על לא דבר
1. אני מנחש שהחניכים שלך קטנים (לפי מה אמרת עד עכשיו), אז הניחוש שלי הוא שהלילה יהיה מספיק מפחיד בשבילם, כדי שיתנהגו בסדר. לגבי הליכלוך, אל תעשי להם יותר מידי דברים מלכלכים, או שלחילופין תפעילי עליהם לחץ חברתי, ותראי להם שלהתלכלך זה כיף. חוץ מזה תמיד אפשר לקרוא לפסים של בוץ על הפנים, פסי גבורה (ואז כל הבנים רוצים כאלה). ואם את רוצה שישימו פסי הסוואה, אז תמרחי את כל הפנים שלך, כדי לשכנע אותם (לי זה עבד, ועוד עם החניכות שלי), ולהראות להם כמה זה כיף. ודרך אגב כל החניכים (חוץ ממני כמובן), הם אף פעם לא מספיק בשלים, ותמיד באלגניסטים ואף פעם לא אוהבים להתלכלך, ללכת, לרוץ, לנקות, לסחוב שקיות זבל (ולכן הוקמה סיירת הזבל - סיירת המטכ"ל של הזבל...). מה לעשות, את תמיד יותר גדולה ויותר בוגרת (אני בהחלט מקווה שכך), ולכן הם תמיד לא נראים לך מספיק בוגרים בשביל משהו מסויים (והרבה פעמים זה גם נכון). 2. אל תראי להם שאת מפחדת, ואם המצב ממש גרוע, אז תקחי רגיעון או משהו כזה (אמרו לי שזה עובד, ואם זה לא, אז זה בטח יעבוד פסיכולוגית). וחוץ מזה, הפתרון הכי פשוט, הוא שתצרפי אלייך עוד משיהו שמספיק אחראי, ושהוא יעזור לך לשמור עליהם (יענו מלווה). את יכולה לקחת מדריך אחר שלא עושה כלום, או איזה טרומ"פ או שניים, שרוצים להראות כמה הם אחראיים ומוצלחים, כדי לצאת לקורס מד"צים, או גרעינר/מד"ב, או איזה צלופח נחמד (הבנת את הרעיון הכללי). חוץ מזה, שלא יקרה כלום, אם תעשו את האש עם פנסים. 3. לא אמרתי שמורן ישמור עלייך, וזה לא התפקיד שלו (למרות שאם אתם מדריכים ביחד, אז הוא יכול לעזור קצת). מה שכן, אתם יכולים לארגן איזה אש לילה, שהקבוצה שלך, תשחק נגד הקבוצה של מורן, ואני חושב שזה יעזור קצת. ובסופו של דבר, אני סומך עלייך שתסתדרי, וחוץ מזה, במקרה הכי גרוע, תחליטי שהאש הסתיים, ותחזרו בחזרה. ומשהו לפני לפני אחרון: עכשיו עדיין חשוך אחרי הצהריים, אז את באמת יכולה עדיין לשעות אש ב-7 בערב, או אפילו ב-6, אני מניח שזה בטח יקל עלייך. משהו לפני אחרון: את יכולה לקחת איתך טלפון סלולרי, ולהשאיר אותו פתוח, ככה שאת לא באמת לבד, ותמיד אפשר ליצור איתך קשר, או שאת יכולה ליצור עם מישהו קשר. משהו אחרון באמת: אם את לוקחת טרומ"פ איתך, תבחרי אחד שהוא באמת אחראי, כי לפעמים הם יותר בעייתים מהחניכים (מנסיון).