לשבת

../images/Emo32.gifלשבת

"אינני יודע קריאה יותר קלה, יותר מקסימה, יותר מהנה, מאשר הקטלוג". (אנטול פרנס) "הייתי מעדיף לקרוא לוח זמנים או קטלוגמאשר לא לקרא כלל. הם הרבה יותר משעשעים מאשר מחצית הרומנים שנכתבו". (סומרסט מוהם) עניין של טעם
שבת שלום

חייםלוי

Member
מנהל
../images/Emo13.gif אפילו אני שעובד בקיטלוג לא נהנה

לקרוא קטלוגים. זה כמו לקרוא את ספר הטלפונים.

DGtal

New member
לפעמים זה מעניין

למצוא טעויות מוזרות של קודמיך, או הערות ספרן מצחיקות. הכי כיף זה למצוא ערך בשם "המונופול המקורי" (במרפ"ד בבר-אילן).

בתיה4

New member
וזה מזכיר לי ../images/Emo6.gif

בילדותי- לא היה מדף פתוח בספריה. לא ראו ספרים בכלל . היו צריכים לעשות רשימה ולתת לספרן כדי שיבחר מה לתת. מאחר ואף אחד לא הסביר כיצד להשתמש בקטלוג (מבוגרים , ילדים וכד') רשימות הספרים שלי היו מאד מוזרות (בראיה לאחור). ממש לא מתאימות לילדה. כי איך אפשר לבחור לפי שמות סתם?

little light

New member
וזה מזכיר לי #2

בבית הספר היסודי בו למדתי היתה דווקא ספריה עם מדף פתוח. אבל בהיותי ילדה עקשנית שלא צריכה עזרה מאף אחד (וגם לא זכור לי שהציעו עזרה בספריה...) - בחרתי ספרים לפי השם והמראה. אני זוכרת ששידרו אז את סדרת הטלויזיה תהילה (Fame) (אם לירוי ודוריס וכל היתר) ומאוד אהבתי אותה. מצאתי את הספר של הסדרה ולקחתי אותו הביתה. אבל כשהתחלתי לקרוא אותו לא הבנתי לאן נעלמו דוריס ולירוי ועוד יותר לא הבנתי מי זו הזקנה הזו תהילה .... וכך נפגשתי עם ש"י עגנון

גם אצלינו נהגו כך. ולספרנית היו

עוזרים, שאני דימיתי לקופים, המטפסים למצוא את מבוקשינו במדפים שכסיו את כל הקירות. עד התקרה.

Sapientia

New member
באמת מוזר../images/Emo4.gif אני זכיתי להכיר רק

ספריות של מדף פתוח

חייםלוי

Member
מנהל
אצלנו זאת ספריה עם מדף סגור. הקורא

צריך להזמין את הספר ומקבל אותו אחרי כשעה המתנה. יש ספרים שנמצאים באולמות הקריאה בקביעות ואפשר לקרוא בהם בלי הזמנה אבל יש שם, אני מעריך רק כ-50 עד 100 אלף ספרים

Sapientia

New member
50-100 זה מכובד. לא הייתי מרגישה

את ה"סגירות". למה זה ככה במוסד אקדמי? נראה לי מוזר... אבל אולי רק כי אני רגילה אחרת

חייםלוי

Member
מנהל
ככה זה כשיש 5 מיליון ספרים. השיטה

היא היסטורית מהיום שבנו את הספריה ב-1925. העניין הוא שלהכין מקום פנוי לספרים העומדים לפי שיטת מיון כלשהי תופס הרבה יותר מקום מאשר ספרים במדף סגור המסודרים לפי סדר הגעתם לספריה. הספרים אצלנו מסודרים כך: כל שנה מתחילים מספור מחדש. מספור של ספר הוא שנה בה הגיע הספר הגיע לספריה, אות המציינת אם הוא בעברית A או שפה אחרת B,C,D ומספר סידורי המחיל ב-1 ונגמר בסוף השנה. עכשיו אנחנו נמצאים כבר, בעברית במספר 3100. זה יחסית מעט לשנים קודמות כי אנחנו במחסור חמור בכוח אדם.

../images/Emo6.gifעד שהמציאו את שיטות המיון....

בהדרכת כתות בתי ספר בספריה אנחנו מספרים על דיואי, שהיתה לו ספריה "מבולגנת" והוא ישב וחשב וחשב וחשב ומצא!!! באה הספריה הלאומית ו...
לא נספר להם
כשיגדלו ויזדקקו ללאומית - יעודכנו...

חייםלוי

Member
מנהל
../images/Emo13.gif דווקא מסודר. ממיינים לפי שיטת

דיואי עם תוספות (שיטת שלום ליהדות וחלקים מ UDC) הספרים שעומדים במחסן לא צריכים להיות מסודרים לפי דיואי, זה מיותר. מספיק שהקוראים יכולים לחפש לפי נושא - גם במילים. למשל פרוזה עברית שנכתבת במאה הזאת מקבלת מספר H351 ובמילים Hebrew fiction - 21st century - 2000

חייםלוי

Member
מנהל
ודאי שהכל מופיע בקטלוג. התכוונתי

שהקוראים יכולים לחפש לפי נושא שהוא לפי מילים ויגיעו לספר שיש לו מספר במחסן. את המספר הזה ממלאים על טופס הזמנה והגמדים הקטנים במחסן מחפשים את הספר ושולחים לאולמות הקריאה או להשאלה. כמובן שאפשר לחפש לפי מחבר, כותר, מקום הדפסה, מו"ל או שילוב שלהם. הייתי אחראי על המחסן במשך 12 שנה.

DGtal

New member
יש שם גמדים אורגינל?

או שזה סטודנטים מסכנים שמקבלים שכר מינימום?

למעלה