טופיק

סגול מורכב מאדום. יתכן שזה חלק שיותר

מודגש אצלה בעין. והיא תעדיף רק את הכחול (שזה גם מרכיב של סגול). מה שהכי הדהים אותי שהעין האנושית בעצם מדגישה את הגוון הירוק. ז"א, היא לא רואה את הצבעים באופן שווה

inbardaf

New member
אם כבר מדברים על העין האנושית..

מה שבאמת מדהים הוא, 'שצבעי היסוד' של העין הם אדום, כחול וירוק במקום צהוב! למה ירוק ולא צהוב - לא הצלחתי לקבל תשובה מאף אחד מהאנשים אותם שאלתי. אני רק יודעת שככה בונים כל מסך אלקטרוני.. זה תמיד היה נראה לי נקודה מעניינת.. לגבי זה שסגול מורכב מאדום וכחול - זה נכון ועדיין נראה לי מוזר להגדיר אותו כאלים. גם סגול שמרכיב בעיקר אדום, יהיה עמום העוצמה שלו. אפילו בורדו, שזה גוון של אדום מאוד כהה ופחות בוהק, מרגיש פחות אלים. ממה שאני יודעת, סגול לרוב מקושר בכלל לחמלה. אבל כמו בכל דבר, תמיד יש יוצאי דופן..

inbardaf

New member
זה עדיין לא מסביר איך זה

שבצבעים החיים אנחנו מערבבים צהוב ואדום ומקבלים כתום, אבל בתדרים של אור, ירוק ואדום נותנים צהוב? איפה ההגיון? איך זה עובד פיזיקאלית אני יודעת. אלו אורכי גל בתדרים שונים והירוק נופל באמצע יותר מהצהוב. כל העסק עדיין תמוהה בעיני. אני מאמינה שמאחורי תופעות כאלה מסתתר סוד חשוב שם נגלה אותו, נבין פתאום עוד הרבה דברים.

זה גמדים קטנים, שכל פעם שאת לא מסתכלת,

הם מזיזים את הספקטרום ימינה
למה לא הגיוני, הרי יש הבדל לבין אור שחוזר ממשטח לבין אור שמגיע ישירות ממקור אור. למה שהתכונות יהיו זהות לגבי עירבובי צבעים בשני המקרים?...

inbardaf

New member
כי אם זה שונה

אז למה הכחול והאדום כן חוזרים על עצמם? אני בעד תאורית הגמדים. היא גם עובדת אצלנו בפרוייקט של הגלגלים (של הלויין) העסק שם מסתבך כבר יותר משנה (למרות שעכשיו כבר מתחילים לראות באמת את האור - על שלל גוניו העליזים
) בשלבים הבאמת מתישים של הפרוייקט הזה, כשדברים הסתבכו בצורה לא הגיונית, פעם אחרי פעם, החלטנו - אני ומנהל הפרוייקט, שיש גמדים בתוך הארון של הפרוייקט. (האמת שזה היה רעיון שלו ואני פשוט אימצתי אותו בחום..) ככה, כל פעם שמשהו לא הגיוני התרחש, היינו אומרים: זה הגמדים האלה.. הם שוב עושים שטויות..

snoopytush

New member
זה באמת תמוה מה גם שהידעת

שצהוב וכחול נותן ירוק. וצבעי יסוד אמורים ליצור צבעים אחרים אותם לא אמורים להצליח לייצר

זהו בדיוק, שזה באור

צבעים רגילים מערבבים בתהליך של חיבור, ואור מחברים בהחסרה. עוד דבר הוא שצבעי היסוד באור (אדום, ירוק וכחול) יוצרים יחד את האור הלבן, שזה בדיוק הפוך... קראתי על זה הרבה בזמנו כי אלה נושאים שאני אוהבת, אבל הזיכרון בוגד בי והספרים לא לצדי כרגע. אז אני מודה שאני לא זוכרת את ההסבר הפיזיקלי, אבל אני מאמינה שיש מקורות ברשת (ויקיפדיה?) שיוכלו להבהיר יותר. אין כאן איזשהו "סוד" כי אלה דברים ידועים, וכפי שניתן לראות, יש מכשירים אלקטרוניים שבנויים על היסודות האלה, כך שהאנושות כבר "פענחה" אותו מזמן...

