מלחמת עולם שלישית!

מישהי 111

New member
../images/Emo32.gif מלחמת עולם שלישית!

דבר ראשון מאד התלבטתי אם לשים את ה
כי בסה"כ אין דבר כרגע שיותר קשור למציאות שאנחנו חיים בה כיום, ממה שקורה בארץ. שמתי, כי הנחתי שבכל זאת אין קשר לנושא הזה לפורום, אבל אני מוצאת לנכון לכתוב עליו כי זה יותר חשוב מכל נושא אחר... דבר שני, מאד איכזב אותי לגלות שאף אחד לא כתב על זה לפניי, אבל לא משנה. תראו, אולי זה כי אני חיילת ואני טיפה יותר מעורבת בכל הנוגע לזה ובערך כל 10 דק' אנחנו פותחים חדשות ומתעניינים יותר משאר התיכוניסטים כרגע חיים את חייהם בים או באילת או אפילו בחו"ל. ואולי משום שהמצב ממש ממש גרוע ואין דרך לברוח יותר.. אבל אנשים, לא מפחיד אתכם מה שקורה במדינה שלנו? לצערי, אני דוחה או אפילו מבטלת את הנסיעה שלי לכינרת בפעם השלישית (כנראה שמישהו לא רוצה שאני אסע לשם) ונכון שזה רחוק והכל אבל לכו תדעו מה עשוי לקרות ביומיים? המצב שלנו לא מתדרדר, המצב שלנו כבר מדורדר ובקרשים. אני מניחה שכולכם בטח מניחים שהולכת לפרוץ מלחמת עולם שלישית וגם אני. זה פשוט קשה לתאר את המצב... יצא לי לדבר עם חברה שלי אתמול... אני מרגישה כאילו החיים שלי מתקצרים בכל רגע נתון.. לעולם אני לא יכולה לדעת לאן דבר יוביל בעיקר כשהדברים לא תלויים בי. ואני לא אשקר ואני אגיד שאני מפחדת. יותר ממפחדת. כי לא מדובר בי, מדובר בי , במשפחה שלי ויותר מכל במדינה שלי... ולכו תדעו איזה עוד גורמים עלולים להתערב. סתם רציתי לדבר על זה כי זה נראה לי חשוב. מה דעתכם בעניין?

רובע

New member
נכון..

אבל אני אישית לא מעודכנת במצב שאנחנו נמצאים בו...אצלי בבית לא קוראים עיתונים או רואים חדשות..זה תמיד היה ככה...אני מעדיפה לא לחיות את החיים שלי בפחד מדבר שאני גם ככה לא יכולה לשלוט בו...זה רק יגרום לי להרגיש רע ותאמת אני לא צריכה את זה...בכל מקרה כולנו נמות בסוף אז מה זה משנה מתי ואיך? אנחנו לא יכולים לשלוט בזה ואנחנו לא צריכים לתת לזה לשלוט בנו..אם נחיה בפחד אנחנו סתם נכנעים ואז מה הטעם בלהמשיך לחיות באמת? חברה של אמא שלי הגיעה לארץ לביקור מארה"ב לפני כמה זמן והיא אמרה שהיא מתפלאת שיש כל כך הרבה פעילות בארץ...יש אנשים ברחוב בני נוער יוצאים לבלות וכאלה דברים..היא אומרת שבטוסון יש הרבה פחות פעילות כי אנשים מפחדים ולא יוצאים מהבית...אין טעם לחיות בפחד או לשנות את הצורה שאתם חיים בגלל זה...ואם תפרוץ מלחמת עולם שלישית-אז תפרוץ מלחמת עולם שלישית..אין שום דבר שאנחנו יכולים לעשות כדי לשלוט בזה או לשנות את זה..הדבר הכי טוב שאפשר לעשות זה להמשיך לחיות כרגיל ולהיות האנשים הכי טובים שאנחנו יכולים..ולדאוג שגם האחים הקטנים שלנו או הילדים שלנו בעתיד ידעו שאם הם רוצים חיים טובים אז שכדאי שגם הם יחיו את החיים שלהם בלי לתת לפחד לשלוט בהם..כי מי שמפחד-מפסיד.

