איזה כיף – הגמד התעצבן../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif
6. suede – SUEDE (1991) עטיפת אלבום לא ברורה (מי בדיוק מתנשק שם עם מי? ולמי אכפת?), טונות של פוזה ומשחקי מיניות מוזרים ואלבום אחד שבכל זאת נשאר בלב. אלבום שעורר גלים רבים בעולם, ואף זכה להצלחה ניכרת בארץ הביילין, הגלעד והשרון. רק בזכות שתי הרצועות הפותחות : So Young, Animal Nitrate – שבהם חוסכים לנו החבר'ה של ברט אנדרסון את ניחוחות הגלאם הכבד שלהם. אלבום 'המתרוממים' היחיד שאני אוהב באמת. במשפט אחד? הומופוב? אני??? 7. van halen – 1984 (תנחשו מאזה שנה זה...) למה? בזכות עטיפת הילד-מלאך מעשן ההורסת, בזכות הקצב של 'פנמה', בזכות JUMP וקטע הקלידים הכ"כ מוכר בפתיחתו, בזכות המורה שגם אני הייתי חם עליה, בזכות הגיטרה המייללת של אדי ואן היילן, בגלל שאסור לשכוח שזה אחד מאלבומי הרוק שגדלתי עליהם, ומה עוד מחזיר אותך תמיד אל אותה ילדות נשכחת?!. במשפט אחד? כולם קופצים עכשיו. 8. guns and roses - Appetite for Destruction (1987) היתה תקופה שרובים ושושנים היו הדבר הכי חם בעולם וגם בארץ (כולל הופעה ביסטרית אחת בפארק הירקון לעיני 50000 משולהבים, כמדומני) – היתה לזה גם סיבה טובה: בעידן שבו כ"כ קשה לגיטריסטים לחבר שני אקורדים במהירות שהיתה גורמת לדווין אולמן לגחך, בזמן שלסולנים יש בעיות להגיע למנעד צרחות שאיאן גיליאן עלה עליו בזמן שינה כנוחר מקצועי – בימים קשים שכאלה נמצאה הלהקה שחיברה בו זמנית את סלאש (גיטריסט מצוין של ממש) ואקסל רוז (צווחן שיודע דבר אחד או שניים יותר מאשר חבישת בנדנה על ראשו), זה מספיק. זה אלבום פצאייץ, שמכיל כמה מהקלאסיקות החדשות של הרוק הכבד – ביניהם - Welcome to the Jungle, Paradise City, וילד מתוק שלי (שזכה לביצוע נלעג של שרית חדד בראשית דרכה). במשפט אחד? ברוכים הבאים לג'ונגל. 9. pixies – Doolittle (1989) יותר טוב מסרפר רוזה, יותר חזק מסופרמן, יותר ד"ר מדוליטל. הפיקסיז הם הדבר האמיתי, והם לא דומים לאף אחד אחר. הם צעקניים במקום שבו המלודיה מתבקשת, הם אפלוליים במקום שהאור נחוץ, הם דופקים את הראש בשעה שזה צריך מקלט של קצת שקט. המלכים האולטיבטיביים של עולם הרוק המחתרתי מגישים את אלבום העל שלהם לעולם עם רשימת נימוקים שהיא פליי ליסט ארוך מכדי לפרטו וטוב מכדי לדלג עליו, הנה כמה טובים במיחד מתוכו: DEBASER – עם הבס המכה בראש כל הזמן, הריף החוזר וצעקות הפזמון המופלאות שלו, Here Comes Your Man שהריף הבסיסי שלו יצא משנות ה-50 ואפילו הקול של פרנסיס יותר נעים כאן לאוזן, monkey gone to heaven המהפנט, mr grieves שעל גבול הרגאיי החללי בפתיחתו המוזרה, TAME הדקדנטי ויש עוד רבים. במשפט אחד? אם השטן הוא שש אזי אלוהים הוא שבע (שזה בעברית – "שמישהו יכתוב עליהם כבר בפורום!"). 10. u2 – achtung baby (1991) 'ג'ושוע טרי' אולי נחשב יותר, ולבטח מכיל יותר אוירת קאנטרי, אבל זה מגדיר מחדש את הרוק'נ'רול השמח של שנות ה-90. THE EDGE מפגין שיש עוד גיבורים (כנראה שתמיד יהיו) על הגיטרה, בונו מוכיח שיש לו יכולות לא מבוטלות בשירה, אבל בעיקר ככותב - ONE (המחליפה של מלון קליפורניה בשנות ה-90?) , מי ירכב על סוסייך הפראיים, (היא רוקדת) בדרכים מיסתוריות, הזבוב. אין רגע דל. במילה אחת? יותר טוב מהדבר האמיתי. רגע, רגע, אפשר עוד עשרה? בבקשה? זה יהרוג את הגמד לבטח! (NAME DROPPING) 11. August and Everything After - קאונטינג קרואוז 12. blur – parklife 13. the replacements – let it be 14. john fogerty – centerfield 15. the verve - Bittersweet Symphony 16. בל וסבסטיאן - Fold Your Hands Child, You Walk Like a Peasant 17. neil young - weld 18. metallica - ...And Justice for All 19. jeff buckley – grace 20. ברוס ספרינגסטין - Tunnel of Love