טוב

bralon1

Member
שאלה הקשורה לאוניברסיטת ת"א

מה ההבדל בין קורס משולב מתמטיקה-פיזיקה לבין קורס דו חוגי שמתמטיקה חוג ראשי ופיזיקה חוג משני ולהפך באוניברסיטת ת"א?

voguemaster

New member
אמממ לא סגור על זה

אבל מזכרוני המרופרף משהו אני נזכר שחוג ראשי זה 75% למקצוע הראשי ו-25% למקצוע המשני. בדו-חוגי יש שיוויון בין שני המסלולים אבל הקלה קלה (דגש על "קלה") בכמות הקורסים. אפשר לראות את זה בידיעון של הפקולטה למדעים מדויקים באתר של האוניברסיטה.

ailag

New member
ההבדלים

1. דגש שונה. בראשי-משני יש יותר מהקורסים של הראשי ופחות מהמשני. את זה אפשר לראות בידיעון (יש שם את פירוט תוכניות הלימודים) יש גם מספר שונה של שעות בסה"כ לתואר (במשולב לומדים הכי הרבה שעות) 2. ממוצעים שונים: במשולב צריך 75 בכל אחד משני המקצועות כדי לעבור שנה (ואני מכירה מישהו שלקח קורס אחד בפיזיקה בשנה א', קיבל בו פחות מ75 והודיעו לו שהוא לא יכול להמשיך במסלול! אבל אצלו אני מתארת לעצמי שיסדרו משהו
) . נדמה לי שבראשי-משני צריך 70, זה נמצא בידיעון. 3. השלמות לתואר שני: במשולב, לא צריך לעשות הרבה השלמות לקראת תואר שני בכ"א מהמקצועות. בראשי-משני נדמה לי שצריך השלמות, במיוחד אם אתה רוצה לעשות תואר שני במקצוע המשני. בכל מקרה, עוד לא בדקתי את פורום סטודנטים היום אבל עדיף לשאול שם

bralon1

Member
הקורסים במשולב שונים מזה שנלמדים

בראשי משני? האם יש בחירה במשולב (קראתי שהבחירה מוגבלת ביחס לראשי משני)?

ailag

New member
קורסים

עדיף שתשווה פשוט בין הקורסים בידיעון. הבחירה במשולב לא משהו. יש שלושה מקצועות מתמטיים לבחור, יש שני מבואות בפיזיקה מתוך שלושה לבחור, והשאר במסלול (פחות או יותר. נדמה לי שהיה רמז לא ברור לקורס בחירה בפיזיקה) לא יודעת בקשר לראשי משני לעומת המשולב. אבל מצד שני, המון עוזבים את המשולב אחרי השנה הראשונה (כולל אני). גם אם אתה נכנס למשולב, הרבה פעמים אחרי שנה אתה תבין מה אתה באמת רוצה, ואז תוכל לעבור לראשי משני .. זה לא כאילו אתה מחליט עכשיו לכל החיים.

למעלה