טוב

הרוק המתקדם חוזר!

רוק מתקדם, פרוגרסיב-רוק, פרוג, מצטייר בעיני אנשים רבים כתעלומה מוסיקלית שקשה לפתור אותה. יש החושבים שמדובר במונח יחסי לסגנונות אחרים, או לפחות, בסגנון שמתיימר להיות יותר "טוב" מסגנונות מוסיקליים אחרים. יש הסבורים שמדובר בסגנון שמאליל טכניקת נגינה בלבד, ושעיקר פועלו הוא להעצים את שמם הטוב של הנגנים המדוברים. אחרים יגידו שמדובר בסגנון קוסמי, שחידוש הוא עיקרון ברזל, וכל השאר זה סתם פוזה. ומה אתם חושבים? אם אתם לא בטוחים מה זה רוק מתקדם, או שאתם יודעים טוב מאוד מה זה רוק מתקדם, ורוצים להאיר את עיני כולנו, או שסתם בא לכם לדבר עם אנשים אחרים על סגנון שחשבתם שרק אתם מכירים בארץ בכלל, אז אולי, מקומכם איתנו. פורום רוק מתקדם, מספר 503.

the band member

New member
אני יודע שזו הצתה קצת (הרבה) מאוחרת

אבל נעדרתי דיי הרבה זמן מהפורומים... מזל טוב למנהלת החדשה- נועה
אני מאחל לך הרבה הצלחה והרבה הנאה, כל הכבוד, התפקיד ממש מתלבש עלייך
|איאן אנדרסון||חליל צד|

קוכולין

New member
פרוייקט מוזיקלי מעניין

שלום לכל חברי הפורום! לפרוייקט מוזיקלי חדש ומעניין- עם אופציה כלכלית בהמשך- דרוש חובב מוזיקה, עם אולפן ביתי שניתן להקליט בו זמרת + מנגינות קלידים. המטרה היא הפקת דיסק. בקצרה, כדי לא להלאות את הפורום, מדובר על לחנים מקוריים לשירים מ"שר הטבעות" ומיצירות אחרות של טולקין, תוך שיתוף פעולה עם זמרת צעירה ומדהימה. הופעה ראשונה היתה בכנס "אבק כוכבים" האחרון, למדע בדיוני ופנטזיה, והיתה התלהבות אדירה בקהל. כעת יש הרבה (מאד) אנשים שמצפים לדיסק- שימכר כמובן בכנסים מסוג זה. לא נוכל לשלם שכר, אבל שמם של כל השותפים יירשם על הדיסק, והם יהיו שווים בחלוקת רווחים ממכירה, אם אכן נצליח להפיק דיסק. כעת יש לנו מלחין וזמרת- מה שדרוש זה רק מקום להקלטה. נ.ב. אם יש זמר טוב (בשביל קול גברי) שמעוניין להשתתף- יתקבל גם בברכה. כל מי שמעוניין יכול לשלוח לי מסר אישי, או אימייל: [email protected]

למחוק ת'אישיות בשביל שירים בגלגל"ץ

אני עומד בפני סוגיה קשה. לפני שלושה ימים דיבר איתי אספן תקליטים מגרמניה שהביע התעניינות באחד התקליטים שלי והציע תמורתו לפחות 300$. אותו תקליט ניתן להחלפה במצב חדש במחיר שלא יעלה על 100 ש"ח, אבל בכל זאת איכשהו התחברתי לעובדה שיש לי תקליט נדיר בבית. מבחינה כספית אני די מרושש כרגע, ולכן אני ממש לא יודע מה לעשות... למחוק ת'אישיות בשביל שירים בגלגל"ץ (יעני לוותר על התקליט בשביל קצת כסף), או להיות אספן מרושש גאה. אז זהו, רק רציתי לשתף לפני שאני עושה עץ או פלי... (אגב התקליט המדובר הוא ארזאקל בהוצאתו האמריקנית הראשונה).

ThePiper

New member
רגע... לא הבנתי...

