טוב

kedeman

New member
ישראלי היה שווה ביותר!!!

בחיים שלי לא ידעתי כמה שהמפקדה הארצית היא הדבר הכי שווה שיש האוכל.. האווירה.. ההרגשה שכולנו סובלים.. השנאה ל-מ"פים על זה שהם לא צריכים כל היום לבנות ולפרק דבים.. הכאב בידיים אחרי שלב מסויים.. היה ממש כייף!!!

דווקא לנו היה מקרה עם חרק מפחיד

קראו לו עקרביש או משהו כזה זה כמו עכביש רק יותר גדול מאגרוף של אדם מבוגר אפור עם מלתעות אדומות הוא לא ארסי אבל הנשיכה שלו כואבת מאוד כי היא מפצחת שריון עקרבים או משהו כזה, הוא היה על שקש של חניך בבעקבות לוחמים האחרון בלילה הראשון

../images/Emo32.gif צריך סקר חדש

אני בעד משהו נחמד בסגנון: מה ההמצאה הכי מוצלחת שיש במחנות: 1. שמן סנדות. 2. בונזו לכלב גז. 3. אבקת מאכל כחולה. 4. אבקת חשמל. וברוח זו, אנשים אני פותח שירשור off חדש, לאחר מותו של הקודם (הוא פשוט כבר לא קופץ למעלה, ונמאס ממנו), ויאללה תרשמו פה את שאר ההמצאות שאתם מכירים, כדי שיהיה מבחר יפה לסקר. או שתרשמו רעיונות אחרים לסקר חדש.

THE sky angel

New member
יש לי שאלה די מוזרה......

מבקשים מאיתנו לעשות לחניכים אש לילה וכאלה בשביל להכין אותם למחנה פסח, שהם יבינו מה קורה בלילה, להוציא מהם את הפחדים וכד'... אבל... מה עושה מדריך, שמפחד מהלילה??

נ ו ם

New member
בלי קשר לסקר, סתם שטויות מטיולים

במסע חוף שכנעתי את המדריך שלי שאני רגישה לאור של פנסים. שכנעתי את הקבוצה של הגרעינר שלי שמדי זה לא השם האמיתי שלו ושקוראים לו ככה כי זה קיצור של מדריך. בגיחה ישבנו עם פנס דלוק בלילה ושכנענו את העוברים ושבים שאם הם מעבירים את האור של הפנס על הלשון הם יכולים להרגיש אותו עובר.

ואי, זאת באמת בעייה,

אבל בסופו של דבר המדריך צריך להתגבר על הפחד שלו, כי פחד מהלילה הוא פחד מובנה והשלכה של הפחד מהבילתי ידוע, המדריך צריך להבין שהוא מוגן היכן שהוא נמצא, ושאם הוא לא חושש ללכת באותו מקום ביום, אז אין לו שום סיבה ללכת בלילה, בסופו של דבר כל אחד חושש קצת ללכת בלילה, אבל מהנסיון שלי כאשר אתה מדריך, הפחד מתגמד בכל התחומים ולא רק בהליכה בלילה, גם בלתפוס כל מיני דברים מפחידים, ולטפס ולהתלות בכל מיני מקומות

THE sky angel

New member
שמעת מורן?... לא צריך לפחד! חחח סתם

אממ תודה, אבל אם לא הבנתם, אני מדברת על עצמי.... ובמדצ"ים מי שיודע, היה לי ממש קשה בלילה הראשון שישנו ליד עץ ואז היה חושף והמדריכה אמרה "אהה לא נורא, אין פה עכבישים..!!" ואז הדלקנו את הפנס וכיוונו אלייה ומאחוריה היה קור ע-נ-ק של עכביש... (יש לי פחד מוווות מעכבישים!!). בכל מקרה היה לי ממש קשה בגיחה בלילה ה1... ובאש לילה ממש בכיתי כי אמרו לנו לא להדליק מנורות, ואני לא בכיינית או משו, פשוט פחדתי נורא... :( זה לא הסיפור כרגע.. אממ אני לא רוצה להראות לחניכים שלי שאני חסרת ביטחון כי אז הם גם יהיו חסרי ביטחון ואני לא יודעת איך להיות עם ביטחון במקום כזה... ובמצב הזה... (אריק יוכל להעיד לכם איזו חניכה "בעייתית" הייתי באש לילה שהוא היה עושה לי כמדריך.....).

