מילים בעברית:

KKnDoIt

New member
../images/Emo32.gif מילים בעברית:

מאחר ואני באופן אישי מעדיף את השימוש במילים עבריות, הנה כמה תרגומים של האקדמיה ללשון העברית. קיבלתי את זה בדואר כיף. בניגוד למה שכתב שם כותב ההודעה, אני חושב שהמילים ראויות מאוד. SMS – מִיסְרון Shutdown – הדממה Laptop – מחשב בִרְכַיִים Log off – נָעַל שִיח Log in – פָתַח שִיח Format – תָסדיר Insert – תחיבה Startup – חברת הֶזנק Proxy server – שָרָת מְתַווך Attachment – צְרוּפָה (בדואר אלקטרוני)

vinney

Well-known member
../images/Emo6.gif

שלח לי את זה במיסרון או צרופה, לפני שבחברת ההזנק שלי יתחילו להגיד לכולם להסגיר את הכוננים לפני התחיבה למחשב הברכיים או אחרי כל נעל שיח לפני ההדממה....

DadleFish

New member
שכחת גם -

אינטרנט - מרשתת (Mirshetet אין לי כח לנקד) @ ("שטרודל") - כּרוּכית

KKnDoIt

New member
נכון מאוד -->

לגבי כרוכית, הוא רשם את גם בסוף, אבל אני משוכנע שכולכם מכירים את זה. דווקא לגבי כרוכית אני חושב שהם פישלו קצת: היה במקום לתרגם את המילה במשמעותה כמזון, היה עליהם לתרגם את מהשמעות "At": 'אצל'. זה היה הרבה יותר מדוייק.

KKnDoIt

New member
אין מושג כזה. אני המצאתי:

תחשוב על זה: כולנו יודעים מה זה ספאם: זה דואר לא רצוי (בד"כ) הנשלח בלי שבקשת (תמיד). המקבילה שלו בעולם הפיסי הוא דואר זבל. אבל אין, עד כמה שידוע לי, לא בעברית ולא באנגלית מילה עבור דברי הדוא"ל המכילים את כל התמונות המצחיקות, סרטונים, ובדיחות שאנו מבלים כל יום (להם אין מקבילה בעולם הפיסי). בלא ספק, אין מדובר בדואר זבל (ספאם), ואין לזה שם ראוי. אני בהחלט חושב שהגיע הזמן למצוא לזה שם, ביחוד באנגלית. השם שאני בחרתי הוא "כיפמייל". אני לא מת על המילה הזו כי היא עירוב של עברית ואנגלית, אבל זה קליט. מילה באנגלית אין לי. אם משהו יציע אחת טובה, יש סיכוי שזה יהפוך לשם עולמי רשמי.

erezsh

New member
אני דווקא חושב שזה

ממש ממש עצוב. אולי חוץ מ"תסדיר", אני לא אשתמש בשום דבר מזה, בחיים.

selalerer

New member
אותו דבר אמרו על "שדיים" והיום אף א

חד לא זוכר מה זה ציצים

אקרוסטיכון :

שיר שכל שורה שלו מתחילה באות הבאה בא"ב. לדוגמה : א - אוהל ב זה בית ג = יום מנוחה ב-ב'..

DadleFish

New member
מה פתאום, זה לא אקרוסטיכון.

אקרוסטיכון הוא אוסף האותיות הראשונות בשיר, שיחד יוצרות מילה/רצף מילים. זה היה נפוץ בשירת ימה"ב, ובמכתבים שסגן ז' כתב ליחידה שלי בזמנו, הוא נהג לקלל את מפקד היחידה באקרוסטיכון

גם Zה לא... ../images/Emo13.gif

אקרוסטיכון : שיטת כתיבה של שיר, ובה האותיות הראשונות - של כל שורה או של המלים בשיר - יוצרות צירוף בעל משמעות: שם המחבר, המלה 'חזק', אותיות הא"ב ועוד. זה לא אוסף האותיות הראשונות
ולסיום... אקרוסטיכון... : שם בבית הספר פנימייה, על הקיר תמונה והאיכר חורש בה ת' אדמההה... 'תה חמוד 'תה כמה שזה לא קשור נו...אין לי כוח לכתוב ולהמציא עוד שורות לאקרוסטיכון תודה, שלום.

אתה אמרת שאקרוסטיכון

הוא רצף האותיות הראשונות כשאקרוסטיכון הוא בעצם כל השיר שבו הדבר הזה קיים. ד"א, הסיפור על הקצין שקילל באמצעות אקרוסטיכון ממש מוכר לי, לא זוכר מאיפה. יכול להיות שזה עד כדי כך נפוץ?

DadleFish

New member
אולי זה נפוץ ולא רק הוא חשב על זה..

או שאולי הסיפור התפרסם ברבים

למעלה