ל-

Glcok

New member
אספנות והאינטרנט

אספנות היא שם כולל לתופעה של רדיפה (אובססיבית לפעמים) אחרי קניין פיזי (בעיקר) הנחשב נדיר לרוב. האינטרנט היא רשת תקשורת המחברת בין כל המחשבים בעולם אשר מחוברים אליה ומאפשרת לשוחח, לשלוח דואר אלקטרוני, להתעדכן בחדשות ולהחליף קבצים. לאחר שסיימנו להגדיר את שני המונחים, ניגש לעיקר. האם לדעתכם האינטרנט עזר להתפתחות התופעה או הרס את המהות והייחוד שבה? כלומר, עכשיו שיש את האיטרנט, על מנת להשיג "בוטלג" (ניקח אותו כדוגמה... זה פשוט מובן מאליו) אין צורך ללכת ולקחת אותו פיסית, במיוחד כאשר מדובר בחומר נדיר שנמצא בארץ אחרת (בהקצנה). כל מה שצריך לעשות הוא "לקודד" אותו ולשלוח. בנוסף, האינטרנט מקל על החלפת חומרים נדירים כאלו, במיוחד בגלל שהרבה יותר קל למצוא אחד את השני (ע"ע פורומים וכו') ובגלל שניתן לקבל את התשובות בזמן אמת, להבדיל משנות ה-70 או ה-80 שצריך לתפוס בנאדם בטלפון או חס וחלילה להתכתב במכתבים אמיתיים. ומצד שני, האינטרנט מחסל את כל העניין והזוהר בבוטלגים. הרי שמעכשיו הם הופכים הרבה יותר לנחלת הכלל וה"עמך" ואחרי הכל הם מאבדים את הנדירות שלהם, מה שמייחד אותם. ולבסוף, בגלל שהאינטרנט הוא מרחב פתוח לכולם, הרי שיש סיכוי הרבה יותר גדול שגולש סקרן יגיע לפורום או אתר של אספנים כאלו ויהפוך למעריץ נלהב, מאשר שימצא בטעות מודעה בגודל 3X3 ס"מ בעמוד האחורי של העיתון. מה אתם חושבים?

Glcok

New member
העיפות...

נא לקרוא את הסעיף האחרון לפני הסעיף הלפני אחרון... משמע, לקרוא את הסעיף האחרון שלישי בתור. אני הולך לישון לפני שיקרה לי משהו רציני.

אלו שאלות מעניינות

ואני אוסיף עוד שאלה: האם אספנות תקליטים היא חלק מאהבת מוסיקה, או שזה משהו אחר, תכונה אחרת? הרי אנשים יכולים להיות אובססיביים באותה מידה לגבי איסוף בולים או מפיות או אובייקטים אחרים, ונראה שמבחינה פסיכולוגית, זו אותה תופעה. היינו, הריגוש שבמציאת פריט שאין לאף אחד אחר, או שיש למעטים, הוא אותו ריגוש, ללא קשר למהותו של הפריט הנאסף. וסתם הערה, אגב הדיון שהיה כאן בסגנונות כתיבה: אין צורך לכתוב הודעות בצורת עבודה אקדמית. אפשר לכתוב חופשי. מצדי, אפשר לכתוב בחמשירים או בהייקו, או בסגנון זרם התודעה - כל עוד התוכן מעניין, אנשים ייענו להודעות.

חרטושה

New member
האח!

הידד, האח , הוריי לפעמים אספנות היא סוג של מצ'ואיזם אתמול, כתבתי, דג עבש מים, שמים, שם מים עכברוש מוכה כלבת בים המוות הס! זה היה יכול להיות הרבה יותר טוב עם מתופף ברקע.

נשמע לי דווקא יותר ניו-רומנטיק

עם סינתים מלאכותיים של תחילת שנות השמונים.

האזרחק

New member
גם וגם

הדיסקים מהקופסא השחורה נשמעים טוב יותר מאחיהם "הזולים וההמוניים". איסוף פריטים נקשר בד"כ להערצה\הערכה למשהו\מישהו ולכן איסוף דיסקים\תקליטים לא נראה מוזר כל כך...

