ממש לא קשור אבל...

shaiezra

New member
../images/Emo32.gif ממש לא קשור אבל...

ראיתי לפני כמה הודעות שיש כאן כמה חובבי סקאר (ממלך האריות) חח http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=402&msgid=87175578 קיצר מהיותי משועמם אז חשבתי לספר לכם ל משהו ממש מגניב שלמדתי בשיעור קולנוע... מסתבר שבסצנה של השיר של סקאר (be prepared) קיימים מס' שוטים שמושאלים מסרט תעמולה נאצי למשל, הברור ביותר הוא צעדת הצבועים ברווחי ריבוע... אך קיימים עוד כמה כמו הקטע שסקאר עומד על צוק ונדלקים אורות צהובים עם צלליות של פסים (כמו הדגלים בסרט התעמולה... צריך לראות את הסרט כדי להבין את הדימיון)... אבל המגניב ביותר (שלא חייבים לראות את סרט התעמולה כדי להבנין אותו) הוא זה שרואים בתמונה --> שימו לב לצורה של חרכי הקיר מאחורי סקאר... יש להם צורה של נשר (בין הסמלים של הנאציזם) קיצר זה כמובן לא אומר על כך שמלך האריות נאצי או שסקאר הוא היטלר... זה ממש לא נכון זה סך הכל בא להעביר מסר (רוב הסיכויים סאבלימינלי) שסקאר הוא סוג של דיקטטור ששואף לשליטה. מממ סתם חשבתי שיעניין :) אה שכחתי... מי שרוצה לינק לשיר של סקאר כדי לראות בעצמו בעברית: http://www.youtube.com/watch?v=ld1IgvXk3FE באנגלית: http://www.youtube.com/watch?v=-7AiQ2cLoTw

lity

New member
ממש נכון!!!

גם אני שמתי לב לזה בפעם האחרונה שצפיתי במלך האריות(
) שזה לפני שבוע בערך..זה פשוט בא להגיד את ברשעות של סקאר...היטלר ימח שמו פשוט נתן השראה..

יש מצב...

ואם כבר, ידעתם שגרגמל היה יהודי? ושהמומינים זה בעצם רק חלום של סנופקין והם לא קיימים אפילו בסדרה?? כל זכרונות הילדות נהרסו לי כששמעתי על זה

flying eagle

New member
בוקר טוב....

גרגמל הוא בהחלט יהודי, הוא מצוייר לפי כל הסממנים האנטישמיים שהיו נגד היהודים וכמו שחלק גדול מהיהודים צויירו בקריקטורות נאציות בזמנו. הקטע עם המומינים זה לא נכון. שמעתי שמישהו המציא את זה שהפרק האחרון בסדרה מגלים שבעצם הכול זה רק חלום של סנופקין, אבל צר לי להגיד לכם - זה לא נכון... למעשה אני לא בטוחה שיש פרק אחרון לסדרה... יכול להיות שבאחד הספרים שיצאו על המומינים עשו משהו כזה. זה אני כבר לא יודעת, לא יצא לי לפגוש אף ספר בנושא...
ושאלתיאל קוואק התחיל כסדרה תמימה ורגילה וממש חמודה ונחמדה ופתאום התפתחה לסדרה אנטי נאצית, אבל ממש ממש חזק אנטי-נאצית. עד כדי כך שחלק מהפרקים בסדרה עשו סיוטי לילה לחלק גדול מהילדים פה בקיבוץ.. אתם יודעים כל הקטע עם "דולף הוא הצדק" (דולף, אדולף.. דומה קצת לא?) ושיש לו סמל של רגל של עורב, והעובדה שהוא בעצם לא עורב והוא צובע את המקור שלו לשחור (הייתה טענה שסבתא של אבא של היטלר הייתה יהודיה, טענה שעד היום לא הוכחה וגם לא הופרכה למיטב ידיעתי). וקיצר זאת הייתה פעם מה זה סדרה כייפית והיא נהייתה עם הזמן ממש סדרת אימה... וגם טין-טין (הבלש הג'ינג'י
) זאת סדרה אנטי נאצית באיזו שהיא דרך. הקטע שאני לא זוכרת למה היא כזאת, אני פשוט זוכרת שהיא כזאת...
ומלך האריות זה סרט פאשיסטי על פאשיזם. הקטע מהנאום של היטלר מכוון, להחזיר לאותה טראומה ולנפץ כל אשליה על אופטימיות. זה למעשה לא סרט ילדים ממש...

shaiezra

New member
טוב...

בנוגע למומינים באמת זה שקר העובדה שהכל היה חלום של סנופקין... ויש פרק האחרון משהו הממלכה הקסומה או משהו כזה... נראה לי יש פורום מומינים בטח כתוב שם על זה משהו... גם הקטע על שאלתיאל קוואק נכון... העורב הוא תכלס היטלר ושאלתיאל הוא יהודי אשר נרדף על ידו.. אין לי מושג מה זה טין טין... חחח ולא הייתי אומר שמלך האריות לא סרט לילדים אלא שהוא אולי לא סרט רק לילדים... כאילו בתור ילד אתה יכול לראות את הסרט ולפרש אותו בדרך אחת פשוטה ובתור מבוגר אתה תראה את הסרט ותקלוט פרשנות שונה לגמרי... הסרט עצמו לא פאשיסטי וכמו שכבר אמרתי לא בא להשוות אפילו לרגע את סקאר להיטלר או את הצבועים לSS אלה רק בא להביע שאם סקאר אכן יהפוך למלך הוא ישלוט בדרך של משטר דיקטטורית... מכאן בא הקטע של השאלת הקטעים מהיטלר ומסרט התעמולה...

מכושפת15

New member
ואוו אתם כלכך הורסים לי

את התמימות שבסרטים
לא ידעתי כאן שום דבר ממה שאמרתם
לפעמים סרטי ילדים, צריכים להישאר סרטי ילדים וזהו, בלי הרבה פרשנויות למרות שזה כלכך נחמד לחקור את השטויות האלה

כן אני יודע

וכשגיליתי את זה הייתי ממש בשוק! מסתבר שיש דברים שפשוט עדיף לא לדעת |:

m1311

New member
קישור למאמר על הנושא

http://www.e-mago.co.il/e-magazine/disney.html מאמר מאוד מעניין, עשיתם לי חשק לקרוא על זה כשהעלתם את הנושא ובמאמר כתובים עוד דברים שנחמד לדעת...

m1311

New member
בנושא של סקאר ודיסני

זה קצת התרחק עם כל הניצלושים...

shaiezra

New member
וואו! יש כמה דברים שחידשת לי

חוץ מהקטע על הפריימים החבויים ברוג'ר ראביט וכמובן על מלך האריות, הכל ממש הדהים אותי כל הקטע עם הדמויות ההמוסקסואליות קצת מגוחך לדעתי, כמה שאני אוהב את התאוריות האלה אלו שמוצגות שמאמר דיי מגוחכות... אם גבר נקי ומסתובב עם גברים זה הופך אותו להומו? טוב אני רץ לי לחפש מסרים סאבלימנילים בסרטים חחח

למעלה