(חצי אוף לפחות)

ailag

New member
../images/Emo32.gif (חצי אוף לפחות)

כי זה כן קשור לאנשים ולאינטרנט, אבל לא ממש בדרך שאנחנו מתכוונים אליה. בימים האחרונים אני מקבלת ספאם לכתובת שחשובה לי, והמון - מיינתי אותו מ-13:00, עכשיו 6:00 כמעט, ב17 השעות הללו קיבלתי 740 דברי ספאם כשבד"כ אני מקבלת ממש ממש מעט. כל הספאם הזה לא מפרסם שום דבר, נראה שהוא שם רק כדי להציק לי. הקישורים כולם לאתרים נכונים לפי מה שראיתי. 386++ הודעות הן ספאם מ WWWboard administator שפונה אליי בניק מגוחך, מודה לי על שכתבתי בפורום בינגו/קזינו ומבטיח לי תגובה. 173 הודעות מספרות לי שרשמו אותי לרשימת תפוצה מסוימת ומבטיחות שאם לא אענה, לא אירשם. הייתי הולכת לאתר ומדווחת abuse אבל הם עלולים להציף אותי עוד. השאר זה הודעות מרשימות תפוצה אחרות שכביכול נורא רציתי להצטרף אליהן. המייל הזה מטפטף כל היום עם התפרצויות מטורפות מצד ה WWWboard הזה פעם בכמה שעות. למישהו יש מושג מה זה? מה אפשר לעשות? יש לי חשד שזה קשור לאתר של ספק אינטרנט (כך טוען האתר והWHOIS), למייל ששלחתי לאתר לפני שהתחיל הספאם וחשבתי שהוא בטוח (כתובת רשמית של הספק, ושכחתי לשנות את הכתובת השולחת לכתובת הספאם שלי). יש משהו לעשות עם זה? הרי גם אם אני אתקשר (ארה"ב) ואבקש הם רק ישלחו לי עוד..

ailag

New member
הגענו ל800

פתחתי כתובת GMAIL ושלחתי ממנה מייל זהה לזה שאני חושדת שהתחיל את הכל. אם גם כתובת הGMAIL תקבל ספאם, מה עושים הלאה? זה בטח לא חוקי לכתוב ב WHOIS כתובת ABUSE ושהיא תעשה ABUSE בעצמה. לפנות ל registrar?

e-magine

New member
מה עם תוכנות לסינון דוא"ל?

בבלוג שלי ריכזתי פעם הנחיות וטיפים. אישית אני לא משתמש בתוכנות כי אני לא אוהב מה שהן עושות, אבל אני כן עושה mail rules. אאני בוחר מילים מסויימות בתוכן וחוסם את המילים שכוללים אותן. יש בעיה כמובן, כי אפשר לחסום את המיילים עם המילה credit אבל יש גם cred1t ויש c r e d i t וכך הלאה. לדעתי התעסקות עם abuse זה בדיוק כמו שציינת, משהו בין בזבוז זמן להזמנת זבל חדש.

ailag

New member
לא סומכת עליהן

יש לי אחת על חשבון המייל שאני נותנת למקומות שעלולים לעשות ספאם. הוא באמת מקבל כמה עשרות ביום, אני עוברת עליו כשיש לי כוח. אבל הספאם של הפעם זאת הכתובת הראשית שלי, וביום וחצי קיבלתי 1500 מיילים של ספאם. אני לא רוצה שפילטר יעיף משהו שאני רוצה לקרוא, הפעלתי פילטר משלי על רוב המכנים המשותפים בין ההודעות ועדיין לא כולן מגיעות לספרית הממויינות.. זה גם יהיה נוראי לבדוק את המייל מהאוניברסיטה, כי במייל מבוסס רשת כל ה 1500 פשוט יופיעו. הם אפילו לא משתמשים בעיקופים האלה של v1agra, פשוט שולחים הרבה הודעות שמודיעות שניסיתי להצטרף לכל מיני רשימות ושכתבתי כל מיני הודעות בפורומים. את ה feedblitz שלי הם ניסו לפרוץ והוא ננעל. (לא כזה נורא, אני רק אצטרך לזכור לפתוח את הבלוג של שוש לפעמים) ה GMAIL שרשמתי עוד לא הוצף.

ailag

New member
../images/Emo207.gifנצל"ש בלוג

חידשתי את הבלוג שלי.. הבלוג הישן כפי שהיה עכשיו מופיע ב http://blog.tapuz.co.il/ailag3 (ואיזה יופי שיש לתפוז תוכנת גיבוי) בבלוג שלי הוספתי את מה שכתבתי בזגוגיות, שעכשיו הפך לזגוגית בלעדי. אני שוקלת להמשיך לכתוב בבלוג בתפוז, אבל כרגע באגים בתוכנה ונוקשות בעיצוב קצת מרתיעים אותי. שחזורי הפוסטים שמחקתי מזגוגיות >> http://blog.tapuz.co.il/ailag ואולי יגיעו לשם גם פוסטים שנשארו במצב הטיוטה שלהם, בין אם בגלל שהמוטיבציה שלי דעכה ובין אם בגלל שלא עמדו בתנאי הבלוג הקודם.

