לול - למה לא?

../images/Emo32.gifלול - למה לא?

אני חושבת שהשאלה הנכונה היא למה כן? למה משמש הלול? הוא משמש לִתחום את התינוק. תינוק שלא זז - אין טעם לתחום אותו כי הוא ממילא לא יזוז. תינוק שזז - למה לתחום אותו? למה שלא יכיר את העולם? למה לא לשים שמיכה/לינולאום/מזרון דק/שטיח ולהניח את הילד עליו?

דווקא להפתעתי הרבה...כן!!!

כשאני מבשלת נורי אהב לעמוד לידי בלול ולעזור
לפני שהוא הלך. יש לנו לול קטן על גלגלים ונייד. וכשאני מנקה את הבית הוא בלול לידי- כי פשוט מאד לא נוח לי לשטוף רצפה כשהוא מתרוצץ בכל פינה. בקיצור, לא לול אם הוא משמש ´לסגור´ את התינוק או להחליף פעילות. אבל כן אם הוא בא לעזרת האמא פה ושם. אגב, כל יום אחרי המקלחת נורי מת על הלול שלו. הוא יושב שם ומקבל מסז´ נעים ומשחק עם מוסיקה ברקע. גם בבוקר יש לו ´שעת עירום´ בלול לאוורור התוחס יחד עם מאה שירים ראשונים.

גם לנו היה לול ואייל אהב לשהות בו

אבל אין, לדעתי, "צורך" בלול. זה לא הכרח ותלוי בילד ובהוריו - למה הם זקוקים ללול. אצלנו הלול היה בבית של הורי (צמוד-מחובר לבית שלנו) והשתמשנו בו גם כדי להלין את אייל בשזמנים שאנחנו לא היינו בבית, במקום להוריד את המוניטור למטה, וגם - אייל, ברגע שהתחיל לראות עולם פחות אהב לשכב בעגלה. כשהיינו אוכלים ארוחה משפחתית הוא אהב לשכב בלול, להסתכל ולהרגיש שייך. אני לא אנטי, רק חושבת שכדאי לחשוב מה הצרכים ולמי (בדיוק כמו לגבי נדנדה, טרמפולינה, מנשא, עגלה וכו´).

zimes

New member
בתשובה לענת...

הקטע עם "שטח פרטי שלה" הוא שהיא יכול הלהכנס אליו ולצאת ממנו כרצונה. ולול אינו כזה. ממליצה בחום על אוהל כדורים, אם את חשה צורך לארגן לה "מתחם פרטי": הם אוהבים את זה, יכולים להכנס/לצאת כרצונם, עוד כשזוחלים, וזה מתקפל לקטן-קטן, ולא מפריע. (הכדורים, למען האמת, קצת מעצבנים אותי - הם מתפזרים בכל הבית ללא שליטה
) מה שכן - והנה גם אני מקטרת - הברקת ההברקות: "לא נורא, אז הם ילכו בחודש מאוחר יותר בגלל שאין להם לול". אבא שלי.

zimes

New member
את מתכוונת להליכה?

מה - לא ידעת? ילדים עומדים רק בזכות ה bars שמקיפים אותם: מיטה, לול. בלעדיהם - הם היו זוחלים עד שיבה. לא?

חחחח גם אני שמעתי הטיעון הזה של

הוא יעמד מהר יותר בזכות הלול (סבתא שלי), אלק, לא היה מקום או דבר שהוא לא נאחז בו בשביל להתרומם.

בדיוק על זה דיברתי עם אבא שלי היום

אבא שלי אמר שזה לא טוב שליה לא רגילה להיות בלול ושצריך להרגיל אותה. סליחה, אבל ליה כמעט בת שנה ועוד מעט הולכת אז למה בדיוק להרגיל אותה ללול? כמובן שהוא טען שכל הילדים רגילים להיות בלול, אז כמובן שעניתי שהילדה שלי שונה משאר הילדים.... בכל אופן, ליה לא אהבה את הלול מהרגע הראשון שהיא הייתה בו ובדיעבד אני בהחלט מבינה למה. במקום לול שמנו לה שני מזרונים על הרצפה (ומתחת שמיכה) ועליהם היא העבירה תקופה די ארוכה עד שהיא התחילה לזחול. אז כפי ששרון טוענת תינוק שלא זז לא יזוז בכל מקום שתשימו אותו ותינוק שזז - למה לתחום אותו?

הילהל

New member
מסכימה עם הרוב

תלוי בילד. אנחנו מאוד רצינו שיונתן יהיה בלול. גם כי חששנו להשאיר אותו מחוץ לטווח עין עם החתולים. הוא הגיב לרעיון רע מאוד מאוד מאוד. אחרי כמה ניסיונות הפסקנו - אם זה רק לנוחותנו ולא לנוחותו אז לא. ודרך אגב, הסתבר שהחתולים כ"כ פוחדים ממנו שאין מה לחשוש

אנחנו שמנו את הלול בגינה

כדי שהיא לא תאכל את אבני הטוף שיש שם (הבנו שזה לא כלכך מומלץ
) וכדי שהכלב
לא יקפוץ עליה (הוא מפיל אותה בלי להתאמץ .היא גם משחקת על הריצפה בצעצועי גינה שיש לה אבל לול יש רק שם.

