב אחרת על החיים שלי, שלנו. ולכן, אני נרגש לספר לכם שהחל מרד העבדים הגדול. במדינת ישראל רוב העבדים משתכרים משכורת שכר מינימום, 20.7 ש"ח לשעה. זה כבר מזמן לא כולל "רק" את עובדי הקבלן, מאבטחים, קופאיות, עובדי הניקיון וכד'. תופעת תשלום שכר מינימום, בלי אפשרות לשעות נוספות, לעיתים בלי תנאים סוציאלים, היא חוצה איזורים גיאוגרפים, גילאים ומשרות. לא ייתכן שעבור עבודה של שישה-שבעה ימים בשבוע, מרוויח העבד 4,500 ש"ח שכר זה לא מספיק היום לכלום. כל המחירים עלו ועולים - הדלק, החשמל, המים, הביגוד והמזון ורק השכר שלנו נשאר נמוך. הגיע הזמן שנקח אחריות על איכות החיים שלנו ולהפסיק לחכות לישועה מפוליטיקאים. אנו - עבדי המשמרות, אנו - מרווחי שכר המינימום, אנו - שאותנו לא סופרים אלא למספרים בדו"ח העוני. אנו - השקופים, הנדפקים, המתביישים, אנו העניים העובדים שרוצים להתפרנס בכבוד אבל עסוקים במלחמת הישרדות יומיומית. אנחנו רוב העבדים במדינה. יש לנו כוח. לא בתקשורת, לא בהנהלות המפעלים, אבל יש לנו כוח כי אנחנו הרוב. אנחנו הרוב הלא-מגובש. אנחנו רוב דומם ומפורד שעסוקים כל אחד, באופן טבעי, בקיומו שלו. הפחד האמיתי של בעלי ההון, ההנהלות והתקשורת הוא שנתאחד. הם יודעים למה. רק אחדותינו תנצח אותם. מה עושים? במשך מספר חודשים, החל מיום ראשון הקרוב אנחנו מפסיקים להגיש משמרות ולעבוד בימי ראשון באופן קבוע. נהפוך את יום ראשון ליום השביתה שלנו. לא נעבוד עד שיעלה שכרנו ל 40 ש"ח לשעה. כן, זה ריאלי, אנחנו יכולים להרוויח 40 ש"ח לשעה. זה מגיע לנו, אנחנו עובדים קשה. לא ייתכן שבשביל שכר דירה ואוכל אנחנו צריכים לעבוד 200 שעות בחודש. לא נולדנו בעולם רק כדי לעשות כסף בשביל בעל הבית ולישון. האם אלו החיים שאנחנו רוצים לעצמנו? אנחנו צריכים להרוויח מספיק כסף כדי לחיות בכבוד ע"י עבודה של 120 שעות בחודש. כל שאר השעות שנעבוד - מגיע לנו למותרות. אנחנו לא מוכנים להיות עבדים יותר. מגיע לנו לחיות בכבוד ובנוחיות. האם נצליח? כן. אנחנו נצליח. למה? כי אנחנו הרוב. רק בענף השמירה בישראל עובדים מעל 100,000 אנשים. יש יותר ממליון עניים בישראל, רובם המוחלט עובד. אני מבקש ממך להפוך את יום החופשה השבועי שלך ליום ראשון. בזכותך נוכל לעצור את המדינה מדרכה הבטוחה למדינת עולם שלישי. המדינה שלנו כבר רובה מופרטת ונשלטת לא ע"י הממשלה אלא ע"י בעלי ההון. מעט מדי אנשים מנהלים לנו את החיים ומשלמים לנו שכר עצוב. אתם יודעים למה זה קורה? כי הם יכולים. אנחנו מרשים להם לשלם לנו כל כך מעט. את המינימום של המינימום. אנחנו מאמינים להבטחות שלהם, חושבים שזה זמני, מסונוורים מהטבות זולות שלא משפרות לנו את איכות החיים. הצטרף גם אתה וגם את ואמרו - די! אי אפשר יותר. אני לא מוכן להיות עני, אני לא עבד. זה ייקח מספר חודשים, חודשים קשים מאוד בהם יופעל עלינו לחץ אדיר לחזור ולעבוד. כי אנחנו חשובים, כי בעלי ההון הגדולים לא יכולים בלעדינו. עובדה. אסור לנו להיכנע, יש לנו אחריות על החיים שלנו, ילדנו, וחברינו - מיליון העניים העובדים. ההסתדרות לא שמה עלינו, הפוליטיקאים לא סופרים אותנו, התקשורת מתעלמת. אבל אנחנו ננצח, כי אנחנו הרוב. נפסיק לעבוד בימי ראשון עד לפתרון המצב בניצחוננו. נוכיח את הכוח שלנו מול בעלי ההון. שיפסיקו לשלם לנו כמו לעבדים. אנא, הפיצו את המסר. תרגמו אותו לרוסית, לערבית, לאמהרית ולאנגלית, ודברו עם חבריכם העובדים אתכם. מספיק לקבל בהבנה את הדריכה עלינו. אין לנו מה להתבייש, אנחנו אלו שעובדים קשה ולא מתוגמלים. אנחנו לא בטלנים, לא נהנתנים, לא עצלנים. אנחנו עבדי שכר המינימום. אני עבדתי 3 שנים במשרה מלאה בלילה תמורת 3,500 ש"ח לחודש. היום אני מאבטח בלילות תמורת 20.7 ש"ח לשעה, 200 שעות לילה בחודש. אני אומר די. מי איתי?