../images/Emo26.gif

אני אגיד בהרחבה מה יש לי להגיד בנושא בכל מיני הקשרים, אני לא יודעת למה אבל אני לא אוהבת את ישראל, כי לא נעים לי לחיות כאן, אני יודעת שיש מקומות בארץ שכן נחמד אבל בסה"כ אני בכלל לא אוהבת אותה. כל השנים האחרונות היו מתוחות מעוד... וכמו שאת אמרת מדורדרות ובקרשים. אני יודעת שגם לפני המצב היה קשה אבל כשאני גדלתי לתוך המציאות הזאת הבנתי באמת מה קורה, הבנתי שאני חיה בארץ עם פגועים, קסאמים, התרעות, אפילו היינו צריכים ללכת עם מסכות בתקופה מסויימת כי היה מסוכן עד כדי כך. אפילו ההתנתקות הזאת בדיוק לפני שנה, שכל כך השפיעה על כולם והרסה להרבה מאד את החיים מעבר למה שהיה הרוס. הכל קרה אחד אחרי השני, בשנים האחרונות, והשפיעה על כולם. השנה, הייתה פחות או יותר רגועה (עד עכשיו) אבל גם לא רגועה מספיק, ועכשיו כל החטופים והטילים... אבל אני לא בטוחה שכולם בטח מניחים שהולכת להיות מלחמת עולם שלישית. למה עולם? אני מאד מקווה שהמצב ירגע, אחרי הכל הייתי רק לפני חצי שנה בגליל המערבי וכבר הוא כל כך מסוכן... ראיתי את הגבול עם לבנון ואת החיזבאללה והיום אני כבר לא יכולה לחזור... ומי יודע עד מתי. ואני רוצה גם להוסיף וחבל שלא אמרת בעצמך עדי. שכולנו בתקווה שישחררו את החטופים. ולאלה שכבר לא ישוחררו וגם לא יחזרו לחיים יהי זכרם ברוך

מישהי 111

New member
אני אגיב לשתיכן...

דבר ראשון, אין ספק שאני רוצה ומתפללת שיחזירו את החטופים האומללים האלה בשלום. אני לא רוצה לדעת מה הם עוברים ויהי זכרם ברוך של ההרוגים אפשר לומר אפילו נרצחים. דבר נוסף, למה מלחמת עולם? (ברור שהלכתי אופן קיצוני ביותר..) אבל לכו תדעו מי עוד יתערב בכל זה? אז ככה... לא אמרתי שאף אחד צריך להסתתר.. אבל אדישות לא צריכה להיות. אנחנו חיים במדינה הזאת ואם ניתן לצמצם את הסיכון שיקרה משהו (ולא אמרתי להיסגר בבית. מעולם לא כתבתי דבר כזה) אז למה לא? את לא יכולה להיות אטומה למצב? איך שלא תראי את זה, את לא יכולה להתחמק מזה.. תחיי את המציאות שלך, אבל את לא חושבת שאת צריכה להסתכל על האנשים המסכנים האלה ומה שהם עוברים? תאמיני לי שלא היית מדברת ככה אם עכשיו היית גרה בצפון. אני הייתי רוצה לראות שאת יוצאת כרגיל ולא נמצאת בתוך מקלט, ממד או משהו בסגנון. נורא קל לדבר מהצד עד שזה מגיע אלייך.. לא אמרתי שיגיעו טילים אלינו, אבל המצב אצלינו לא יותר טוב. זה כמו שאני לא אסע עכשיו לצפון... מה הטעם? זה לא לחיות- זה למות בכוח. זה לחפש איפה... ובוודאי שזה משנה איך תמותי ומתי! לי זה משנה... אני הייתי רוצה לדעת שאני מתה שאני משאירה אחריי משהו והספקתי לעשות מספיק בחיי ולא הייתי רוצה להירצח או למות מהדברים הכי כבדים. אלה השאיפות של כולנו בסה"כ. ואני אומרת לך שאין דבר יותר קשה בעולם מאשר לראות בחדשות שילד ואני מדגישה את זה שהוא ילד בגילי מת בגלל מה? את יודעת כמה אנשים עצובים הוא השאיר מאחוריו? מה אנחנו? ילדים.. ילדים מגנים על המדינה שלנו... רק שנה שעברה הבנאדם סיים בגרויות. הוא לא העלה בדעתו שזה מה שהוא יעבור.. והמשפחה המסכנה... זה נורא מוזר לי לשמוע או לראות במקרה הזה שזאת דעתך... הטענה שלי היא שכן- תחיי תחיי כל עוד נפשך בך אבל אם יש התרעות ויש מקומות שמהווים סיכון, אם זה אומר שאת צריכה להישאר בבית ולא להסתכן זה מה שתעשי. מצאתי את עצמי אומרת לעצמי כ"כ הרבה פעמים "זה המוני מדיי, אני מתחפפת" או שראיתי כל מיני אנשים באוטובוס שנראו לי מפחידים ושקלתי לרדת כדי לא להסתכן... אבל זה נכון, אין מה לעשות. את לא יכולה לברוח מזה. זה פשוט פה. לגבייך- אלה, זאת המדינה שלך.. אין לך ארץ אחרת ואת זה תזכרי כל החיים שלך... אני פעם הייתי בגישה של אני אעוף מפה כשאגדל. והיום אני בחיים לא אגיד את זה. אין מקום שתרגישי בו יותר שייכת מישראל ואין מקום שתהיה לך עצמאות. יש לך מדינה! זאת גאווה. אם כל אחד היה בורח ולוקח את הרגליים שלו, לא היה פה כלום. אנחנו נאבקנו על המדינה הזאת. עברנו מלחמות ואנחנו חיים אותם. וזאת הזכות שלנו! אנחנו קיימים ואסור לוותר על זה בחיים. את חיה בטרור ואת חיה בפיגועים ומה לא, אבל את פה וזאת הארץ שלך.. וזאת הפריווילגיה שלנו. שורה תחתונה... אסור להתעלם מהמצב ואסור לתת לו להרוס אותנו כמו שרובי אמרה. ואני מקווה ביחד איתכם שנגיע רק לטוב... ושהסיוט הזה בבוא הזמן יגמר. שבת שלום ומבורך לכולם! (נעשתי דוסית, מה?)

