ממלכות נשכחות

dralan

New member
../images/Emo32.gifממלכות נשכחות

סיימתי לקרוא את "טרילוגיית האלף האפל" והתחלתי את הספר הראשון של "מורשת האלף האפל", אך נראה לי שיש חורים בעלילה. האם יש סדרה או ספר כלשהו בין 2 הסדרות?

MxIxAx

New member
המלצה

תחכה עם מורשת האלף האפל עד שיצאו כל החלקים ככה שתקרא ברצף אני קראתי את חולית מפוזר לדוגמא ולא בסדר הקריאה, וזה מחסיר הרבה מהתוכן

dralan

New member
אבל אין איזו סדרה באמצע?

כי נראה לי שיש - בקעת כפור לא קשורה?

strahd

New member
בקעת רוח הכפור

היא הסדרה בין האלף האפל למורשת האלף האפל וחובה לקרוא אותה לפני המורשת.

MxIxAx

New member
שיט

טוב, אקרא אותם בקרוב למדי, אני חשבתי שהם לפני הטרילוגיה

Landei

New member
האם כדאי?

לקרוא הלאה, מעבר לטרילוגיה הראשונה? ב"רומח" ביצעתי את הטעות של לקרוא את "להבת הקיץ" ו"כבשן הנשמה" (ועוד כמה... "חושך ואור" הנוראי מכולם). הלוואי שמישהו היה מזהיר אותי לא לקרוא מעבר לשישיה המקורית. חבל לי להרוס לעצמי את הרושם מ"מולדת-גלות-שהות" האם ההמשכים הם באותה הרמה? תודה רבה מראש

strahd

New member
תראה

טרילוגיית האלף האפל נכתבה לאחר כתיבת בקעת רוח כפור, לכן הכתיבה בסדרה הזאת היא הרבה יותר בוגרת ומהנה. נכון, בקעת רוח כפור, במיוחד הספר הראשון, משעממת ומחרידה, אבל בספרים האחרים יש יותר אקשן מעניין ומוצגת אחת הדמויות המגניבות ביותר בעולם שהיא ארטמיס אנטררי, הרוצח הקאלישטי. מעבר לכך, הייתי ממליץ לקרוא את טרילוגיית בקעת רוח-כפור רק בשביל להגיע אל הספר "המורשת", הראשון מבין סדרת מורשת האלף האפל ולהפסיק שם.

MxIxAx

New member
הערה והבהרה

חזרתי מהספריה ונאמר לי שבקעת רוח כפור באה לפני הטרילוגיה, אז איך זה קורה? ומישהו מוכן לציין בפניי את סדרת הג'יהאד של הרברט הבן כרונולוגית?

strahd

New member
אני לא יודע למה אתה מתכוון

כרונולוגית, בקעת רוח כפור מתרחשת לאחר האלף האפל ולפני מורשת האלף האפל. אך סלבטורה כתב תחילה את בקעת רוח-כפור ולאחר שדריזט (שהוא בכלל דמות משנית בסדרה ההיא ובפרט בספר הראשון) זכה להצלחה עצומה, הוא קיבל סדרה משל עצמו, והיא האלף האפל. אני לא יודע באיזה ספריה אתה, אבל לפי הכרתי עם ספרניות (ואני מעריך אותן מאוד, לא לזלזל), הידע שלהן במד"ב ופנטזיה לוקה מעט בחסר. בנוגע לטרילוגיית הג'יהאד: 1. הג'יהאד הבאטלרייני 2. אדם נגד מכונה 3. הקרב על קורין

MxIxAx

New member
תודה רבה, הסברת הרבה ומעט ביחד הם

אני מתכוון לשאול איזו עבודה יש פה בספריה, אז אם אתקבל כדאי לבוא לבקר

MxIxAx

New member
עוד משהו

מישהו יכול לספר על הקבלות בין הג'יהאד הבאטלרייני ללודיטים באנגליה?(אנגליה ? )

strahd

New member
הדבר היחידי

שאני יכול לראות דומה הוא שהם הרסו מכונות. הלודיטים היו פועלים בריטיים בתחילת המאה ה-19 שהחליטו להרוס מכונות תעשיה, בגלל הרבה סיבות, כמו שהן לוקחות מקומות עבודה של בני אדם וגם כי הן השטן בהתגלמותו. הג'יהאד הבאטלרייני קם כאשר המכונות השתלטו על בני האדם ושלטו בהן ביד קשה ועריצה. מעבר לקרב של אדם נגד מכונה, אין כל כך הרבה מה להשוות. אם תרצה להשוות בין הלודיטים ליצירה ספרותית מד"ב אחרת, אני ממליץ על "מערות הפלדה" של אסימוב, בה תנועת ימי הביניים שקוראת להשמדת רובוטים מאוד מזכירה את הלודיטים.

MxIxAx

New member
תוספת קצרה

הלודיטים עד כמה שהבנתי היו פועלי טקסטיל, ובהקשר הזה, הנושא מזכיר לי את גלגלת התווייה שנמצאת אצלי בסלון הבית, מכיוון שמשפחתי באה מרקע של עובדי טקסטיל, אז הגלגלת הזו נמצאת פה כזכרון למרות שהאבא עובד בהייטק בקשר לספר, הוספתי אותו לרשימת הקריאה, אני מקווה שיחזרו ספרי הסדרת ג'יהאד עד אז, כרגע אני קורא זכרונותיה של גיישה ואח"כ עריצה היא הלבנה.

אלאנקה

New member
../images/Emo99.gifארטמיס אנטררי../images/Emo99.gif../images/Emo99.gif

סליחה שנדחפתי הייתי חייבתXD

למעלה