חורפי למדי...

babushka

New member
היי שושקה../images/Emo13.gif

כפי שאת רואה - אני 'תלמידה שקדנית' עם המחשב
אפילו מאוהבת קצת. יש לי עוד המון ללמוד בקשר אליו - אבל בינתיים - אני 'מקפיצה' את הבת שלי עם כל בעייה שנוצרת לי . פעולות שאינני יודעת לעשות - לא עושה ודי , פשוט מחכה עד לבוא העזרה. פעולה שלמדתי לעשות - והבנתי מה שעשיתי- לא שוכחת יותר. אגב :- מה פרוש הסימן : -
?? שבת שלום
בבושקה נחמה

babushka

New member
שושקה יקרה../images/Emo140.gif

שימי לב- כאשר את פותחת הודעה (על מנת לענות לי למשל) -
יש את מסגרת "הנושא" שבו את רושמת את 'הכותרת להודעתך' - ובצידה השמאלי כתוב : "סמיילים וסימנים לנושא" . - לחצי עליו עם העכבר - ובצד תפתח מסגרת ובתוכה המון סימנים וצורות לבחירתך - ולמצב הרוח שלך, לחצי עם העכבר על הצורה שבחרת- והסימן שלו 'יקפוץ לתוך המסגרת , לצד מה שכתבת. (הציור עצמו יופיע אחר כך בתוך ההודעה ). בהמשך - את כותבת את ההודעה עצמה - (בתוך המסגרת שכתוב בצידה "תוכן" - ובכל פעם שאת רוצה להוסיף אייקון (ציורון- לפי תירגום פרטי שלי) - את לוחצת על הכתובת : "סמיילים וסימנים לתוכן" - הנימצאת מתחת למסגרת התוכן- שוב את בוחרת לך סימן הניראה לך - הסימן 'יקפוץ' לתוך המסגרת - במקום שבחרת - המסגרת עם הצורות תעלם- ואם את רוצה עוד צורה נוספת ליד הצורה הקודמת - את חוזרת על הפעולה- כמו קודם.
אנא- ממך - שילחי לי איזה פרח
בברכה בבושקה נחמה ( מאושרת לעזור למישהי בדיוק כפי שאני זקוקה לעזרה במחשב)

Yuval Y

New member
../images/Emo22.gif חשבתי, ניסחתי תשובה,

וכרגיל, בהברקה של הרגע, עלתה לי תשובה פשוטה יותר הודעה ראשית, זו הודעה שפותחת דיון. מכאן הכל נהיה קל יותר, וכך גם רשמתי במדריך הפורום. הסעיף - סוגי הודעות.

Yuval Y

New member
../images/Emo32.gif חורפי למדי...

כאן ניתן לרשום דברים שלא ממש קשורים...

Yuval Y

New member
הממ... הקישור כבר לא פעיל...

כיוון שאני משתמש באייקונים רשמיים של תפוז, המדיניות הרשמית היא למקם אתר רשמי בשרת הרשמי של תפוז, כך שלשמחתי תוך מספר שעות קיבלתי אתר רשמי ב
.
המדריך, בכל אופן, נמצא כאן...

babushka

New member
ממליצים להורים להכנס לפורום -אבל...

