לתושבי הצפון

FunkyMonk

New member
ינת הטכנולוגיה השבועית

הגיע יום שלישי.. איפה אתה?? בכל מקרה - שאלה לי אליך.. לגבי FLAC: ידוע לי שMP3 מקבץ את כל הצ'אנלים לצ'אנל אחד (צ'אנל מבחינת שירה/כלים), כאשר בWAV אני אוכל למצוא את כל הצ'אנלים מפורקים. (האם זה נכון, ד"א? בWAV הצ'אנלים מפורקים?) האם בFLAC אני יכול להפריד את השירה מן הכלים?

thezanani

New member
גיטריסטים, ואומני מיתר- הושיעוני!

שאלה גדולה ומסובכת עלי לשאלכם. בכמה אצבעות אתם משתמשים לניגון האקורד G? לפי הספר,ראיתי באילוסטרציה הדקה והנעימה שעלם החמודות משתמש ב2 אצבעות. אך המורה שלי (שחצן, יקרן, אדיוט והיחיד באיזור) לימד אותי לאחוז בצוואר ב4 (!!!) אצבעות. אשמח אם תענו, כי זה כואב לי.

Adidason326655

New member
תלוי מה אתה מחפש

יש הרבה פוזיציות לניגון האקורד G. אחת מהן היא הרגילה אם אפשר לקרוא לזה ככה, היא דורשת 3-4 אצבעות, כי יש 2 אפשרויות : e - 3 b - 3 g - 0 d - 0 a - 2 e - 3 ויש : e - 3 b - 0 g - 0 d - 0 a - 2 e - 3 (השינוי במיתר b). ישנה גם פוזיציית הגשר : e - 3 b - 3 g - 4 d - 5 a - 5 e - 3 (כמובן שהאצבע שלך מכסה את כל סריג 3 לביצוע הדבר). זה תלוי בטעם שלך ומה אתה מחפש, אקורד פתוח או סגור. אם שיטר הגשר תוכל לנגן עם יותר אפשרויות לדעתי. לדוגמא לשחרר קצת את האצבעות שלא ילחצו ממש, זה מפסיק את הצליל מיידית במקרה הצורך. בהצלחה!

FunkyMonk

New member
על גיטרה?

4 אצבעות כמובן. ממש לא כואב. חכה שתנסה לאחוז ככה על באס.

wommer

New member
אמממ

1. למה שיצטרך לאחוז כך בבאס? לא מנגנים אקורדים בבאס...או שאני טועה? 2. הודעה אחת למעלה מראה שיש שתי אפשרויות...

FunkyMonk

New member
כמה דברים:

1. ממליץ להכיר: http://www.youtube.com/watch?v=bXImi2etl7I יש אקורדים בבס. אבל הם לא מנוגנים בפריטה של כל המיתרים כמובן... 2. יש אינסוף אפשרויות, על ארבע אוקטבות שונות..

wommer

New member
אווו מגניב...

אבל זה ממש כמו נגינה על גיטרה... =\. טוב נו, גם ככה אני לא מבין בזה יותר מדי, אז אין טעם לנסות להתחיל להבין...

orren32

New member
הריי לך

תלוי איזה צליל אתה מחפש להשיג , יש שניי מצבים שלוש אצבעות - ראשונה מיתר חמישי סריג שני , שנייה מיתר שישי סריג שלישי, שלישית מיתר ראשון בסריג השלישי ארבע אצבעות אצבע רביעית מיתר שני בסריג השלישי בנוסף לנ"ל מה שראית בספר אין קשר לאקורד G

oribarak

New member
אני משתמש בכל ה4

אני שם את האצבע על השלישי ואת שאר האצבעות כמו e צליל הכי מקורי

Elinor BC

New member
כמו ששניים אחרים אמרו פה, גם אני :

e - 3 b - 3 g - 0 d - 0 a - 2 e - 3 הכי נוח, הכי יפה

The Albatross

New member
כולם פה נהיו פסיכים

תשתמש באצבע אחת ותנגן את האקורד בלי מיתרי בס וזהו.

The Walrus

New member
היי, זה רעיון יפה!

שתי גיטרות בו זמנית! שתצליח תודיע לי. הדרך היחידה שאני רואה היא גיטרת שתי צווארים.

The Albatross

New member
עזוב אותך משטויות,

קח אורגן דו קומתי, תשים על סט אחד אפקט של גיטרה, על השני אפקט של באס והנה לך לתפארת מדינת ישראל!

FunkyMonk

New member
אני מקווה שאתה צוחק..

הבס זה האקורד. בפורום יש רק גיטריסטי מדורות? נו באמת..

למעלה