e-magine

New member
שיהיה לך בהצלחה

אני בזמנו רציתי "להעתיק" בלוג מישראבלוג לתפוז וזה לא כ"כ הלך, כי רציתי בעצם משהו קצת אחר, אז רק העתקתי משם מה שהיה חשוב לי. אני חושב שלכל בלוג יש חיים משלו. איני יודע למה פרשת מזגוגיות ואני גם לא שואל כאן, אבל אני בטוח שאם הבלוג החדש שלך יתפוס אותך חזק, הוא יכול להיות גם מאד מעניין וגם מאד מצליח ואת אותי לא תמיד תתלהבי ממגבלות העיצוב והניהול של הממשק, אבל זה יהיה משני. אני ניסיתי איזשהו ממשק זר שתומך חלקית בעברית וחשתי תסכול מהעדר אפשרויות כמגון קטגוריות, תגיות, עיצוב מינימליסטי (שבהתחלה מצא חן בעיניי).

ailag

New member
תודה

ולא אני פרשתי.. לכן הרגשתי צורך שההודעות שלי יהיו ברשת, אבל לא שם. חבל שאין לתוכנה המגבה של תפוז גם דרך לגבות פוסטים מוורדפרס, במיוחד שהתגובות היו מצוינות לפעמים אבל להדביק אותן לגוף הפוסט זה קצת מצחיק.. (יש דרכים לעקוף את זה, אני לא מכירה דרך מספיק פשוטה)

ailag

New member
ומשהו מעצבן קצת (+תהיות)

העליתי את כל ההודעות ששמרתי למחשב עם המילה "שחזור" בכותרת ודיסקליימר שמסביר בקצרה מה קרה. בהודעת הפרידה בכוונה לא העליתי את הכותרת המקורית, אלא כותרת שמבהירה שזה עותק של הודעת הפרידה מזגוגיות, כדי שזה לא יראה כמו הודעת פרידה מתפוז. גם את הדיסקליימר הרחבתי. התגובה הראשונה היתה ממישהי שהתאכזבה שדוקא כשהיא מתחילה לקרוא אותי ("במקרה" היום, כי קודם בקושי היה תוכן וגם הוא היה שונה) אני עוזבת את הבלוג בתפוז. אני רוצה שמי שיקרא ויגיב יהיו אנשים שבאמת קוראים, שמגיבים לעניין, שמבינים, אנשים שמתעניינים בנושאים האלה, לא כל אחד שקופץ מהדף הראשי ומדלג על חצי פוסט.. מציקה לי המחשבה של מה יהיה אם כל התגובות יהיו כאלו. (אתם בטח תקראו ותגיבו :) אבל זו תהיה כללית כזאת) אני לא כותבת בלוג (רק) בשביל עצמי, אם אכתוב זה יהיה בשביל סוג האנשים שאוהב לקרוא קשקושים שלי. לא היתה לי מוטיבציה אם לא היו אנשים שאני יודעת שירצו לקרוא. ובכלל - הוספתי תגית "האקינג", וגיליתי שאני היחידה ששמה כזו תגית לפוסט. "web2.0", "מיקרוסופט", "לינוקס" - בקושי עד אפס תגיות. התגיות הפופולריות מתייחסות למשחקי רייטינג או לפאנפיקים של הארי פוטר, שעם כל הכבוד הם מעולם אחר לגמרי. זה רק נדמה לי או שבבלוגיה של תפוז בלוגים מהסוג "שלנו" הם מנותקים מקהילת הבלוגרים ועצמאיים? יש לי הרגשה כזאת של לבד. הייתי רוצה שתפוז ישדרגו את הדף הראשי, דפי הבלוגים וכו' לפי העדפות של משתמשים. אני אסמן פורומים אהובים, אשכולות אהובים, נושאים אהובים בבלוגים, תגיות אהובות - ומשם ימשכו את ההודעות המומלצות, כך שכשאגיע לדף הראשון של הבלוגים אראה עדכונים על אתר מגניב באינטרנט ולא על ילד בן 15 שקשה לו עם גיל ההתבגרות. הצעתי את זה כמה וכמה פעמים לתפוז..