inbardaf

New member
לא, לא, לא, ממש לא הבנתם אותי

את כל החומר המוכר והלא מוכר על הנושא - אני מכירה. קראתי. הנושא הזה מרתק אותי מילדות. אבא שלי עבד תקופה במעבדות של המחלקה לפיזיקה ואח"כ הוא היה אחראי מעבדות במתחם של פעולות נוער. אמא שלי עבדה במחלקה להוראת המדעים. שני הדברים האלה, איפשרו לי גישה לים של 'משחקים' מדעיים מעניינים. בין השאר, מתקן של 3 פנסים שמקרינים על משטח לבן ומסביר את הפיזיקה שמאחורי הצבעים וכו' וכו'. כל החיסור והחיבור וזה שיחד כל הצבעים באור הופכים ללבן. אני מכירה את זה עוד מהיסודי. 'שחקתי' בזה. זה ריתק אותי וקראתי על זה. מישהו פה מכיר את הנסוי של גיתה בהקשר? גיתה חי בתקופה של ניוטון. ניוטון ערך את הנסוי עם המנסרה על האור וממנו הגיע למסקנה שהאור הלבן מכיל את כל ספקטרום הצבעים והמנסרה שוברת אותו לצבעי הקשת. משם התחילה כל התיאוריה המוכרת כ"כ היום. גיתה שמע על הנסיון והחליט לערוך אותו בעצמו. הוא השאיל מנסרה וערך את הניסוי והגיע למסקנות אחרות לגמרי! שני הניסויים היו זהים והציגו תופעות זהות. רק המסקנות היו שונות. ואני עדיין חושבת שיש כאן סוד שאף אחד עדיין לא גילה. או שמישהו מחוץ לעולם המדע המוכר גילה ועדיין לא שמעתי עליו.. הקטע עם הירוק והצהוב משך את תשומת ליבי במקרים נוספים שבו הוא בא לידי ביטוי.

inbardaf

New member
אה, ובתור סטודנטית

העברתי שיעורי העשרה בבתי ספר מאזורי פיתוח, על כל מיני נושאים מדעיים. (דרך קרן קרב) אחד השיעורים - עסק בנושא הזה. הוא היה לילדים ביסודי והרמה בהתאם. בין השאר, עשיתי עם התלמידים סביבון מעיגול קרטון שצובעים בשלושת צבעי היסוד וקסם שתקוע באמצע. מסובבים אותו ורואים שהעיגול הופך ללבן כשמסובבים אותו מספיק מהר..

snoopytush

New member
כן יש משהו אלים קצת

כי דם שמתקרש לפעמים יש לו גוונים סגולים כהים. וגם סגול ממש כהה גורם לי לתחושת ריחוק מסויימת לא יודעת משהו אפל כזה אבל תכלת תמיד עושה לי מצב רוח טוב

inbardaf

New member
ספרי לי על זה.. (דם שמתקרש..)

אני סובלת מהרבה עיגולים סגולים בגלל בעיה קלה בקרישת הדם (בגלל הכבד
- ולא, אני לא שותה ולא שתיתי אלכוהול) אבך החלק הכי מגעיל בתהליך, זה כשסימנים הופכים לירוק-צהוב מגעיל.. (והנה חזרנו שוב לשני הצבעים האלה..) ועדיין לא ברור לי מה אלים בסגול... ותכלת עושה לי גם טוב - בעיקר כי הוא מזכיר לי שמיים בהירים ויום יפה, וזה לבד עושה מצב רוח טוב

inbardaf

New member
ומיסטיק - לא מתאים לך ככה לקלקל לי את השם

עינבר עם י'..

queen helen

New member
שאלה:

איך עולים במדרגות עם קביים בלי ליפול ולפתוח את הראש? לא נראה לי שיש איזה מחקר על א-מיניות וצבעים, ולי בכלל אמרו שזה צבע של הקהילה הלהט"ב, אבל גם אני מאוהבת בסגול...
מזל טוב על הדירה!

לא יודעת.

אבל במשך חצי שנה+ אני גררתי את עצמי במעלה המדרגות באמצעות המעקה, רק עם הידיים. ואני חייבת לומר שזו הייתה התקופה שהיו לי הכי הרבה שרירי ידיים אי פעם
[הידד למניסקוס קרוע! סתם, זה גרוע. באמת.]

למעלה