אני גם אף פעם לא הבנתי את זה

ועכשיו ראיתי אצל שכנים לול חדש (!) ובו שוכב ילדם הרביעי (!) בן כמעט 3 חודשים. כשאמרתי "תתחדשו על הלול" הסבירו לי שזה אמצעי הגנה על הילד מטיפולם האוהב מאוד של אחיו הגדולים...ואני מאמינה להם שאכן יש צורך בזה

ענבל30

New member
לנו יש מעין "תחליפי לול"...

למקרים שבהם אני מעונינת להיות בטוחה שרומי נשארת איפה שאני שמה אותה. כשרק אני והיא לבד בבית, ואני צריכה להכין לה את האמבטיה (למשל), אני שמה אותה בינתיים במיטה שלה, לשחק. (בד"כ היא משחקת, מבינה שאני בחדר אחר, בוכה, ונרגעת רק כשרואה אותי שוב). בכלל המיטה שלה היא תחליף לול, וזה בעצם השימוש היחידי שלה, כי רומי ישנה אתי. אצל ההורים שלי יש עגלול - המצאה אדירה. רומי מטיילת בו מגיל צעיר, והוא מלא צעצועים ובובות, כך שגם בבית - לא משעמם לה. לפעמים היא לא אוהבת להיות בו, ומודיעה על כך במחאה קולנית
ואז פשוט מוציאים אותה. את הטיולים היא דווקא כן אוהבת, וכייף לה לשחק בעוד העולם חולף על פניה, או לשחק ב"לשבת-לקום" (זה מה שהיא עושה אם שרים לה "עוגה-עוגה"
) והכי כייף: לעמוד, לאכול את המעקה, ולצפצף על כווווווולם.... אז אין לנו ממש לול, אבל מדי פעם, כשמתעורר הצורך - יש לנו את המיטה שלה או את העגלול. לגבי העידוד לעמידה - רומי נעמדה לראשונה כשהיא מחזיקה אותי... בפעם השניה - ספה... בפעם השלישית - שולחן בסלון... רק אחר כך בעגלול או במיטה. יש מספיק מקומות וחפצים שהקטנים יכולים להאחז בהם לצורך עמידה. והנה רומי עומדת בעגלול שלה...

ronnieyuval

New member
אני מתה על הילדה הזו! ../images/Emo25.gif

בכל תמונה היא משגעת יותר ויותר!

tonti

New member
אפילו לא חשבנו על זה.....

לא חושבת שצריך אצלנו. למרות שאני מבינה את עניין האחים הגדולים וכל הבעיות שעלו פה שהלול נותן להם פתרון. אבל עגלול, אנחנו מממש רוצים לקנות.

ענתש

New member
כתבתי בהודעה הקודמת אבל אני אכתוב

גם פה - נגה עדיין לא זזה לשום מקום (3 חודשים) אז כשאני שמה אותה בשמיכה על השטיח כל הזמן אני מפחדת שמישהו ידרוך עליה (אולי פסיכוזה אישית שלי ?) ועוד מעט יהיה לנו גם כלב ואז אני אפחד גם כן שהוא ידרוך עליה... זה גם מאפשר לי להוציא אותה קצת החוצה כשנעים בחוץ בלי לחשוש מהעכבישים בדשא (אולי כי אני מפחדת מהם אז אני משליכה עליה ?) ושאר דברים עוקצים. אולי אם היא היתה ניידת אז הייתי מפחדת פחות. בהתחלה היתה לה עריסה אבל זה נהיה קטן עליה מאד מהר (טוב שזה היה בשכירות) אז עברנו ללול ובינתיים זה אחלה. זה גם נותן לה מקום לישון בו במשך היום (כי החדר שלה בקומה השניה וזה לא נוח לעלות לרדת כל היום). בכל מקרה - כשאנחנו משחקות, שרות שירים, עושות התעמלות או מסאז´ אז אנחנו בשמיכה על השטיח (אמא שלי תפרה לה שמיכה מדהימה עם ליצן ממולא באקרילן שבולט החוצה מהשמיכה ומחזיק בלונים שעושים רעשים כשנוגעים בהם... מוכשרת).

לאה_מ

New member
איך אפשר בלי לול????

איפה הייתי שמה את כל הצעצועים שזרוקים בסלון אם לא היה לי לול?
חוץ ממחסן צעצועים הוא לא משמש אצלנו לשום מטרה אחרת. מה שיש לנו זה לול מתקפל שאבא שלי הביא מארה"ב כשעומר נולד. עם עומר השתמשנו בזה בתור מיטה לתינוק בטיולים. עכשיו גילינו שיותר נוח שאורי ישן איתנו מאשר לסחוב מיטה או לבקש שיכינו.

לול הוא אביזר מגביל,

אני לא נגד לגמרה, אני חושבת שאם הוא במינון מתאים, זה יכול להיות אחלה. לאמא. בעניני הוא ממש ממש לא מתאים בשלב שבו העולל מתחיל כבר לזחול. אני בעד לתת מרחב, אפשרויות חקירה. מאד אהבתי את זה שנוריאל זוחל אחרי בכל הבית. נכון שאי אפשר לנקות (אצלינו, גם אם היה לול - לא נראה לי שהיה אפשר לנקות), אבל כל שאר הדברים שתריך לעשות - נוריאל היה לידי. הלך וחזר כעוות נפשו. גם עכשיו לא הולך להיות לול.

למעלה