טיפול קבוצתי

AYELET1

New member
../images/Emo32.gif טיפול קבוצתי

בשנים האחרונות קמו המוני קב´ לטיפול בבעיות שונות, והפך IN-י להשתתף בכאלו. חלק ממנחי הקב´ , אינם מוסמכים (מה שאומר שא תחליטו להנחות מחר איזו קב´ מטעם עצמכם , אין כל בעיה בכך
) , ולכן קם לאחרונה מכון ישראלי, המאגד בתוכו מנחים שעברו הכשרה של 3 שנים בתחום. טיפול קבוצתי מתאים לבעיות מסויימות, וגם כנראה לאנשים מסויימים בלבד. טיפול מסוג זה, מאפשר, למשל, קבלת פידבק לאדם ע בעיות חברתיות- פידבק שם יבהיר לו מה לקוי בהתנהגותו. מה דעתכם על טיפולים אלו? הייתם מסוגלים להשתתף בכזה, ולחשוף את עצמכם לפני בני אדם זרים? האם זה נראה לכם אפקטיבי? האם באמת טיפול קבוצתי הוא תמיד במקום, ולאחלק מאפנה מסויימת? מוזמנים לחוות דעתכם

bimbo.

New member
זו לא אופנה חדשה. הקבוצות הטיפוליות

קיימות כבר שנים רבות, אלא שלאחרונה הן התרבו כפטריות אחרי הגשם. באופן כללי קוראים להן "סדנאות ליחסי אנוש". אנשים מסויימים אכן נעזרים בהן בכך, שהם מוצאים אפשרות להוציא את המעיק עליהם ולדסקס בבעיות המציקות, ישנם גם אנשים מופנמים, שבאמצעות השתתפות בקבוצות אלו, מצליחים, לאחר מספר מפגשים להפתח, וברור שזו הקלה עבורם. הבעיה היא, ששרלטנים למיניהם מנצלים את מצוקותיהם של האנשים (כמו בכל תחום), ועשויים רק להזיק להם. טוב וחשוב שקם גוף, המאגד אנשים שעברו הכשרה מתאימה, אם כי אינם פסיכולוגים. אבל לא כל אדם עם בעיה זקוק לפסיכולוג. מספיק שיהיה אצל מי להוריד קצת מהלב.

vered4

New member
בדיוק דיברתי עם ידידה שהולכת

לסדנא שכזו. היא הלכה בעקבות שינוי שמצא חן בעיניה אצל חברה (שגם הגיעה ככה). נשמע לי שמי שהולך, הוא אדם שמאוד רוצה שינוי בעצמו, מתרשם שזה יכול להועיל לו ומנסה. בסדנה הזו, מי שמעביר אותה הוא אדם אחד, שהגיע לשינוי בעצמו, ומעביר את הנסיון שלו לאחרים. היא ציינה שבסיום הסדנה, היו אנשים שהוא הרגיש שזה לא הצליח לו ולהם, והחזיר להם את כל הכסף. מה שגרם לאמון מוגבר של האנשים בו. השאלה אם אדם מתייחס לזה כאל טיפול (לדעתי לא), או כאל חבר שמעביר מנסיונו, ועוזר לך לעשות את השינוי. בעבר היתה סדנא כזו בשם I am, אנשים חזרו ממנה מאוד אופטימיים ושמחים, הבעיה היתה שזה עבר אחרי זמן קצר, כי זה לא שינוי אמיתי ועמוק. זה גם היה מאוד ממוסחר ואינסטנט, הדרך אל האושר בשלושה ימים. כך שאם דבר כזה עוזר אפשר לראות אחרי זמן, ותלוי גם עד כמה האדם רוצה ומחפש את השינוי.

אטיוד5

Active member
יש ויש

יש אנשים שזה עוזר להם ויש אנשים שזה שובר אותם ויש את אלה שזה לא מזיז להם. וזה בכלל לא חדש. אני זוכר כאלה קבוצות עוד משנות השישים המאוחרות. כשלעצמי, אין לי מי-יודע-מה לחשוף. גם ככה אני מאוד פתוח עם הבריות. בעצם יותר מדי גלוי. זאת הבעיה שלי.

למעלה