ailag

New member
(בעצם

אצלך, אימג'ין יש תג "ווב 2.0" עם רווח
יש מצב שאני סתם לא מעורה כי לא כ"כ התעדכנתי קבוע בבלוגים ולא ייחסתי הרבה חשיבות לחידושים בבלוגים בתפוז, לפחות עד כה)

e-magine

New member
טוף, שתי הערות קטנות

תגובות בבלוגים, כמו במידה מסויימת טוקבאקים ותגובות בפורומים יכולות להיות מאד מטומטמות ולא קשורות. זה משהו בילט אין במונח "תגובה". אני מודה שאני גם עדיין לא התרגלתי לזה. אני זוכר שפעם כתבתי רשומה בשם "איך לא לכתוב בלוג" או משהו כזה. אחת התוצאות היתה שהרשומה קודמה לעמוד הראשי, כל מיני אנשים שכנראה לא עברו את מבחן הבנת הנקרא הגיבו וחלק מהתגובות המשעשעות או מעצבנות (לפי הטעם ומצב הרוח באותו הרגע) היו בסגנון: " מי נתן לך סמכות לבקר בלוגים של אחרים?" "באיזה זכות אתה מציע לתפוז למחוק בלוגים?" וכד'. אני בסך הכל כתבתי שיש בלוגים שלטעמי האישי, מוטב לבלוגר ולעולם אם לא היו מתפרסמים. מעולם לא אמרתי לאיש לא לכתוב, לא לפרסם ומעולם לא אמרתי לתפוז למחוק בלוגים. אבל מה לעשות? יש אנשים שמבינים רק kiss. (kiss=keep it simple, stupid)

ailag

New member
2?

אבל קודם היו לי פרופורציות טובות יותר בין תגובות שוות לכאלו. אם אני אכתוב פוסט וכל מה שאקבל זה זה, לא בא לי לכתוב, אני לא ארגיש קשורה לקהל שלי. וגם ככה אני לא כותבת הרבה ובכיוון הנכון כדי לאסוף קהל מעריצים גיקי מסור.. אני משערת שזה לא מה שיקרה, במיוחד שבקושי פרסמתי את הבלוג התפוזי בינתיים, אבל זה עדיין די מדכא.. (לא במובן depressing אלא ההפך ממעודד) זה מוציא קצת מהחשק לכתוב. לא כ"כ זה שאחת ענתה לי בלי לקרוא (שים לב שגם בפוסט השני, מ2003, היתה אחת שענתה לי בצורה דומה וזה היה בסדר ואפילו מצחיק), זה זה שאני לא יודעת אם אנשים שלא כמוה בכלל קראו. חוץ מקצת אנשים מהפורום הזה ומקומיקס :p

e-magine

New member
טוף

(כנראה שהיו לי 2 בראש כשהתחלתי לרשום) בלוג צריך תקופת הרצה. המטרה של ההרצה היא כפולה: א. להכניס את הבלוג לתודעת הקוראים הפוטנציאליים, ב. לבדוק את ההתאמה בין הבלוגר/ית לבלוג. אני הסתכלתי בעבר בבלוג שלך הישן ("אתמול ציחצחתי שיניים כנראה אצחצח גם מחר") והייתי המום ממידת הקוראים. לגבי סעיף א. כמובן לוקח זמן, כי יכול להיות מצב שמישהו ברגע הראשון יגיד לעצמו: "אני בטוח אקרא את הכל בבלוג של X" אבל בפועל זה הולך אחרת, כי אולי הנושאים פחות מדברים אליו, או כי לפעמים הבלוג תופס כיוון חדש שלא מתאים לקורא. לגבי סעיף ב. הקטע של ההתאמה הוא מעניין, כי כשכבר יש בלוג, לפעמים הבלוגר/ית רוצה לחרוג מהנושאים שקבע לעצמו ולפעמים ממש משנה את אופי הבלוג. או שהוא רואה שזה בכלל לא זה ורוצה כיוונים אחרים. לדעתי בכל בלוג מטבעו יש רשימות יותר חשובות ויש מילוי. תכלס' צריכים גם להתאים את הבלוג לקוראים. זה אומר, לא להשאיר את הבלוג שקט לגמרי יותר מידי זמן, כי זה לא יוצר אצל הקוראים את הרגל הביקור. אני חושב שלפעמים צריך לתת קצת מילוי. (לעשות רשומה שנותנת קישור לאתר שאהבנו, או לקריקטורה או לסרטון, זה בעיניי מילוי. זה בסדר. זה יכול להיות מאד מחמד. הקוראים יחזרו ואז אפשר יהיה ביתר קלות להביא קוראים לרשומות היותר חשובות או היותר מושקעות. יכול להיות בהחלט גם מצב שמרגישים שהבלוג לא מתאים ואז נרצה לסגור או למחוק ואולי להתחיל משהו חדש לגמרי או לא להתחיל. אחרי זה יכולים גם להגיע למצבי רוויה, כשהבלוג מכילך הרבה רשומות, ופתאום לא מתחשק בכלל לכתוב כלום. ואחרי זה פתאום זה יכול לחזור.

למעלה