מורנא007

New member
דרך אגב

אם באספנות עסקינן, האלבום הזה בדרך אלי. GOVINDA- Atom Heart Madras

מורנא007

New member
לא יודע בדיוק

הרכב הודי שמושפע מפינק פלויד. אחרי שיגיע האלבום, אכתוב עליו.

חרטושה

New member
קו המחשבה שלי דומה מאד

תגיד לי: דו יו דו פארטיז? אחד כמוך בדיוק הייתי צריכה לפני שבועיים למסיבת רווקות שיזיז את העניינים. אני אוהבת שיש לי משהו חומרי ביד. אני נקשרת מאד מהר לחפצים בכלל, ומאד אוהבת את התחושה של לחמוד משהו ספציפי בזווית העין ולדעת שהוא אצלי (ע"ע הכרטיסים להופעה של ווטרס). לכן כל-כך קשה לי עם העניין של 'קניין רוחני' . אם עכשיו המחשב שלי שורף לעצמו פיוז מה בדיוק אני אמורה לעשות?! הרי כל אוצרות תבל נמצאים אצלו במעגלים, איך אפשר יהיה לשקף את גודל האובדן? אבל אני לא מסכימה להנחה באשר לנגישות של החומר בעידן האינטרנט. גם לגלוש צריך לדעת איך. הגלישה עצמה מחייבת מיומנויות בסיסיות, ועל אחת כמה וכמה הדבר נכון כאשר מדבור בהגעה לאתרים ומקומות שמכילים חומר קצת יותר נדיר. לא פעם אפשר לראות כאן הודעות בפורום שבעצם יותר שואלות שאלות שקשורת לקורס "הכרת המחשב" או "בהכרת האינטרנט הבסיסית" מאשר לנושא הפורום עצמו (כל האיך מורידים/איפה מוציאים....). במילים אחרות, הבוטלגים למינהם הפכו לסוג של מידע שצריך לדעת איך לחפש אותו בדיוק כפי שמחשפים כל מידע אחר באינטרנט, ולכן מחייב מס' מיומנויות בסיסיות שאמנם ניתן לרכוש, אך עדיין מחייבות לעיתים מידה לא מבוטלת של השקעה.

Glcok

New member
דו איי דו פארטיז?

סומטיימז. גם לדעתי קניין חומרי הרבה יותר מרגש ובמיוחד בגלל המאמץ העילאי שעברת כדי לשלוף אותו מבוידעם מאובק של איזה דוד של חבר בדרום צרפת. כיום הגישה היא כל כך קלה ופשוטה שחומרים לאספנים הפכו כמעט לבדיחה וכל צ'ונג יכול להחזיק בביתו אוסף מטורף של הקלטות שנעשו אי שם בשנות ה-70 באיזה בר נידח ע"י שיכור שהקליט עם המזכירה האלקטרונית שלו. המאמץ להשיג את זה הוא לפחות חצי מההתרגשות בלאסוף את אותם החומרים הנדירים. לכן האינטרנט הזיק להם. אבל מצד שני, כיום בעידן האינטרנט והדי.וי.די אפשר למצוא הקלטות נדירות כמו ההופעה בסן טרופז, להמיר אותם לדי.וי.די מפורמט ה-16 מ"מ הכ"כ בלתי נגיש ולתת לכולם להנות מהן.

חרטושה

New member
קלה ופשוטה למי?

אתה מניח הנחות מוקדמות שיש מקום להתווכח עליהן- לא כל מעריצי הפלויד הם בני 14 או 25 שנולדו לתוך האינטרנט והמחשב והגישה אליהם ברורה להם לחלוטין. "יכול" זה סוג של אמירה היפותטית וכוללנית שלא בהכרח רומזת לגבי אפשרויות המימוש הקונקרטיות שלה.