האם מישהו חשב - שלא הרבה הורים מגיעים לפורומים כל שהם ? האם מישהו חשב שאולי די הרבה הורים לא מגיעים למחשב בכלל? קחו לדוגמה אותי . אני והמחשב . מה אני בכלל מבינה בו ? אולי רק לאחרונה שהירהבתי עוז בנפשי- עד שהעזתי להתחכם לו למחשב ולהתגבר על הפחדים ממנו ! אני יודעת להפעיל כמה כפתורים (גם זה בקושי ואחרי שהילדים הסבירו לי אלף פעמים בסבלנות רבה , המעוררת הערצה .) פעם- לא מזמן כל כך - ידעתי להפעיל את המחשב - אך ורק על מנת להגיע למשחק כלשהו - וגם זאת לאחר שרשמתי את סדר הפעולות שעלי לבצע ! ) נכון שהיום אני כבר יודעת לשוטט לי מעט ולגלוש באינטרנט - אבל רק אם 'הכל הולך כשורה' ולא 'קופץ ' לי משהו מאיים בתוך מסגרת אזהרה - שאין לי מושג מה הוא רוצה ממני! המחשב עדיין מפחיד אותי !! כן , עדיין אני פוחדת ממנו - שאולי אני אלחץ על כפתור לא נכון - ואז 'הכל יפול' ואז לא אדע להסתדר ולהחזיר למקום. עד היום - יש המון מושגים - שאין לי מושג מה הם אומרים. אז אני יודעת להכנס לפורומים (רק לאלה שסידרו לי 'קו ישיר' להגיע אליהם) באדיבותם הרבה של הילדים שלי . בעלי למשל- לא מתקרב למחשב - אלא פעם ב- רק כדי להוציא את חשבון הבנק , וגם זאת הוא עושה בעזרת סדר פעולות קבוע - ואם מתבלבל - מתחיל הכל מהתחלה - ואין לו מושג בשאר עיניני מחשב בכלל. (את העיתון מעדיף לקרוא - מהעיתון ולא מצג המחשב , ועל משחקי מחשב- אין מה לדבר בכלל - הוא צוחק עלי - כשאני אוהבת להרגע בעזרת משחקים פשוטים - בתנאי כמובן שהמחשב פנוי ). וכאן אני חוזרת אל קו המחשבה ההתחלתי שלי- לגבי שימוש ההורים וכניסתם לפורום זה או אחר . (ובמיוחד- כאשר ההורים 'בהלם ' אחרי שנודע להם על ילדיהם ההומוסקסואלים.) לכן אולי להורים שיכולים להתבטא - לקרוא ולדעת דברים בעזרת המחשב- פורומים וכו' הבעייה (של הסתגלות לידיעה חדשה) קלה ונוחה יותר. אז איך מגיעים לאלה שאין בידם מחשב - או הידע להכנס אליו - שהרי ידוע שברוב המקרים - הדור הצעיר - הוא זה השולט במחשב הביתי !. ברכה על כולכם נחמה (בבושקה)

בבושקה יקרה ../images/Emo13.gif

נושא כאוב וידוע הוא "אימת המחשב" בייחוד אצל הורים בני "דור האספרסו" ולפניו,,
הפורום הוא "צינור" אחד מני כמה הקיימים בכדי להגיע אל ההורים או שההורים יגיעו אלינו נכון יותר לומר, האפשרויות האחרות: המדיה הידועה והטובה העיתונות, אז ככה זה עולה כסף- דבר שמוביל לגיוס משאבים:,דמי חבר, תרומות (יתקבלו בברכה כל סכום ומכל אחד\ת) ערוץ נוסף :כתבות בעיתונות, היו בעבר במקומונים , אבל לזה נדרשים הורים המוכנים להחשף, ועל כך דנו כאן בעבר, מדיה נוספת כמובן טלויזיה מקומית , קהילתית, ארצית , וגם לכך זקוקים להורים המוכנים להחשף ורצוי עם בניהם\בנותיהם, יש מתנדבים? אני בטוח שכל פנייה מהורה המוכן להחשף ובכך להגביר את המודעות לקיום תהילה ייענה בחיוב ובזרועות פתוחות עיי הועד, יש מתנדבים\ות? והכי חשוב,, ולטעמי הכי נכון והכי הכי יעיל- אלו הילדים, הילדים אלו שמשתתפים בקבוצות נוער גאה באירגונים השונים הם אלו שמהווים את החוליה המקשרת בין ההורים לתהילה, הוצעה עזרה ושיתוף פעולה עם "אירגון הנוער הגאה של האגודה" וכולנו תקווה שהאירגון ירים את הכפפה, לטובת ההורים הילדים ולכל מי שיש נגיעה בנושא, ועכשיו קדימה לפעול,,שכל אחד\ת מהפורום יחשוב עד כמה הוא\י מוכנים לתת ובכל תחום המתאים לכם, רעיונות נוספים ללא ספק יתקבלו בברכה, מיקי

