ליסינג

vinney

Well-known member
בסדר.

אז 3 אלף שקל נעלמים לי כל חודש סתם. טוב לדעת.

gershon17

New member
אומרים שלושת אלפים

3 אלף זה בעלגית. מאיפה הם "נעלמים" לך? כי לדעתי הם יורדים לך מתלוש המשכורת, מה שאומר שאתה לא זה שמשלם על הרכב אלא החברה. אם מורידים לך יותר מדי, זה אומר שהמעסיק לך מרוויח עליך, אבל זה לא אומר שום דבר לגבי מיסוי.

vinney

Well-known member
דעתך מוטעית

הרי לפי אותו משקל - אם אתה משלם במכולת מהכסף שקיבלת בתלוש שכר האחרון - משמע החברה שילמה למכולת, לא אתה. ניכויי חובה/רשות לצד שלישי מהמשכורת זה עניין מקובל ולא חדש, ואם הברוטו שלי בחוזה הוא X, ובפועל אני מקבל X, ומשלם 3 אלף (אני ספרתי !) ש"ח מזה באותו רגע - עצם זה שזה נעשה באותו רגע לא אומר שזה לא אני זה ששילם. אם אני אוותר על הרכב - זה יהיה הכסף שאני אקבל, ומבחינת העבודה - לא מעניין אותם בכלל אם יש לי או אין לי רכב. השיקול לקחת אותו שלי בלעדית, המשכורת שלי (משכורת הבסיס בתלוש) לא תשתנה בין אם לקחתי רכב או לא.

gershon17

New member
לא, זה לא אותו המשקל

אני מתחיל לקבל תחושה עמומה שמסדרים אותך במקום בו אתה עובד.

eitangn

New member
הרבה אי-הבנה

החברה היא שמעמידה לך רכב. אם קנתה אותו, או לקחה ליסינג, זה כלל לא רלוונטי. החברה מעמידה לך בחירה, או רכב או 3000 ש"ח נוספים בברוטו. הבחירה שלך. אפשר גם לחשב מלמעלה, ברוטו גבוה ממנו מופחת 3000 אם תקח רכב. זה סתם סמנטיקה, בסופו של דבר אין הבדל. לגבי ההתחשבנות עם המעביד, זה שונה מעט ממעסיק אחד לשני, בייחוד בנושא הפרשות סוציאליות. כל הויכוח החל על נושא מס הכנסה. אם היית בוחר ב-3000 ש"ח לברוטו היית משלם על זה מס שולי. בקבלת רכב אתה מקבל שווה ערך ל-3500 ש"ח, אך משלם מס רק על 1330 (הכנסה זקופה לצורך חישוב מס על הרכב הצמוד). את זה האוצר רוצה לשנות.

vinney

Well-known member
שוב, אתה חושב שמה שהולך בחברה

שלך הולך בכולן. אתה טועה. "מסדרים" אותי? אולי. אז המדינה באה ומסדרת אותי עוד יותר?

vinney

Well-known member
חשבון פשוט

נניח הליסינג עולה 3000 (למה 3500 אם הוא עלה 3000?) אם לא הייתי בוחר בליסינג, הייתי מקבל מזה נטו 1500 (חצי הולך למסים). מוציא על דלק ועל אחזקת רכב עוד 2000. מקבל חזרה מעבודה עלות חופשי חודשי לנסיעות (עד כ400 שקל, לפי החוק). סך הכל כמה הרווחתי בגלל הליסינג? 1500-2000+400. 100 שקל. אני משלם מס על 1300. ועוד רוצים להגדיל. מס הכנסה הוא מס הכנסה, לא מס רווח למדינה. המדינה לא אמורה לדאוג לכיס שלה, המדינה אמורה למסות את ההרווח שלי, כמה שזה יהיה, ובמקרה הזה - לא רק שהמס הוא לא על הרווח, אלא עוד מגדילים אותו.