אחד הסרטים החשובים ביותר ! ! !

שיטת השקשוקה של העיתונאי מיקי רוזנטל הוא אחד הסרטים החשובים ביותר שנוצרו במדינה והחובה היא על כולנו לראות אותו. קצת רקע- מיקי רוזנטל חוקר בסרט את הקומבינה של הרשויות במדינה עם העסקים של משפחת עופר ומראה לכולם כמה עמוקה מאורת הארנב... הבעיתיות היא שאף גוף תקשורתי לא הסכים לשדר את הסרט מכיוון שכולם פחדו ממשפחת עופר שהגדילה לעשות והגישה תביעות מול גופי תקשורת שהיו מעוניינים לשדר... בכל מקרה נכון לעכשיו ערוץ 1 שאמור להיות גוף ציבורי שלא תלוי בשום גורם חיצוני הסכים לשדר את הסרט אבל רק במידה ויצונזר (ביזיון). מיקי רוזנטל נכנס לחובות כבדים בגלל כל הסיפור הזה. המקום היחיד במדינה שמשדר את הסרט הוא הסינימטק בתל אביב ואני ממליץ לכולם בחום לעשות את הדרך לשם ולצפות בו. לגביי המחאה- אני עצמאי אז אין לי מה להתלונן... (עוסק ביח"צ ורדיו). הלוואי וזה היה ריאלי הבעיה היא שיש יותר מדיי אנשים שלא אכפת להם במדינה כדיי שזה יעבוד... אבל אני מוכן לא לעבוד בימי ראשון ! עופר.

רק שבק

New member
לגבי הסרט

משפחת עופר תובעת את מיקי רוזנטל בלבד. ערוץ 1 אמר מה שאמר אבל למיקי רוזנטל לא אמר דבר. מה שאומר שהסיכוי שישדרו את זה בערוץ 1, זהה לסיכוי שישדרו את זה בכל ערוץ אחר. הסרט משודר בסינמטקים, אני ראיתי אותו בשדרות עם מיקי רוזנטל שענה על כל השאלות ונשאר עד שאחרון האנשים הלך, שעה לאחר סיום ההקרנה. ניתן לקנות את הסרט ב 50 ש"ח דרך האתר של הסרט, חפשו בגוגל.

mush2006

New member
../images/Emo207.gif

הכרטיסים בוואנס ובקרמבו מוזלים כמו אצל היחצנים?

SHMEKadam

New member
זה נשמע טוב...

אבל כמה דברים. 1. אני חייל, אז כמובן שאינני יכול להיות קשור לנושא. 2. האם אתה באמת חושב שזה יצליח? הרי כבר ידוע מזמן שאנשים במדינה הזאת אוהבים לחשוב קודם כל על התחת של עצמם ("שלא יפטרו אותי אם אני יצטרף למרד הגדול..."), ולא כקולקטיב זועם ופעיל. האם אתה חושב שהמסר יחדור לכמות מספיק גדולה של אנשים כדי שיהיה לו אימפקט? סתם מתעניין, בעיקרון אני מברך על כל מה שכתבת - זה מאוד נכון, השאלה עד כמה זה פרקטי? ואיך אתה עוד מתכוון לפרסם את זה חוץ מבפורומים?

רק שבק

New member
ובכן -

האם זה יכול להצליח - בהחלט כן! יש לנו מיליון עניים בישראל, 70% עובדים. אני לא מצפה לתמיכה של 100,000 איש. אבל אם במאבק יהיו 10,000 איש? המאבק יצליח. האם אני באמת מאמין שזה יצליח? - ממש לא. לצערי הרב, מתוך 1,000 איש רלוונטים שנחשפו לנושא, רק 2 הצטרפו. אני לא מאמין שבאמת יקרא משהו. מגיע לנו. בדיוק כמו בשואה - אלפי בני אדם מובלים ע"י מספר מצומצם של בעלי שליטה.

הגישה שלך היא שגויה

ברדע שכל אחד אומר "זה לא יצליח, לא שווה לנסות" לא נגיע לשום מקום. אם רק כל אחד יפתח קצת את הראש שלו ויאמין, לא רק בנושא הזה (יש עוד בעיות כמו אלימות וכו') וישתדל קצת ויתרום קצת, בהחלט אפשר להגיע. בקשר לנושא עצמו : ישר כוח, אני תלמיד ולא עובד לכן לא אוכל לשבות או משהו. נותן לכם את כל התמיכה ובהצלחה.

../images/Emo79.gif שירי מימון בתפוז../images/Emo43.gifאנשים

דואט עם בריטני ספירס? הכנות לאלבום שלישי? שירי מימון תגיע הערב ב-18:00 לבלוג TV ותענה על השאלות שלכם. בואו לפורום שירי מימון ושרשרו שאלות כבר עכשיו: http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=1290&MessageId=122004218
רגע לפני שהשנה מסתיימת, בואו להצביע ולהשפיע על המצעד השבועי האחרון לשנת תשס"ח של פורום מוזיקה שחורה
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=205&MessageId=121973055
מתלבטים מה לעשות בחג? פורום הנאות אירועים ואטרקציות מסכם עבורכם את כל האירועים: http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=1702&MessageId=122032593

למעלה