babushka

New member
כמו בכל 'טבילת אש' - גם את המחשב

אפשר בסופו של דבר לעבור . ההתחלה היא הקשה ביותר- וכמובן אם הילדים עוזרים ומפרגנים - אין בעייה. שימו לב שרשמתי "הילדים עוזרים ומפרגנים" - וכאן אני ממשיכה בהגיגי - אם תמיד חונכנו כהורים - לתמוך - לעזור- להיות שם בשביל הילדים שלנו , לשמור עליהם ולגונן .... הנה כאן פתאום - 'מתהפך הגלגל '- והילדים (במיוחד אלו היוצאים מארון) - נדרשים ומתגייסים להגן על עצמם ויחד עם זאת ---לתמוך ולפרגן ולהבין את ההורים 'שניקלעו' לסיטואציה - של 'הפיכת העולם והתקוות שלהם - תוך כדי קבלה והשלמה עם מציאות חדשה'. אז לילדים כאילו נדרש להציג כוח נפשי רב יותר -(לפחות בתחילת הדרך ) - 'ללמד' את ההורים - תוך כדי שיחות גלויות כמובן -והכי חשוב - גם להיות 'חברים' של ההורים. - לתת להורים 'זמן מחשב' עם 'משימות' מעניינות . ( הבן שלי נתן לי פעם להעתיק תכנית - שיצרה ציור של איש-קו מרים ומוריד ידיים)- זה הצחיק אותי- ונתן לי את הדחיפה והחשק להתחיל את ה'רומן' שלי עם המחשב - כי עד אז העדפתי לכתוב במכונת כתיבה פשוטה מיושנת.

אמא גאה

New member
בבושקה אכן שאלה שיש לתת עליה את ה..

הדעת. וכפי שציינת חלק ניכר מההורים אינו נגיש למחשב, אבל זה הולך ופוחת, היום יש מחשב כמעט בכל בית. אז כיצד להגיע להורים שאין להם מחשב בבית, זו אכן בעיה והם יצטרכו למצוא חלופה. לגבי ההורים שבביתם יש מחשב אני מניחה שזה התפקיד של הילדים לידע את ההורים על פורום זה ושכמותו. כפי שהבת שלי ידעה אותי. מטבע הדברים הילדים שלנו מסתובבים יותר בקרב אתרים בנושא ההומוסקסואליות וקוראים את החדשות לפנינו, לא שלא הייתי מגיעה לפורום הזה בעצמי, אבל כנראה מאוחר יותר. ולגבי הורים "חדשים" אז הם בוודאי שלא יכולים לדעת על קיום פורום חדש שנפתח ושיכול להיות להם לעזר, אז שוב התפקיד הוא של הילדים. ואפילו יש יתרון גדול לפורום תמיכה באינטרנט. כי עם הגילוי יש להורים פחד שמישהו ידע והאנונימיות שיש באינטרנט יכולה להועיל, הם יכולים להכנס להתייעץ, לשאול וכל זת עדיין באנונימיות. לי זה היה יכול לעזור מאד מאד בזמנו, לו היה קיים פורום כזה, לא היה. נאלצתי להתמודד פחות או יותר לבד. אז הקריאה צריכה להיות לילדים. ולדעתי רצוי לפרסם את קיום הפורום הזה בפורומים של "בנים בלבד" בנות בלבד" וכל מיני כאלה , שם הילדים ידעו על הפורום ומשם צריכה לצאת הקריאה. (כמובן שזו הצעה בלבד).

ולא לשכוח גם את פורום "זהות מינית"