eitangn

New member
אתה מערבב בין חישובי כדאיות למס

הסברת את חישוב הכדאיות שלך. מס הכנסה לא מחושב כך. שווה ערך של רכב, פורסם היום ב-YNET חישוב של חב' חשב, הינו כ-2600 ש"ח נטו. שווה ערך הברוטו של זה הינו כ-4000 ש"ח ויותר, תלוי במס השולי. המס המשולם כיום הוא על שווה ערך של 1330. על זה מלין האוצר. סביר להניח שאם המס יעלה, החזקת רכב חברה לא יהיה כדאי יותר, וכל הנושא יתחסל. אז השכר ברוטו יעלה בסכום ממוצע של 3000 ש"ח ועליו ישולם מס שולי.

vinney

Well-known member
שוב, המדינה את הכסף שלה מקבלת

הרי ה3000 ש"ח שאני לא משלם עליהם מס הכנסה - חברת ליסינג משלמת עליהם מס הכנסה (+מע"מ, מס חברות, מס על הדלק, ועוד מסים שונים ומשונים). המדינה לא תרוויח מהמהלך הזה כלל וכלל, היא רק תפסיד. אתה מנסה להראות שעל בסיס חישוב כלשהו, יוצא שהמדינה "מפסידה" כסף, אבל מדינה זה לא חברה ממקסמת רווחים, היא אמורה לדאוג לאזרח, לא אזרח צריך לדאוג למדינה, ואם ההבדל הוא בין אותו כסף שהאזרח משלם ויותר נזק למדינה לבין אותו כסף שהאזרח משלם לפחות נזק - המדינה חייבת לדאוג לפחות נזק. ופחות הכנסה ממס זה לא יותר נזק. פחות בטיחות בכביש זה יותר נזק, אחוז קטן יותר של רכבים חדשים בכביש זה יותר נזק, יותר זמן עבודה מבוזבז על טיפולים ותיקונים זה יותר נזק, יותר זמן מבוזבז על נסיעות מילואים (וזה המון כסף שהמדינה חוסכת, אני לא זוכר מתי אי פעם אני או מי מחיילי השתמשו בתלושים לתחבורה הציבורית), יותר זיהום, וכל זה למה? בשביל מה? אתה באמת חושב שזה יגדיל את הכנסות המדינה, עזוב לרגע לפגוע בציבור העובדים?

ערב רב

New member
הייתה לא מזמן כתבה ב-'הארץ'

על תופעת העובדים שהורסים את מכוניות הליסינג שלהם בטיולי ג'יפים, כי זה לא עולה להם כלום. בכל אופן, הגישה הכללית של המיסוי במדינה הרווחה היא לקחת מהעשירים ולתת לעניים, ואין ספק שמקבלי הליסינג שייכים לחלק העשיר של כח העבודה. אתה כמובן יכול להציע שינויי חקיקה מהפכניים במדיניות המס בישראל, למשל להפחית דווקא את המס על רמות השכר הגבוהות ביותר, "כי הם ממילא משלמים הכי הרבה בסכומים אבסולוטיים", אבל במציאות הקיימת היום, ברור שהטבות הליסיניג לא מסתדרות איתה.

vinney

Well-known member
המם... לא עולה להם כלום?

אצלנו בחברה לפחות - זה עולה להם הרבה. אני יודע על כמה אנשים שלקחו מהם את הרכב, ואני יודע גם שהתיקון הוא על חשבון (חלקי, לפחות) של העובד. בכל מקרה, המיסוי הוא לא על איך אנשים משתמשים ברכב, אלא על עצם הרכב. אני מקווה שזה לא חדש לך שאני נגד הגישה של "מעמד ביניים" = "עשירים", אני בכלל לא עשיר, וכבר אמרתי כמה פעמים, שלמרות שלקנאים נורא קשה להאמין לזה, ממשכורת שלי אי אפשר לקיים משפחה, גם בלי תוספת המסים הזאת. מדינת רווחה? מי אמר שזה טוב? ומי אמר שזאת הכוונה? הטענה של האוצר זה שזה "רווח לא ממוסה", וזה לא נכון, למרות שאולי לכמה בודדים זה כן משתלם מאוד.

