יאללה, חזרנו

את לא חושבת ככה?

לא קרה לך שהגבת בצורה שונה לגמרי בשתי סיטואציות דומות? וגם - הכל אישי, אבל זה לא קשור. (אני במצב רוח דטרמיניסטי. אוטוטו עומדים להגיע הנה 40 ילד למסיבת יומולדת של בני האמצעי, אחלו לי בהצלחה).

shellyland

New member
"דאאאה?!" פירושו שלא רק שאני חושבת כך,

אלא שזה מובן מאליו. כאילו - דאאאה?!

זה באמת אחד המסרים העיקריים שם

כל מיני דברים שמפריעים לנו - מפריעים לנו כי אנחנו מפרשים אותם בצורה מסויימת. כשמישהו "חופר לך במוח" - ה"חפירה" במוח היא לא מה שהוא חושב שהוא עושה. לכן צריך לקחת בחשבון שהשליליות של אנשים או של מצבים - היא קודם כל אצלינו בראש. (וזה על רגל אחת)

אני זוכרת שאמא שלי (אותה אחת המעצבנת ממקודם)

השתתפה לפני שנים בסדנה מהסוג הזה, והתובנה העיקרית שהיא חזרה ממנה, והיא מפמפמת לי אותה בראש כבר שנים, היא שאתה לא יכול לשנות אף אחד מלבד עצמך. עכשיו צריך לשלוח את כל המעצבנים לסדנה הזאת.

והחיוביות שלהם?

כלומר, אנשים שטובים ונחמדים אלינו - זה גם אצלנו בראש? אני יודעת שהתשובה היא שכן, רק רציתי לחדד את הנקודה.

בגדול, מה שהם מעבירים

(ואני אתנסח כאן יותר בשפה שלהם מאשר בשלי לרגע) זה ליצור אפשרויות חדשות לחיים, ולהמציא אפשרויות חדשות עבור עצמך. אתה לומד לפתח שם גישה שתמנע ממך לחסום את האפשרויות שאתה עצמך רוצה, ואתה לומד לשרש הנחות נסתרות שמפריעות לך בכך.

maybesure

New member
ובעברית

להפסיק להתחשבן עם אנשים כל הזמן. "כמה עשיתי בשבילו וכמה הוא חייב לי", או "עכשיו תורו - כי אני נתתי קודם". אלו דברים שאפשר ללמוד לבד במיוחד בכל מה שקשור ליחסי זוגיות התחשבנות היא מחסום. בהצלחה!

מעניין אם זה מחזיק מעמד.

הרבה פעמים לסדנאות האלה, או לספרי הדרכה של שיטות כאלה, או לשיחה עם אדם שחי לפי שיטה כזאת, או אפילו לעבודה עם עצמך על עצמך יש אפקט פלסבו. אתה לומד משהו חדש, מבין שזו דרך חיים טובה, ומרגיש לתקופה מסויימת שאתה מצליח וחייך השתנו. אבל במשבר הבא אתה חוזר לפעול בשיטות שהיית קודם, כי לא כל כך פשוט לשנות דפוסי התנהגות. יכול להיות שזה קשור לתפקוד של חלקים שונים של המוח- החלקים המעורבים בלמידה של דברים חדשים (היפוקמפוס?) וחלקים שקשורים בדפוסי התנהגות שטבועים בנו כבר מילדות (אולי אמיגדלה?) . הלואי שיצא לי לחפש על זה חומר קריאה בעתיד הקרוב. ההיפוקמפוס שלי לא במצב להיט לאחרונה.

maybesure

New member
לא זה לא מחזיק

אם לא משתתפים בהמשך על בסיס קבוע לצורך תחזוקה שוטפת. הכרתי כמה וכמה אנשים שעברו שם סדנאות, ברגע שהפסיקו זה התמוסס והתפוגג אחרי כמה חודשים. חלק מיחסים ששופרו ממשיכים להיות בסדר, אבל אחרים חזרו להיות גרועים כשהיו. תמיד אחרי סדנאות כאלו יש אופוריה של תובנה חדשה, חלק מזערי מזה נלקח כמוטו לחיים. השאר מתאדה.

למעלה