לחלוטין!!

Chatulim

New member
../images/Emo32.gif לחלוטין!!

בעקבות כמעט דרמה שהייתה לי היום (פרצה לי שריפה בבית בעקבות כבל חשמלי שהמגעים שלו היו כנראה רופפים ולא היה חסר הרבה שהכל פה היה הולך פייפן - כן כן כולל הספרים): תוודאו, בעיקר מי ששוכר דירה, שיש לכם הרקה בבית. מסתבר שלנו אין (היה ברור לנו שיש שבכלל לא חשבנו לשאול) והסכנה היום הייתה ברורה ומיידית, לא רק לרכוש אלא גם לחיים. אז זהו. חשבתי שכדאי לומר.

Mנטה

New member
זה מדהים שעדין יש בתים כאלו

גם הדירה הנוכחית שלי היתה בלי הרקה וממש במקרה הבאתי חשמלאי שיתקן כמה שקעים והוא גילה את זה. אז תדעו לכם דבר נוסף: להיות בלי הרקה זה לא חוקי. ואם אתם גרים בדירה שכורה ואין לכם הרקה זה אחריותו של בעל הבית מטעם החוק (כי זה מלא כסף לסדר את זה, כמה אלפים).

Chatulim

New member
דווקא לי הציע החשמלאי שהיה פה היום

וגילה את זה, בעקבות השריפה, הרקה ב-400 ש"ח. ברור שנעשה את זה, היום יש לי שיחה עם בעלי הבית. את יכולה לומר לי איפה אפשר לראות שזה לא חוקי? רק ככה כדי לשכנע אותם.. תודה!

Boojie

New member
ואת לומדת עברית מחשמלאים? ../images/Emo3.gif

הארקה, הארקה. וככל שאני יודעת, זה בא מאותו מקור לשוני כמו "ארץ" (וכמו "ארעא" בארמית ו"ארד" בערבית), ואכן פירושה חיבור לאדמה (באנגלית זה נקרא earthing). והארקה לא מספיקה - צריך מפסק נגד התחשמלות, בנוסף. אגב, בדירה שכורה קודמת שגרתי בה הייתה בעיה דומה, וחייבנו את בעלת הבית להחליף את כל מערכת החשמל לפני שנכנסנו לגור שם, כי היה צריך לחווט הכל מחדש.

Mנטה

New member
את העברית לא, את החוק כן.

הציניות שלך לא במקומה. אני הגבתי לשאלה שאני נשאלתי והיא היתה בענייני חוקים.

rigoletto111

New member
והמפסק האוטומטי לא מספיק?

ארקא זוהי צורה ארמית נוספת ל"ארעא" - ארץ. בספר ירמיהו, י, 11, מופיעות שתי הצורות של אותה מילה באותו פסוק: כִּדְנָה, תֵּאמְרוּן לְהוֹם, אֱלָהַיָּא, דִּי-שְׁמַיָּא וְאַרְקָא לָא עֲבַדוּ; יֵאבַדוּ מֵאַרְעָא וּמִן-תְּחוֹת שְׁמַיָּא, אֵלֶּה. (למאותגרי ארמית:) כך תאמרו להם: האלוהים שלא בראו שמים וארץ יאבדו מהארץ ומתחת שמים אלו <מה שטוב בשביל תקע ושקע טוב גם בשביל ריגולטו>

Rivendell

New member
נשמע מפחיד...

הדירה שלי בבניין דיי חדש, אז אני מניחה שאין מה לדאוג.. אבל נשמע מפחיד בהחלט! כולם בסדר?

Chatulim

New member
כולם שלמים, אבל היה בהחלט מפחיד!!!

כמו בסרטים - עשן ותמרות אש, בקושי רואים, משתעלים ודומעים ומכבים את האש. לשמחתי זה לא קרה כשלא הייתי בבית אחרת החתולים שלי... ולחילופין מזל שזה לא קרה כשהייתי במקלחת ויצאתי רק אחרי חצי שעה.. לא נורא, העיקר שזה מאחורינו.

neta2

New member
איזה פחד../images/Emo5.gif

שמחה שהכל מאחוריכם. ושכולם בסדר

למעלה