מור

אני חושבת שזה חלק מהיופי בזה שאת מדריכה: את צריכה להתעלות מעל עצמך כדי לתת לאחרים, וככה את בעצם נותנת לעצמך הכי הרבה. כדי שהחניכים שלך לא יפחדו, את צריכה לא לפחד בעצמך. ולהפטר מפחד זאת המתנה הכי גדולה, בשבילך, ובשבילם. תחשבי על זה...

hadasbaril

New member
זה סינודרום המדריכה

הרעיון הוא שבלווית חניכים המדריכה נעשית הכי אמיצה ביקוםכדאי שהחניכות לא יפחדו. למשל לטפס על מצוק ראשונה, סנפלינג... לא הייתי סומכת על זה,אבל יש לי פתרון. יום קודם לכן תעשי את המסלול עם מורן ככה שתדעי בדיוק מה קורה. ובעש לילה :תשבי ליד פנס-סיני.

hadasbaril

New member
כי נראה ששניכם מכירים אחד את השני

אתה מוזמן לנדב אחר...... זה יותר טוב מהתשובה הראשונה שעלתה לי במוח:אני לא שם לעזור.....זה החיידק משתלט לי על השכל החיידק=התאוריה הנחשונאית על מה שגורם לאנשים להתנדב -יש להם חיידק בראש.

קשתונה

New member
המממממ שימי לב...

אני בחג מעלות המושבי שהיה לנו.. יצאתי לא"ש לילה עם החניכים... אני אומרת להם לשבת (כדי לראות כמה רחב הידע שלהם בנושא זה... כלומר ישיבת לילה...) אז חלקם מתיישבים ואז אחת צועקת: עקרב!! ואני מסתכלת מתחתיי ממש... במקום שבו באתי "לשבת" מטייל לו עקרב גדוללללללל ואני שונאת עקרבים...האחרון שראיתי לפני זה עקץ אותי בתחת! (ישן לי במכנסיים נוו....) בקיצור..ואם הייתי שם לבד...או עם חברה... הייתי דופקת את הצרחה של החיים וטסה משם:) אבל הייתי עם החניכים ובלי לחשוב בכלל אמרתי...אה..שטויות רק עקרב...(בקול רם יענו בשיא האדשיות...) ודרכתי עליו... זה דווקא היה כיף תנסי:)

מור

תעשי את האש לילה באזור שאת מכירה טוב, ותעברי שם לפני זה לוודא ששום דבר לא השתנה. עם החניכים שלך קטנים, סביר להניח שגם הם קצת מפחדים, ובגלל זה לא יקרה כלום אם אפילו תעשי את האש באזור קצת מואר. חוץ מזה, שאת יכולה להעביר את מרבית האש, בהכנה לאש האמיתי, כלומר ללמד אותם את כללי הלילה (תג בצצת), קצת זחילות, פאזצטות, גילגולים, שפת סימנים ללילה, אולי קצת מורס, התגנבות יחידים, איזה סיפור נחמד (יש את אויש לילה בקלסר של המד"צים - פשוט סיפור גדול), וכל שאר הדברים בסגנון, ואחרי זה תעבירי איתם קצת אש אמיתי, שבו הם יישמו את מה שלימדת אותם (אפשר גם סתם לעשות משחק לילה, שבו משתמשים בכל מה שלמדת לפני זה).

ואם כלום לא עוזר

אז תגידי לי. אני כבר אדבר עם הלילה, היינו ביחד בגן... הלכתי עכשיו מכות עם הפקס, וניצחתי אותו בקושי, המניאק פצע אותי.