ערב רב

New member
אולי צריך לרענן את זכרונך ולהזכיר

לך שבעשירון העליון נכללים אנשים שמרוויחים מעל 9,000 ש"ח לחודש..

eitangn

New member
עיוותי מס

"הרי ה3000 ש"ח שאני לא משלם עליהם מס הכנסה - חברת ליסינג משלמת עליהם מס הכנסה (+מע"מ, מס חברות, מס על הדלק, ועוד מסים שונים ומשונים). המדינה לא תרוויח מהמהלך הזה כלל וכלל, היא רק תפסיד" - זו הנחה, לא חישוב, ובכל מקרה לא רלוונטי. הפרינציפ הוא שעובד משלם מס על כל הכנסתו, בכסף או בשווה ערך כספי, ונושא רכב צמוד מהוה מקלט מס מסויים. "אבל מדינה זה לא חברה ממקסמת רווחים..." - זה לא הנושא. המדינה אמורה להפעיל את חוקי המס בצורה שיוויונית על כלל הציבור, ולא ליצור מעקפים לקבוצות מסויימות. ושלא תבין לא נכון - יש לי רכב כזה ואני גם אפגע. עם זאת צריך לראות את העובדות בצורה אמיתית.

vinney

Well-known member
באמת?

"המדינה אמורה להפעיל את חוקי המס בצורה שיוויונית על כלל הציבור" מה אתה אומר? זה חידוש מרענן. איתן, בדיקת מציאות, המדינה לא מפעילה את חוקי המס בצורה שוויונית, ויותר מזה - לא אמורה!

טשאפק

New member
הכוונה היא מן הסתם

שהמס על הכנסה מעבודה לא צריך להיות תלוי בצורת התשלום מהמעסיק. על הטבה שערכה הממשי 1000 ש"ח, צריך לשלם מס כמו על שכר של 1000 ש"ח.

vinney

Well-known member
זהו שמה ערכה הממשי?

אם מניחים שמה שאני מקבל מהמעסיק, הייתי קונה אלמלא המעסיק היה נותן לי את זה, אולי היה אפשר לטעון את הטענה, אבל ב90% מהמקרים - זה לא נכון.

eitangn

New member
"הייתי קונה אלמלא "...

לא מניחים כלום. קבלת - שלם מס. פשוט.

vinney

Well-known member
לא פשוט בכלל

זאת הטבה, לא שכר, אי אפשר להשוות את זה ביחס 1:1. גם עד עכשיו לא הסברת לי למה אני משלם יותר מס ממתיק סוד שמקבל שכר מינימום, אם זה כל כך פשוט? אם הכל כל כך פשוט למה צריך מס מדורג? למה יש נקודות זיכוי? למה יש חישוב מס שונה על מרכיבי שכר שונים? לא, איתן, זה לא פשוט, ואתה יודע את זה טוב מאוד.

טשאפק

New member
זה צריך להיות פשוט ככל האפשר

לכל חוסר שיוויון במערכת המיסוי צריכה להיות הצדקה. ההצדקה של מיסוי נמוך יותר לבעלי הכנסות נמוכות מובנת. אני לא רואה שום הצדקה למיסוי נמוך יותר לבעלי רכב חברה לעומת אחרים, שמקבלים את מלוא משכורתם בצורת כסף ויכולים לבחור אם להוציאו על מכונית או לא. (אם כבר יש שיקולים הפוכים, אבל ניחא). כך שעקרונית המיסוי צריך לשקף בצורה הטובה ביותר את שוויה האמיתי של ההטבה. מהו שווי זה - זה ויכוח אחר לגמרי ואין לי דעה.

vinney

Well-known member
פירטתי לך כמה סיבות

אתה יכול לא להסכים איתן, אבל אתה לא יכול לא לראות אותן.

למעלה