יאללה, חזרנו

זהו, שאיפה שהייתי זה היה

בקורס של 'לנדמרק אדיוקיישן'. זה נמשך סופ"ש שלם, בצורה אינטנסיבית כמו שאינטנסיבי רק יכול להיות אינטנסיבי, וזוהי חויה מרתקת. אני יודע ששומעים על זה כל מיני שמועות ושטויות, אבל מה שאומרים הוא די מוגזם. זה עוזר קודם כל למי שמגיע לשם ורוצה לשפר דברים בחיים שלו. הרעיון הוא ללמוד גישות ליברליות יותר למצבים שונים בחיים, ולשרש הנחות נסתרות בגישה שלנו לאנשים ולמצבים. נכון שזה נשמע הזוי ופלצני כשלא נכנסים לעומק של מה שמדובר בו, אבל החוויה של ללמוד את זה היא מעניינת ומרתקת. אתה מתחיל להתייחס אחרת לגמרי לדברים שלפני כן היו מאוד-מאוד בעיתיים בחיים שלך, ויוצר כלים אחרים להתמודדות יותר קלה עם זה. אבל עיקר החוויה היה לא הלימוד עצמו, אלא ההתחככות עם האנשים שלומדים את זה, הפידבקים ההדדיים, ולהיות עד לתהליך שבו הם עצמם לומדים את זה. זה מה שבאמת משפיע. אל תדאגו, אני לא הולך לשווק לכם את זה עכשיו באופן אגרסיבי כמו סוכן מכירות. נכון, למי שסיים קורס כזה יש נטיה לשכנע חזק-חזק את החברים שלו ללכת לזה גם כן. אני כן חושב שזה יכול לעזור לאנשים, אבל בתנאי שהם רוצים מלכתחילה לשפר דברים בחיים שלהם.

אז הנה דוגמה

אתמול בבוקר, אמא שלי התקשרה כרגיל בתזמון שהיה מאוד לא נוח בשבילי, אבל זאת פעם ראשונה אחרי המון שנים שהיא בכלל לא נשמעה לי קרציה.

הם רושמים בשיטת "חבר מביא חבר"

וכמעט לא מפרסמים את זה. כן, אפשר גם לבוא בלי שחברים הביאו אותך, אבל אם הגעת לשם ברור ששמעת על זה ממישהו...

לא באמת חשבתי שבאמת התכוונת

אחרת עוד הייתי שולח לך מסר עם הפרטים
אבל תיארתי לי שמישהו ישאל

nutmeg

New member
כי

אם לומדים לשנות עמדות, שומעים אחרת. מה לא ברור?

nutmeg

New member
שלי - מה לא ברור

הוא למד לעשות את מה שלך נשמע כל כך דאאאה. העמדה שהוא שינה קשורה לאיך שהוא תופס את ההתנהגות של אמא שלו

לא נראה לי שללמוד את זה נשמע לה דאאאה

נראה לי שהעובדה שהכל בראש נשמעת לה דאאאה, והיא שואלת איך אפשר לקחת את הידע הזה ולהשתמש בו.

לא בדיוק.

אני לא מנסה ללמוד שום דבר תיאורטי - אני מנסה להבין נקודתית איך האגס תפס את ההתנהגות של אמא שלו ומה בסדנה גרם לו לתפוס אותה בצורה שונה. האגס. לא כל האנשים בעולם. אני מנסה להבין מה עבר עליו. לקרוא תיאוריות ושיטות וסיפורים אני יכולה גם מאנשים זרים. אצל חברים, חשוב לי לשמוע את העמדה האישית. הכנה. הפתוחה. האינטרוספקטיבית.

האמת היא

שגם לפני כן לא חשבתי שאמא שלי מנסה להיות קרציה במודע, וכן הנחתי שהכוונות שלה הן תמיד טובות, אבל ב'לנדמרק' קיבלתי כלים שנתנו לי לקבל את התנהגותה ביתר סבלנות. באופן כללי מה שעבר עלי שם היה דווקא מינורי ביחס למה שעבר על אנשים אחרים שם - אנשים התקשרו לאנשים עם יחסים בעיתיים בחיים שלהם כדי להתפייס טלפונית (וזו הנחיה שאנחנו מקבלים שם) וכדי להבהיר להם שהם מבינים כיום אחרת את התנהגותם. אני לא עשיתי את זה. לא עברתי שם סערה רגשית עד-כדי-כך גדולה, אבל זה נתן לי יותר אורך רוח בכמה דברים.

למעלה