THE sky angel

New member
אממ תודה רבה לך.... :)) ../images/Emo26.gif

אבל יש לי כמה בעיות... 1. אני לא בטוחה שהחניכים שלי לא מספיק "בשלים" כדי לצאת לאש לילה, הם די בלאגניסטים, וגם די לא אוהבים להתלכלך... 2. אני אצטרך לשמור עליהם, ואני מפחדת, והם מפחדים, אז איך לעזאזל אני אמורה לגרום להם לא לפחד..?? 3. אל תגידו לי שמורן ישמור עליי, כי עם כל הכבוד למורן ועם כל ההערכה, שנה הבאה, הוא לא ידריך איתי ואני איאלץ להדריך לבד........ אז..? 4. האיזור מוכר, כי גם לי עשו שם אשי לילה בשנים קודמות (אההם אריק)... תודה רבה לך אבל, על הכל.... :)

על לא דבר:)

1. אני מנחש שהחניכים שלך קטנים (לפי מה אמרת עד עכשיו), אז הניחוש שלי הוא שהלילה יהיה מספיק מפחיד בשבילם, כדי שיתנהגו בסדר. לגבי הליכלוך, אל תעשי להם יותר מידי דברים מלכלכים, או שלחילופין תפעילי עליהם לחץ חברתי, ותראי להם שלהתלכלך זה כיף. חוץ מזה תמיד אפשר לקרוא לפסים של בוץ על הפנים, פסי גבורה (ואז כל הבנים רוצים כאלה). ואם את רוצה שישימו פסי הסוואה, אז תמרחי את כל הפנים שלך, כדי לשכנע אותם (לי זה עבד, ועוד עם החניכות שלי), ולהראות להם כמה זה כיף. ודרך אגב כל החניכים (חוץ ממני כמובן), הם אף פעם לא מספיק בשלים, ותמיד באלגניסטים ואף פעם לא אוהבים להתלכלך, ללכת, לרוץ, לנקות, לסחוב שקיות זבל (ולכן הוקמה סיירת הזבל - סיירת המטכ"ל של הזבל...). מה לעשות, את תמיד יותר גדולה ויותר בוגרת (אני בהחלט מקווה שכך), ולכן הם תמיד לא נראים לך מספיק בוגרים בשביל משהו מסויים (והרבה פעמים זה גם נכון). 2. אל תראי להם שאת מפחדת, ואם המצב ממש גרוע, אז תקחי רגיעון או משהו כזה (אמרו לי שזה עובד, ואם זה לא, אז זה בטח יעבוד פסיכולוגית). וחוץ מזה, הפתרון הכי פשוט, הוא שתצרפי אלייך עוד משיהו שמספיק אחראי, ושהוא יעזור לך לשמור עליהם (יענו מלווה). את יכולה לקחת מדריך אחר שלא עושה כלום, או איזה טרומ"פ או שניים, שרוצים להראות כמה הם אחראיים ומוצלחים, כדי לצאת לקורס מד"צים, או גרעינר/מד"ב, או איזה צלופח נחמד (הבנת את הרעיון הכללי). חוץ מזה, שלא יקרה כלום, אם תעשו את האש עם פנסים. 3. לא אמרתי שמורן ישמור עלייך, וזה לא התפקיד שלו (למרות שאם אתם מדריכים ביחד, אז הוא יכול לעזור קצת). מה שכן, אתם יכולים לארגן איזה אש לילה, שהקבוצה שלך, תשחק נגד הקבוצה של מורן, ואני חושב שזה יעזור קצת. ובסופו של דבר, אני סומך עלייך שתסתדרי, וחוץ מזה, במקרה הכי גרוע, תחליטי שהאש הסתיים, ותחזרו בחזרה. ומשהו לפני לפני אחרון: עכשיו עדיין חשוך אחרי הצהריים, אז את באמת יכולה עדיין לשעות אש ב-7 בערב, או אפילו ב-6, אני מניח שזה בטח יקל עלייך. משהו לפני אחרון: את יכולה לקחת איתך טלפון סלולרי, ולהשאיר אותו פתוח, ככה שאת לא באמת לבד, ותמיד אפשר ליצור איתך קשר, או שאת יכולה ליצור עם מישהו קשר. משהו אחרון באמת: אם את לוקחת טרומ"פ איתך, תבחרי אחד שהוא באמת אחראי, כי לפעמים הם יותר בעייתים מהחניכים (מנסיון).

למעלה