רובע

New member
אני אגיב בחזרה...../images/Emo3.gif

אני לא אומרת שצריך דווקא להסתכן ולצאת למקומות שיש שם התרעות...אני גרה בנתניה..אחד מהמקומות שאני נמצאת בו יחסית הרבה זה קניון השרון שלמרות האבטחה הכבדה והכל היו שם מלא פעמים פיגועים...גם קרה לי שבמקרה לא הייתי שם בשעה שהייתי צריכה להיות ובגלל זה ניצלתי מפיגוע..אבל זה לא אורמ שאני מפסיקה ללכת לשם...רק שתדעי שיש לך סיכוי גדול יותר למות בתאונת דרכים מאשר בפיגוע...וגם לי היו מצבים שפתאום פחדתי מאיש שנראה קצת מוזר על המונית או האוטובוס וחשבתי אולי כדאי לרדת...ואני גם לא אומרת שלא מפריע לי למות בפיגוע כי בכל מקרה אני לא רוצה למות בגיל צעיר זה ברור...אבל אני אומרת שלא צריך לתת לזה לשלוט בנו.. ואני גם שותפה לדעה שאלה ילדים שמתים כי בכל מקרה אני גם לפני צבא [אולי] והחטופים וההרוגים ששומרים עלינו הם לא כל כך הרבה יותר גדולים ממני ואני אסירת תודה להם...

אני אגיב בחזרה גם../images/Emo3.gif

אני יודעת שאין לי ארץ אחרת, ואני לא אמרתי שישראל היא לא הבית שלי... אבל אני לא חייבת לאהוב את הבית שלי, אני יודעת שאני צריכה להיות גאה בה ושאני שייכת לכאן ושנאבקנו על המדינה ועברנו הרבה ואני חס וחלילה לא הכחשתי את כל אלה, ואני יודעת שפה אני חיה. אני בסה"כ אמרתי שאני לא אוהבת את ישראל, ואולי זה ישתנה ואולי לא. אבל לא צריך להגזים, כי אני לא אמרתי כאן שאני רוצה לברוח מפה, או לעזוב כשאני אגדל. זאת ממש לא הגישה שלי... גם אני מקווה שהסיוט ייגמר, כי זה לא מגיע לאף אחד. ושבת שלום ומבורך גם לך
"ברוך אתה ה' אלוהינו מלך העולם אשר עשה ניסים לאבותינו בימים ההם בזמן הזה" א-א-א-מ-ן... (זה לא של חנוכה?!
)

אה..... זה לחיים?

לחיים זה לא- "ברוך אתה ה' אלהוינו מלך העולם אשר ברא את פרי הגפן" או משהו כזה? ההוא גם לחיים אבל לא לקידוש שבת... אם לזה התכוונת

משתתף בדיון!

גם לי לפעמים קשה לחיות בארץ וחו"ל נראית יפה יותר והכל אבל ישראל היא הבית של היהודים... ההגדרה של ישראל היא "מקלט ליהודים בארץ ישראל" - עד כמה שזה עצוב זאת המציאות. אני גאה מאוד בצה"ל וקצת פחות בממשלה... הממשלה לא הכי מנוסה ויציבה אבל זה המצב עכשיו וחייבים להיות חזקים ומאוחדים.

מישהי 111

New member
ראיתם כמה טוב שלא נסעתי לכינרת???

עכשיו מפציצים את טבריה!!!!! וחובה לעבור בטבריה כשנוסעים לכינרת בעיקר כשאני בלי אוטו ואני צריכה לחכות מאה שנה בתחנה המרכזית... החלטה טובה לי! ממש שמחה...