פינק פלויד חוזרים ל"צוותא" 31.5.06

מופע חדש בהשתתפות ארבע להקות רוק ישראליות. קונצרט רוק ענק עם מיטב היצירות והאלבומים של להקת פינק פלויד. בהשתתפות: 1. להקת "רוקפור" מבצעת סיד בארט והשנים הפסיכאדליות 1968-1967, הקלאסיקות משני האלבומים הראשונים. 2. להקת "מג'נטיק" מבצעת את היצירה ANIMALS בשלמותה וקטעים מהאלבום MEDDLE. 3. להקת "היבריס" מבצעת את היצירה "הצד האפל של הירח" ואת האלבום WISH YOU WERE HERE. 4. להקת "אובלינס" מבצעת את היצירה "החומה" - THE WALL. אורך המופע כחמש שעות. קונצרט רוק פצצה - אל תחמיצו! צוותא 1 ת"א, יום ד' 31.5.06 בשעה 22.00. (ביום למחרת ערב חג שבועות) בהפקת "מועדון הרוק הישראלי". לאור הביקוש הרב למופעים שלנו בעבר שבהם כל הכרטיסים אזלו, מומלץ לרכוש כרטיסים מראש. מכירת כרטיסים מוקדמת החלה במשרד "קסטל" טל' 03-6045000. מחיר הכרטיס 100 ש"ח, מסומנים בישיבה בלבד, מספר המקומות מוגבל. כמו כן, ניתן לרכוש כרטיסים בחנות "האוזן השלישית" רח' קינג ג'ורג' 48 ת"א. מצורף עלון המופע. לפרטים נוספים באתר שלנו. ניתן לרכוש גם כרטיסים מראש דרך האתר שלנו ודרך האתר של "קסטל", באינטרנט ישירות מהאולם.

הופעות שליחי הבלוז 3-5.5.06

רביעי 3.5.06 ב-22.30: מחווה לפינק פלויד וקווין בצוותא 2 ת"א. כרטיס: 90 ש"ח, להזמנות: 03-6950156/7 שישי 5.5.06 ב-22.00: מחווה לקווין בפאב מופה בקיבוץ חצבה. כרטיס: 70 ש"ח. להזמנות: 0528666225.

Anuerysm

New member
יום הולדת שמח

לי :) קיבלתי את Lizard של קינג קרימזון ואת Whos next ‎ של המי,

Bedtime

New member
BEDTIME STORY LIVE

Bedtime Story - הרכב רוק פסיכדאלי הופעה חיה בהייניקן הבימה - 10.5.06, פתיחת דלתות 22:30, 30 ש"ח מופע פותח: The Outer Movement

shmookie g

New member
../images/Emo124.gifתחרות הלהקות של קומונת ACDC

קבלו את הרשימה הבאה: 1: ACDC 2: Aerosmith 3: Alice cooper 4: Alice in Chains 5: arctic monkeys 6: Black Sabbath 7: Cream 8: coldplay 9: Deep Purple 10: Def Leppard 11: foo fighters 12: green day 13: Guns N´ Roses 14: Iced earth 15: Iron Maiden 16: Kiss 17: Korn 18: Led Zeppelin 19: marilyn manson 20: Megadeth 21: Metallica 22: Motorhead 23: Muse 24: Nazareth 25: Nirvana 26: Pantera 27: pearl jam 29: pixies 30: Pink floyd 31: Queen 32: radiohead 33: Rainbow 34: Red Hot Chili Peppers 35: Rolling Stones 36: scorpions 37: Sex Pistols 38: soundgarden 39: Smashing Pumpkins 40: system of a down 41: The Beatles 42: The Doors 43: The Eagles 44: The Strokes 45: the White Stripes 46: The Who 47: Uria heep 48: Van Halen 49: White Snake 50: Yes אדיר אה? זאת רשימה של הלהקות \ אמנים הגדולים ביותר של כל הזמנים בעולם הרוק והמטאל, שנבנתה ע"י חברי קומונת ACDC. מהרשימה הנ"ל את\ה צריך\כה לבחור את 15 הלהקות האהובות עלייך, ולסדר אותם בסדר עולה, כש #1 היא הכי אהובה. שרשרו את הרשימה האישית שלכם ממש פה מתחת, ומנהלי הקומונה (אנחנו) נאסוף את הרשימות שלכם ונסכם מהם את המיטב. המטרה היא לבנות רשימה של הלהקות האהובות ביותר בקרב חברי פורומי תפוז. לאחר שיקלול הבחירות של 20 הפורומים המשתתפים, התוצאות יפורסמו בכל אותם פורומים וגם בקומונה. נשמח אם תשתף פעולה =]

למעלה