אתה יכול לקנות את אותו התקליט ב-100 ש"ח?

ההבדל היחיד הוא

הפס ייצור וצבע העטיפה. התקליט יצא מחדש בחברת AKARMA לפני הערך שנה ואפשר לקנות אותו בארץ בבערך 100 ש"ח, מה שלי יש יש לו עטיפה שונה קצת (בצבע). גם אפשר להשיג הנדריקס חדשים בבערך 100 ש"ח, אבל המקוריים שווים משהו כמו 2500$...

זה בהחלט הזמן להגיד משהו

אני לא מבין מדוע אנשים כל כך מתחברים לערך האספנות של האלבומים. יש אנשים (ולא מעט כאלה, ואולי גם חברי פורום) שלפעמים אפילו לא שומעים את התקליט בשביל לשמור עליו, או סתם תולים אותו בחדר. ושאלתי: למה? את התקליט אתה קנית הרי בשביל להאזין לו. יש להניח שאיכות הקול בדיסק היא אפילו טובה יותר מאשר של התקליט שברשותך. אז אין שום סיבה, מוזיקלית לפחות, לשמור על התקליט. אני הייתי מוכר אותו. כמובן, שכאיש עסקים חכם כדאי לך לחכות איתו עוד כמה חודשים/שנים כדי למכור אותו במחיר כפול או משהו כזה, אבל אני ממליץ לך למכור אותו באיזשהו שלב של חייך.

תקליטים גם ככה יש אצלי בבית

יותר מדיסקים (140 תקליטים ו-110 דיסקים so far). אני קונה אותם לא רק בגלל ערך האספנות. אני שומע את כולם (חוץ מהראשון של פוקוס שאני עדיין לא מבין למה לא שמעתי אותו עדיין, יש לי אותו כבר חצי שנה - היום נשמע) ובסה"כ יוצא שאני מוציא בממוצע 30-40 ש"ח על כל תקליט. בערך פי 2 פחות מעל דיסק. אז זה לא רק בשביל האספנות אלא גם בשביל להכיר יותר דברים בצורה חוקית. ואת ארזאקל אני שומע המון - תקליט מצויין.

לא אמרתי

שאתה קונה תקליטים בשביל ערך האספנות. אמרתי שאני לא מבין אותך אם הסיבה היחידה שאתה רוצה לשמור תקליט מסויים היא אספנות, כאשר אתה יכול להשיג את אותה מוזיקה, באיכות גבוהה יותר, בפחות כסף, אבל אתה לא עושה את זה בגלל ערך האספנות. אבל זכותך כמובן לעשות את זה.

Miss CB

New member
אני לא חושבת שזה נכון...

ז"א, אספנות זה נחמד, וכך גם אוסף מכובד של ידע מוסיקלי, אבל נראה לי שאנשים שבאמת אוהבים מוסיקה קונים דיסקים או תקליטים דבר ראשון בשביל לשמוע אותם, להכיר סגנונות ואמנים וכו' - ואוסף זה סתם בונוס. אגב, בעניין דיסק מול תקליט, יש בזה משהו ואישית דיסקים נראים לי אומנם יותר יקרים אבל גם יותר משתלמים (דיסקמן, מערכת בכל מקום וכל זה) אבל מצד שני, ויניל נותן תחושה ישנה כזאת... ככה היו שומעים את זה... זה מיוחד יותר, ומי אמר שהאיכות לא טובה? (וסתם ערך מוסף - אלבומים אפשר לגלגל אחורה על מנת לשמוע מסרים מגניבים ודיסקים לא, מי כמוך אוהב מסרים סמויים בנוגע לוויליאם/פול, הא?)

HelterSkelter1

New member
תמכור! תמכור!

לדעתי כדאי לך למכור ועכשיו. אם לוקחים בחשבון שהוא גרמני, אז למה לרחם עליו?
נסה להעלות את המחיר, אבל תמכור בכל מקרה. עם הכסף קנה את התקליט במאה ש"ח, כמו חדש. לא ככה?

למעלה