זה לא את , זה ה'

טוב לפחות ככה אני חושבת. וכולם אומרים שאם ה' רוצה לקחת אותנו הוא יקח, אם לא נשאר חיים רק בזכותו. אבל בכל זאת החלטה טובה... ואת גם לא מפסידה משהו חשוב שלא ראית בחיים כמו המחנה קיץ... שכל הילדים בארץ הפסידו, אלא את כנרת שהיית 1000 פעם בחצי שנה האחרונה
זה כל מה שיש לי להגיד. שבוע טוב

מישהי 111

New member
איש איש באמונתו יחיה...

אני מאמינה שה"גורל" תלוי בי... בסופו של דבר אני החלטתי לא לנסוע, לא הוא... הייתי יכולה להבין אותך אם היית אומרת שנסעתי ולא קרה לי כלום (נניח...) אבל שהוא בחר בשבילי? אני בחרתי בשביל עצמי... צריך להיות טיפש כדי לנסוע במצב הזה לצפון, לא ככה?

גם אני חשבתי ככה

אבל זה יכול להיות יותר מסובך שבעצם מה שאני חושבת מוגדר מראש... ושזה תלוי במשהו שכבר כתוב. אבל אני לא יודעת מה לחשוב, מה שאני רוצה לחשוב זה שהכל תלוי בנו ושהמצב בידינו תמיד. אני גם לא יודעת אם יש ה' או לא... מצד אחד התנ"ך ומבוסס עליו והאבולוציה והבריאה עצמה, שהייתה צריכה להתחיל מאיפשהו והיינו צריכים להיוולד מאדם מסויים שגם הוא היה צריך להוולד אבל בהתחלה, איך נולד האדם הראשון בעולם אם הוא לא נברא? לא יודעת, מצד שני במצב של היום שכל כך הרבה סובלים, גם מהמלחמה וגם בחיים ה' יכל לשנות את המצב אבל זה אומר שהוא לא קיים... לא יודעת... באמת, איש איש באמונתו יחיה אבל לי אין ממש אמונה, היא משתנה כל הזמן...

תומכת בקיווי..

אחרי הכל היא שולטת במה שהיא עושה ובמחשבות שלה.. לא הוא.. זה לא שה' שלח לה אות או משהו

Ana Lyn Newkirk

New member
יש לך פיצול! את תומכת בעצמך?

להזכירך החלפנו בכינויים בינך לבין עדי
היא פסיפלורה

רובע

New member
אמאל'ה עדי עכשיו את מפחידה אותי!!!

כשקראתי את ההודעה של אלה חשבתי בדיוווווקקקק את אותם הדברים.... למען האמת אם קיים אלוהים אני לא חושבת שהוא קטנוני כזה כמו שאנשים מאמינים שהוא...תעשו לי טובה..אל גדול כזה כמו שמפארים אותו ביהדות באמת יכעס עלייך כי סחטת לימון בשבת? [יש לי קרובי משפחה שחזרו בתשובה אז אני יודעת די הרבה על מותר ואסור וכאלה...הרבה שבתות ביליתי אצלם]...אני לא מאמינה שיש אלוהים כמו שבדתות מאמינים בו או שהגורל שלי כתוב מראש איפשהו או בכל הדברים האלה..אני מאמינה שרוחניות זה דבר חשוב מאד וזה יכול להשפיע על אנשים בצורה מדהימה...גם נפשית וגם פיזית..בגלל זה אני חושבת שאסור לאבד תקווה..אין לכם מושג כמה כוח יש לחשיבה חיובית...זה אולי הדבר הכי חשוב שיש לבי אדם..כי אדם שמוותר על הרצון לחיות לא ישרוד כלום..

אני לא אשקר...

אני פוחד לגבי המצב, אני לא רוצה שתהיה מלחמה, אני לא רוצה שחיילים ימותו ואני רוצה שהחיילים שנחטפו ואלו שנעדרים יחזרו בשלום. ובכל זאת, אני גאה מאוד במדינה שלנו, בתושבים שלנו שמוכנים לארח בבתיהם את תושבי הצפון, שערים למצב מתעניינים ומתפללים שזה יעבור. (ויש לי כמה חברים שמשרתים בצפון, הם בחי"ר)

מישהי 111

New member
צר לי לאכזב אותך, אבל אנחנו כבר

במלחמה... היום היה לי דיון עם איש יקר שגרם לי להסתכל אחרת או יותר נכון לחזק אצלי דברים... לא בנוגע לדת פשוט דפוס התנהגות קולקטיבי שקורה אצל כולנו בלי שנבחין... תודה לך... דיברנו על עזרה ללא ידיעה ועזרת לי מאד מבלי ששמתי לב. מקווה שגם אצלך זה שינה משהו... חולה עליך- יגאל!!!

למעלה