כפרות

Netta79

New member
באמת , מה עושים עם עום הכיפורים הזה

???????????????????????????????????? ~נטע שלא החליטה מה לעשות ...

אייל החלטתי!

נשארת בבית לך תדע, אולי בבר שוב פעם יעבור עם הציצית וכיפה לבנה מבד סאטן

רחלי228

New member
אייל - זו לא התגרות בגורל?

לא שאני דוסית גדולה, וגם לי מדגדג לעשות משהו מעניין ביום כיפור. אבל דווקא היום הזה, המיוחד כל כך לנו כיהודים, אפילו כחילוניים גמורים. בא לך לך ים? אני ממצליצה כי תצפין לאכזיב, שם מתכנסת קהילת "בית חדש" בראשות הרב מרדכי גפני ו"עושה" את יום כיפור באופן שונה. למה לצאת חוצץ נגד המנהגים שלנו כיהודים. וכן, אני יודעת <איש באמונתו יחיה> אבל נראה לי (וזו דעתי בלבד) שזהו מעין "דווקא" לעולם המסורת שהולך ואובד לנו בתוך העידן הטכנולוגי.

רחלי228

New member
קצת על היום המיוחד הזה

ביום כיפור, כל יהודי הופך להיות מלאך. מטרת כל המצוות הקשורות ביום זה, היא להרחיק את האדם ככל האפשר מהגשמיות, עד שיהיה דומה למלאך ממש. כפי שהמלאכים "עומדים" סביב לכסא הכבוד, גם אנו עומדים בבית הכנסת במשך רוב היום. כמו שהמלאכים "לבושים בלבן", גם אנו נוהגים ללבוש בגדים לבנים; כמו שהמלאכים אינם זקוקים למזון ושתייה, גם אנו, לא אוכלים ולא שותים. מהות הצום והתענית: אסור לאכול ולשתות לא מתרחצים.. לא מורחים קרם גוף במקום אין סקס והמנעות מנעילת נעלי עור. כל השנה אנחנו מתרוצצים כעכברי מעבדה מורעלים ועוסקים בחומר ובגשמיות. ביום כיפור עושים פוס..ומפנים אותנו לעיסוק ברוח, מה שמקדם לרמה גבוהה של סליחה ומחלה (והלא ידוע שכח הסליחה והמחילה הינה תכונה אלוהית, ליום הזה סגולה מיוחדת המאפשרת לנו כיהודים, להתוודות על חטאינו (ומי מאיתנו אין להם כאלה בשק?) ובעצם לפתוח דף חדש, זה מנקה אותנו מחטאינו מול האלוהים שלנו, אך לא מחטיאנו כלפי חברינו ולכן נולד המנהג היפה הזה של בקשת סליחה ומחילה מהסביבה שלנו, שאולי פגענו בהם במהלך השנה. אכילה ביום כיפור נחשבת לאחת מן העבירות החמורות ביותר בתורה. שיהיה לכולנו צום קל, סליחה ומחילה מכל מי שאי פעם פגעתי בו ויום כיפור עם הרבה משמעות!

את יודעת חלי שלשמור שבת חשוב יותר?

אז למה לנסוע בשבת ולעשן ולא לשמור את השבת כהילכתה? זו גם התגרות בגורל. אז למה לצאת חוצץ נגד המנהגים שלנו כיהודים?

אייל 401

New member
חלי יקרה

אנימשתקע מחוסר מעש בבית על כן אני הולך למקום שכל מי שנימצא בו נוהג כמוני ולא מפריע לאף אדם באמונתו

אייל 401

New member
חלי הרב גפני

הוא לא ממש רב רפורמים זה כמו לגמור בחוץ לטעמי או שאתם שם או שלא וחוץ מזה עכשיו את ניזכרת ?אתמול הייתי באכזיב

אייל

תנסה לארגן איזה חוף מעניין בכנרת או בצפון יהיה הרבה יותר מעניין. לידיעתכם יוצאת גם הפלגה מיוחדת באוניית פאר עד שבת בערב לשיט חופי תורכיה במחיר סופר דיל

אייל 401

New member
כמו שניכתב מחר אחר הצהריים עד מוצאי

יופ הכיפורים ,בלי מחשב בלי פורום שקט נטו ,חכות יתקבלו בברכה

L o v e M e1

New member
הייתי באה בכייף אבל ה-../images/Emo68.gif

רוצה להשאר בשכונה עם האופניים והחבר'ה. מ ק פ י צ ה

למעלה