וכמובן גם בפורטלים אחרים (שלדעתי אין באף אחד מהם פורום מקביל). אני מסכים אם אמא גאה בכך שהנגישות למחשבים הולכת ופוחתת, ולכן,לדעתי היא לא הבעיה. אני מניח שלמרבית הדור הצעיר (ואפילו קשישים כמוני) בכלל והגאה בפרט יש מחשב (אחרת איך היינו מגבשים את זהותנו המינית ו/או מוצאים דייטים
) ולפיכך גם להוריהם ישנה אפשרות, נגישות (אולי לא מלאה כי בכל זאת , לא סתם קוראים לו "מחשב אישי"). השאלה היא עד כמה ההורה רוצה להתמודד עם הסוגייה ! מי שרוצה, יכול לעשות זאת באינספור דרכים (אולי יש ספור אבל אין לי כח לספור) . אני בטוח שאם הורה לילד גאה יפנה אל הבן/בת שלו ויבקש ממנו ללמוד על עולמו באמצעות המחשב האישי שלו, לא יהיו כאלה שיסרבו לכך (אחרי שהסתרנו היטב את כל תמונות אדם ואדם או חוה וחוה מגן עדן
).

babushka

New member
מי קופץ? מה הוא קופץ?../images/Emo6.gif

"מי אמר אל מי?" "ולמה התכוון המשורר?"

הסבר:

כאשר מגיבים להודעה (ובתגובה יש גם תוכן),או כשכותבים הודעה חדשה, ההודעה קופצת אל ראש הדף הפעיל של הפורום (אלא אם חלפו 3 ימים או משהו כזה מאז הופעתה של ההודעה הראשית). אז למה זה לא קורה כאן ... ועכשיו למשל ?

babushka

New member
לא כל כך הבנתי../images/Emo123.gif

האם מדובר בהודעה הנמצאת בדף הנוכחי?- או זה יקרה באם אגיב למשל להודעה באיזה שהוא דף אחורי (מתאריך ישן לדוגמא?)

רק בלי עצבים ../images/Emo3.gif

אם מגיבים להודעה ישנה (ואני לא סגור אם הודעה ישנה מוגדרת כהודעה שנכתבה 3 או 4 ימים לפני התאריך הנוכחי) אזי ההודעה הראשית וכל השרשור שלה לא יקפצו אל הדף הפעיל של הפורום. מאידך.... תגובה(בעלת תוכן) להודעה צעירה יותר צריכה לגרום להקפצת ההודעה הראשית(וכל התגובות שלה- המכונה גם "שרשור") שבתגובה לה נכתבה ההודעה הנוכחית, אל ראש הדף הפעיל . ולפיכך, אם ישנה הודעה שלעניות דעתך לא קיבלה מספיק תגובות והנך מעוניינת להמשיך הדיון בה (גם אם אין לך מה להוסיף על מה שכבר נאמר), את יכולה להוסיף תגובה להודעה , רק לשם מטרת הקפצתה אל ראש הפורום. רק זכרי שהודעת ההקפצה חייבת להכיל תוכן כלשהו לדוגמה... "והרי אני מק
" ,אחרת ההודעה הראשית על כל תגובותיה ,לא תוקפץ... אלו היו 60 שניות על הקפצות (נטולות רוטב סויה).

babushka

New member
אהההה. עכשיו ברור .../images/Emo132.gif

מה לעשות אם אצלי לוקח זמן עד שנופל האסימון?? תודה על הסבלנות . מן הסתם יש לי עוד המון דברים לא ברורים - אבל אני אשאל - כשאתקל בהם . (רק שלא יזרקו עלי אבנים)
בתודה- (בבושקה) -נחמה- כל הזמן

Yuval Y

New member
אם זה לא קופץ, כנראה שזה מכוון ../images/Emo3.gif

ישנה אפשרות להשאיר [עד] שלושה שרשורים למעלה, שנשארים כך, עד שמנהל הפורום משנה את הרישום. כרגע, ה"הודעות מוועד תהל"ה", נשארת בראש הפורום

בקיצור....

אני יכול לעשות שמיניות באויר וכלום לא יעזור לי, הא ?
אחחחח.... בעלי השררה....

Yuval Y

New member
../images/Emo22.gif "זה אחד הכלים שמסייעים למנהל

הפורום להביא דברים לידיעת הקוראים" או משהו בכיוון
הייתרון הגדול הוא שאם ישנה הודעה חשובה, כמו אירוח, או הודעה שכמעט הלכה לאיבוד בדף השני ועדיין חשובה, אפשר להעלות אותה למעלה במהירות. אתה יכול לעשות עשיריות, או לכתוב הודעה חיונית

למעלה